De eerste winst hebben we binnen en nog meer te gaan komende dagen! Duncan Laurence heeft de finale bereikt. Eigenlijk is dat nog geen winst natuurlijk, maar wel een belangrijke stap. Zonder deze stap zou de eindzege nooit mogelijk zijn tenslotte.
Maar goed, van deze columnist verwacht je vast geen oordeel over het zangspektakel waar politiek belangrijker is dan zangkwaliteiten… Ik bemoei me liever met autosport, daar heb ik tenminste gevoel bij. Gelukkig is ook daar winst te melden. CZ heeft de hoofdprijs binnen, de Dutch GP zal na 35 thuiskomen volgend seizoen! En terecht, want Zandvoort is met afstand de mooiste baan van Nederland, al heb ik niets tegen Assen. Eveneens een prachtig complex. En misschien wel meer representatief voor Nederland. Assen is plat en modern, Zandvoort is heuvelig en historisch. Twee uitersten met hun eigen charme en eerlijk gezegd maakt het mij niet uit waar, zolang we maar als Nederland winnen en de GP binnenhalen! Want wat is er nou mooier dan de wereldbefaamde oranjezee in Nederland te horen meebrullen met het Wilhelmus dat over het circuit schalt om een zege te vieren van de beste Nederlandse F1-coureur allertijden? Want, zeg nou zelf, wie anders dan Max heeft er recht op een zege in onze Nederlandse racetempel? Wie anders dan onze Red Bull held verdient het om die negentien andere mannen een keer of 71 in een slordige 75 seconden de 4.307 meter lange duinenbaan rond te leiden? Ik weet, België herbergt het favoriete circuit van bijna het gehele F1-veld, fraai gelegen in de Ardenner bossen, met de beruchte 110 meter hoge heuvelklim vanaf Eau Rouge richting Kemmel straight, maar wij hebben het ontzagwekkende Scheivlak dat wordt voorafgegaan én opgevolgd door een zooitje blinde bochten waar zelfs mannen met stalen ballen bang van worden! Kortom, wij hebben de Dutch GP op Zandvoort! Wij hebben gewonnen, wat er verder ook gebeurt met Duncan Laurence en de Oranje Leeuwinnen en Leeuwen!

Veritas, 17.05.’19


Categorieën: Overig

Veritas1974

Schrijven is schrappen. De beste verhalen ontstaan in het hoofd van de lezer door wat de schrijver niet geschreven heeft.

1 reactie

Suus · 19 mei 2019 op 17:32

Ik vlieg over je regels heen, zonder ze te lezen. heb geen flauw idee of die ene Max ooit gewonnen heeft, maar Duncan heeft het wel en de vrouwen natuurlijk. Dat herinner ik me.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder