Warmte van een romantisch knappend haardvuur. Voor singles de ultieme natte droom. Met een Lidl-wijntje plus vette Aldi-chips apathisch starend in hypnotiserende vlammen. Schroeiplekken op het kille laminaat voor lief nemend. Want voor een openhaard lig je met z’n tweeën. Vonkenregens lijken intimiteit en opwellende lust dan als vanzelf te laten opbloeien. Twee vierkante meter nepbont van de Kwantum uitgespreid op de broeierigste plek van je doorzonner en het erotisch hoogstandje kan beginnen. Wat variatie in wentelen en kantelen is gewenst. Je nieuwe aanwinst (M/V) gun je alle warmte maar een tweedegraads over de volledige rugzijde maakt een herschikking van de kledij tot een pijnlijke affaire. Wanneer je als vrouw trots je vuurplaats aan een wanhopige alleenstaande toont is er een ander risico. Inderdaad, dan speel je écht met vuur. De ‘romanticus’ staat vlotjes in vuur en vlam. Niet voor jou maar voor je vlammenzee. Kerels hebben een fascinatie voor alles dat brandt! “Hij heeft huis en haard verlaten”, laat zich daarmee moeilijk rijmen. Tip: vertel ze dat je het leven ook verrijkt hebt met een barbecue en ze willen meteen de voordeur met je delen. Stakkers.

Armoedzaaier 54 ontbeert open vuur in de huiskamer. Dat staat los van een uitslaande keukenbrand waarbij ik ternauwernood ontsnapte aan een langdurige opname in een 3e graads-kliniek. Brandend hout in de woning geeft namelijk rookoverlast. Ondanks een stevig trekkend afvoerkanaal. Nu paf ik dagelijks een pakje weg maar mijn longen zijn me heilig. Evenals de velours overgordijnen. Brandende bomen, evenals een fris ingezeepte partner, in je toko geeft verder geurhinder. De navullinkjes van Ambi Pur, ter voorkoming dat gewenst bezoek de kuierlatten neemt, slaan nu al een gat in mijn begroting. En, last but not least, een huiscrematorium produceert as en stof. Gezien mijn obsessief compulsieve stoornis (poetsen, zemen, wassen en schrobben) moet ik mezelf in bescherming nemen. Kortom: de dvd FIREPLACE… Voor ruim 2 euro ben je helemaal het mannetje (vrouwtje). Verandert je computer- of tv-scherm in een virtuele sfeerhaard. Louter genieten, geen as, geen rook. Louter relaxen met als geluidsopties zachte achtergrondmuziek of ….. hoorbaar fakkelend haardhout. Het laatste verdient de voorkeur. De pc staat in mijn slaap- annex hobbykamer. Prettig.

Wanneer er, toch eens, seks op het menu staat, lig ik echt het liefst op mijn Kwantum-matras. In plaats van op een met dierenvacht belegde Gamma-clickvloer. Als ultiem speeltje in bed: de afstandsbediening. Wanneer mijn vriendin gebiologeerd door het vuurzee (én mij) echt heftig begint te vlammen schroef ik het geluidsniveau langzaam op. Je moet er maar op ….. komen. Tijd voor wat afkoeling van verhitte gemoederen. Beiden nu, vanuit de rugstand, inactief loerend naar een brand die onbeheersbaar verder woedt. De zinsbegoochelende werking geeft mijn vriendin eindelijk het naspel waar ze recht op heeft. Voor 2 euro gaat werkelijk alles op de automatische piloot. “Je krijgt er echt een warm gevoel bij!”, memoreert mijn bedgenoot. Haar morsige gevoelsleven blijkt één grote legpuzzel. Hét moment om te landen en in te zoomen op de dvd AQARIUM… Ter verfrissing. Je scherm vult zich met gechloreerd leidingwater wonderlijk gecombineerd met tropische vissen. Onderhoudsvriendelijk. Geen filters, geen verwarmingselement en belangrijker: je kan het voeren van die teringlijders gewoon een jaar vergeten. Kortom: geen drijvende lijken in de ‘kast’.

Wordt vervolgd


1 reactie

Mien · 26 juni 2011 op 11:20

Romantiek is een ruim begrip.
Gelukkig verwelken plastic rozen niet.

[b][u][url=http://www.youtube.com/watch?v=WXEwko1qGGI]Mien Belcanto[/url][/u][/b]

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder