Welkom in huwelijksland. Wij zijn zeer verheugd dat u voor ons planningsbureau heeft gekozen. We hebben hier bruiloften in de aanbieding in alle soorten en maten. Heeft u al nagedacht over de grootste dag in uw leven? Kom binnen! Wij bieden u ons advies en deskundigheid. U heeft de wensen en eisen nog niet op papier staan, dat kunnen wij ook, desgewenst nemen wij alle regie over. U kunt er van uit gaan dat op de(!) dag een van onze medewerkers u zal bijstaan. Er is niks waar u op hoeft te letten. Ons motto is: het bruidspaar is van porselein. Waar is het draaiboek? Dat heeft u nog niet, alleen een kladboek met aantekeningen. Eens kijken of ik van deze papiertjes een mooi draaiboek kan samenstellen.

Waarom zijn de ceremoniemeesters niet meegekomen? Dat stond duidelijk vermeld in onze voorwaarden voor het kennismakingsgesprek. Zij hebben geen vrij kunnen krijgen, ach ieder zijn prioriteiten. Ik zie dat u heeft gekozen voor getuigen binnen uw familie, zeer ontroerend. Dat staat altijd erg goed op de foto’s. Daarover gesproken, heeft u al verschillende fotografen op bezoek gehad? Uw gaat uw neef vragen, aha. Dan hoef ik u deze lijst ook niet mee te geven met professionele fotografen. Oh, de neef is een ‘professionele’ fotograaf zegt u, geen probleem.

Geen bruiloft in het gemeentehuis maar op locatie, alles is mogelijk. U heeft een gastenlijst van honderdvijftig mensen? Geen probleem. De datum is gesteld op achttien juni volgend jaar, dan heeft u zich net op tijd bij ons aangemeld. De feestlocatie en plechtigheid op dezelfde plek, jammer dat u dat al heeft vastgelegd. Ons bureau kiest altijd voor verschillende locaties, voor de afwisseling. Dan zullen we moeten improviseren, zijn wij ook heel goed in.

Ons advies is om de taart minstens 5 verdiepingen hoog te maken, gezien uw gastenlijst. De catering zal groots en meeslepend zijn, minstens zo groot als de sleep van de bruidsjurk. De bloemen zullen gestrooid worden door het meest aandoenlijke kind. De audities zijn gepland voor volgende week. U kunt zelf geen kind leveren? Tja, dan zullen de kosten oplopen door het modelkind wat wij inhuren.

Niet te vergeten, de bruiloftsannuleringsverzekering. Ja, wij weten dat u er vanuit gaat dat de grote dag zal gaan plaatsvinden maar toch. En de kussentjes voor de ringen, die heeft u nog niet uitgezocht? Zijn de ringen al besteld met de te ingraveren tekst? U moet de ringen nog uitkiezen? Ik vind dat u er een beetje te makkelijk over denkt hoor. Die had u op zijn minst al uitgezocht moeten hebben na het bezoeken van verschillende juweliers. Ik geef u deze lijst mee van verschillende exclusieve zaken. Nee, ik zou daar niet te lang meer mee wachten.

Ik zal deze week een offerte opstellen met de geschatte kosten. Die zal ik u toesturen. Mits u in de tussentijd wel mijn opdrachten uit voert en begin dan met de juwelier! Wat zegt u? Er is al een budget vastgesteld? Sorry, dan kunnen wij geen zaken met u doen.

Categorieën: Mannen & Vrouwen

10 reacties

SIMBA · 14 juli 2009 op 13:08

Ik hoop dat dit fictie is :eh:

Zuurtje33 · 14 juli 2009 op 13:27

Oh! Misschien had ik hem beter onder fictie kunnen laten zetten?
Wees gerust hoor, is niet helemaal echt.

Mien · 14 juli 2009 op 13:55

Punt achter de titel? Niet meer doen.
Goede column. Je hebt een originele invalshoek gekozen. In het begin dacht ik even dat je een vergelijking trok met een Dela-bezoeker. Voor sommigen is de huwlijksvoorbereiding ook een verzoeking, kortom een beetje doodgaan. Hoeft niet hoor. Je zet de klantonvriendelijkheid consequent door. Kortom knap neergezet.

Mien

edit: komt voor mij in aanmerking voor CvdM

doemaar88 · 14 juli 2009 op 14:57

Erg leuk, Zuurtje. Hilarisch en ontzettend fout!

[quote]De bloemen zullen gestrooid worden door het meest aandoenlijke kind. [/quote]
😀
[quote]Ik zie dat u heeft gekozen voor getuigen binnen uw familie, zeer ontroerend. Dat staat altijd erg goed op de foto’s.[/quote]
😀

Leest lekker, originele invalshoek en een grappig onderwerp. Toppie deze! 😆

lisa-marie · 14 juli 2009 op 17:16

geweldig 😆 😆
Vooral dat modelkind :hammer:
En dan zie ik hiernaast in de advertentie’s alles over trouwringen 😆

DreamOn · 14 juli 2009 op 21:47

Ik ben blij dat mijn kersverse echtgenoot en ik de touwtjes stevig in eigen hand gehouden hebben bij het gebeuren rond onze trouwdag!

In Amerika is zo’n ‘weddingplanner’ de normaalste zaak van de wereld: veel Amerikanen steken zich tot aan hun nek in de schulden om een bruiloft te bekostigen…

Leuke column!

En inderdaad, ook mijn eerste reactie was: achter een titel hoort geen punt! 😉

arta · 14 juli 2009 op 21:49

Leuk stuk, Zuurtje, heel anders dan dat je normaal schrijft, maar erg grappig!

pally · 15 juli 2009 op 10:19

Hilarisch,Zuurtje!
Maar ook een scherpe persiflage op het idiote gedoe rond een zogenaamde ‘perfect geregiseerde’ trouwpartij. :wave:

groet van pally

SIMBA · 15 juli 2009 op 11:08

[quote]Wees gerust hoor, is niet helemaal echt.[/quote]
Pfieuwwww gelukkig! 😀
Nu kan ik er om lachen anders had ik heel hard moeten huilen :lach:

axelle · 15 juli 2009 op 23:44

I think I found my dream job. èèèèèè
N0t!
XD

Geef een antwoord