Het internetten via telefoon vond hij toch maar niks, al die tikken kosten ook geld. Dus werd via internet de kabelmaatschappij ingeschakeld.
En ja hoor op 1 april kwam er iemand van het kabelbedrijf het modem plaatsen en alles instellen, nee dit is echt geen grap. Opa kan nu onbeperkt online via de kabel en we mailen, maar ook spreken en zien we elkaar geregeld. Nog een even dan gaan we chatten, cammen of heeft hij zijn eigen galerie op een site ;-). Dit laatste zou zeker de moeite waard zijn, zijn tekenkunsten gaan absoluut met sprongen vooruit.
Binnenkort zal ik hem leren een eigen site te bouwen met zijn mooie tekeningen. Ja opa je leest het goed, ik ga je nog veel meer leren.

Zo had hij pas zijn (klein)kinderen een van zijn pc-tekeningen gemaild, maar waarschijnlijk zat er ook een mail-adres bij dat niet helemaal klopte. Dus kreeg hij een mailtje (Delivery Status Notification (Failure) ) terug van de provider helemaal in het Engels. Met het uitgeprinte mailtje kwam hij mij vragen wat dat allemaal betekende.
Ik liep even met hem mee en we vonden oma achter de pc, zij doet zo af en toe ook al een spelletje spider. Het digitale leven is begonnen voor hen.

Inmiddels heb ik hem geleerd, dat hij af en toe zijn pc moet scannen op virussen, dat hij site kan plaatsen bij de favorieten zodat hij niet steeds het hele adres hoeft in te tikken.
En natuurlijk staat columnx ook bij die favorieten en leest hij alle columns mee. Hij stuurde mij laatst een mailtje met: … groetjes van lagune opa 😉

Van de week kwam ik even een kijkje nemen bij hen, ze hadden net boodschappen gedaan en opa graaide onder de tafel en zei: ‘Ik heb een kado voor jou en je kinderen, omdat je me altijd zo fijn helpt.’
Hij pakte een doos met Jeu de boules, het spel dat we zomers graag spelen en waaraan hij ook mee doet in de verre vakanties als we elkaar treffen.
‘Dank je opa, maar je weet dat hoeft toch niet. We doen hier gewoon van alles voor elkaar.’ Ik wordt er altijd een beetje verlegen van. Ik help hem graag, omdat ik zie dat hij er plezier in heeft en geloof me ik heb plezier in zulke leergierige mensen.

Heel bescheiden zegt opa geregeld dat hij er allemaal nog niets van snapt, maar hij is zeker niet dom en hulpvragend. Zo had hij pas een probleempje dat er programma’s niet meer werkte, hij heeft geheel zelfstandig een systeemherstel uitgevoerd en alles werkte weer. Ik kan gerust zeggen dat ik trots ben op hem.

Velen ouderen hebben geen weet van pc en internet, ze willen zich er ook niet in verdiepen. Maar hij is een uitzondering, in zo’n twee en een halve maand is hij bijna pc-deskundige geworden.
We zullen doorgaan met leren, hij van mij en ik van hem.


pepe

Vrouw, (schone)moeder, leerling-creatief schrijven en nog veel meer. Wil je meer lezen? Hier schrijven wij (meiden van Mary)www.meidenvanmary.wordpress.com. Ik mag één van deze meiden zijn. Schrijven is schrappen, het schrijven schrappen is geen optie.

10 reacties

Shitonya · 16 april 2004 op 19:13

leuke opa, aardige column 🙂

Mosje · 16 april 2004 op 19:36

[quote]En natuurlijk staat columnx ook bij die favorieten en leest hij alle columns mee. Hij stuurde mij laatst een mailtje met: … groetjes van lagune opa[/quote]Hallo Opa, ik neem aan dat je alle reacties ook leest. Groeten van Mosje!

Farfalla · 17 april 2004 op 08:56

Grappig dat opa nog zo leergierig is, en het dan ook zo snel onder de knie heeft. Dat gaat bij mijn moeder zelfs nog een stuk minder snel.

viking · 17 april 2004 op 10:41

Leergierig mannetje, die opoe van je. Misschien leert de ‘historie’ van zijn I.E. waardoor die leergierigheid wordt aangewakkerd. 😀

deZwarteRidder · 17 april 2004 op 15:46

weer zo een menselijk column Pepe..je boft met zo een””Opa “..stil genoten

Kees Schilder · 17 april 2004 op 16:34

Weer een heel goeie column. geweldig om te lezen

pepe · 17 april 2004 op 17:13

Opa heeft de column en enkele reacties gelezen, vertelde hij me vanmorgen met een smile.

Ik bof met hem ja!! Gewoon een toffe achter-buurman en buurvrouw.

Oma is inmiddels ook al behoorlijk verslaafd 😉 aan de pc.

Ma3anne · 17 april 2004 op 19:04

Opa, wanneer kunnen we jouw eerste column tegemoet zien? Volgens mij heb jij een buuf waar je je boekdelen vol over zou kunnen schrijven… 😀

Tasz · 17 april 2004 op 19:08

Hee Pepe,

Toffe column, blijf een fan van die opa en jouw schrijfsels over hem.

Leuk

Tasz

Mup · 17 april 2004 op 20:36

Ja, dat is een mooi idee, dat opa wat gaat insturen. Of oma en dan opa een mooie illustratie erbij,

Groet Mup.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder