Een nieuw hobby van mij. Leeggooien. Ik gooi sinds kort alles leeg. Als het een hevige vorm aanneeemt durf ik het zelfs smijten te noemen. Dan smijt ik alles leeg. Eruit moet het dan. Heerlijk is dat. Moet u ook eens doen. Het begint met loslaten. Ja, eerst moet u loslaten. Al datgene dat u vasthoudt. Eng? Ja best eng. Er is moed voor nodig. Hoeveel? Heel veel moed. Maar als u daar aan gaat denken, dan is het einde zoek. Dan is er geen beginnen aan. Een einde vinden kost namelijk ongelooflijk veel kruim. Nee, nee. Niet te veel nadenken maar aanpakken. De koe bij de horens, voor de mannen, de stier. Zo vrouwonvriendelijk eigenlijk dat spreekwoord. Alsof de vrouwen het weer moeten doen.

Ik zou klein beginnen. Laat eerst uzelf maar eens los. Ga eens flink te keer en roep het uit. Gewoon het eerste dat in u opkomt. Bijvoorbeeld: boodschappenbriefje. Laat los! Koop gewoon wat in u opkomt. Spontaan. Spontin bijvoorbeeld, lekker fris. Ik noem maar wat. Daarna begint u met het grotere werk.

Laat de boot maar los, of de auto. Uw vrouw of man. Voor minderbedeelden, de sanseveria of de cactus, parkiet of cavia. Gooi hem of haar buiten. Daar begint het leeggooien. Het lucht op. Doe het luid en roep het van de daken. Laat los. Gooi leeg. U kunt het. Het raakt het hart. Ja, ik weet het. Gooi dat ook maar leeg, dat hart. Via de mond. Uw tong. Waarom ook niet. Tongen maar dat hart. Lekker!

Van het hart naar het hoofd dan maar. Op middenrif en voeten komen we later nog uit. Gooi eens alle deuren open. De toegang tot uw hoofd op slot doen is doodzonde. Wat heeft u te verbergen? Niets toch als u loslaat. Leeggooien dus dat hoofd. Laat het stromen uit uw ogen, neus, oren en mond. Pers het door de kleinste hersenporiën. Het lucht op. Zeker weten. Voelt u al dat hart en hoofd lichter zijn geworden? U leert snel. Met een beetje mazzel bent u nu ook een paar ons, misschien zelfs kilo’s afgevallen. Vooruit. Ga meer eens op de weegschaal staan. Nee, nee, wacht! Eerst nog even naar het middenrif en voeten.

Pak het, hem of haar stevig vast. Gooi het los. Schudden met alles dat u heeft daar beneden bij de navel. Raak ook even vlak onder de navel uw hara aan, uw energiecentrum, ook wel Qi genoemd, het krachtcentrum, het centrum van waarnemen. Masseer het maar eventjes. Heel voorzichtig. En gooi daarna er alles uit. Toe maar. Het lucht op. Zeker weten. Huilen? Ja, ja, ook dat mag. Laat los.

De voeten tot slot. Ook die gooien we leeg. Kan dat dan? Jazeker. Trek maar eens stevig aan alle tenen. Een voor een. Draai ook cirkeltjes met de voet. Van links naar rechts en van rechts naar links. Beiden voeten om de beurt. Voelt u het al? Het losgooien. Het leeggooien. Zweeft u al een beetje? Fijn hè. U bent al ver gekomen. Laat los. Gooi leeg. U mag nu op de weegschaal gaan staan. Hart, hoofd en ziel zijn nu verlicht. Zeker weten. Drie kilo? Toe maar. U bent geslaagd. Morgen weer leeggooien? Ik laat u dan zien dat het ook met schrijven kan.


Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

31 reacties

Nummer 22 · 20 juni 2017 op 09:04

Mien? Heb bij het loslaten en gooien direct mezelf uit het raam van mijn zolder gegooid. Dat luchtte op. Heerlijk!
Daarna begon ik zo hard te schreeuwen dat code rood via alert nl werd in gesteld.. Stilte!

Nu kom ik bij met een kop thee en diverse botbreuken, hersenschudding en een aanklacht wegens geluidsoverlast. Ben bevrijd!

Dank voor jouw inspiratie!

Mien · 20 juni 2017 op 09:31

Oeps … helemaal vergeten. Het vangnet. Sorry! ?

Esther Suzanna · 20 juni 2017 op 12:05

Dat wordt een flinke schadeclaim Mien… haha..

Leuk stuk! Ik werd er helemaal losbollig van.

van Gellekom · 20 juni 2017 op 12:07

‘Ik zou klein beginnen. Laat eerst uzelf maar eens los. Ga eens flink te keer en roep het uit. Gewoon het eerste dat in u opkomt. ‘

Dat was in de supermarkt. Ik liet mijzelf helemaal los. Met een gezinsblik doperwten die ik naar het hoofd van een bewaker smeet. Heeeeerlijk die postieve reacties daarna!!!
Dank je Mien 😀

  Mien · 20 juni 2017 op 12:13

  En nu het grotere werk. Een blik Hemaworst of zo.
  Ben wel benieuwd wat het blik ervan vond. Heeft het zich zeer gedaan? Ging het blik ook los? ?

Nummer 22 · 20 juni 2017 op 12:28

Mien!nog in een – in de haastig geregelde kinderwagen- heb ik de lokale Hema(hier eet men afval) filiaal met een bezoek vereerd. De metalen constructies om mijn ledematen soepel te laten
bewegen hield mijn nij bewustzijn, maar deze info terzijde. Ik nam fe hele voorraad worsten uit de bak waar de temp meter 78 graden celcius aangaf en hier en daar de maden smachtend mij aankeken. Ik hoorde enkelen als roepen ‘ maak me vrij,laat me los..ik wil vliegensvlug vlieg worden’ En dat deed ik. Het leek daarna op een dolle dwaze dag

  Mien · 20 juni 2017 op 12:36

  Goed bezig Ruud. Laat los, laat los. Adem ook regelmatig naar je hara. Dat helpt. Krijg je nog meer lucht.

Nummer 22 · 20 juni 2017 op 12:48

Het lukt me vandaag. Zie ik daar de kerktoren? Ik laat mijn darminhoud graag los op het dorpsplein.
Die worsten ..pff 24 in verpakking veroorzaakten een spontane prikkelbare darm en de pastoor hielp mij de 125 trappen omhoog. Wat een uitzicht zei ik nog voordat ik op de reling geholpen werd en alles maar dan ook alles losliet. Dat lucht echt op dat loslaten. Nu op weg naar SEH van ziekenhuis voor een controle wat uit mijn kont kwam rolluh.

Nummer 22 · 20 juni 2017 op 12:50

Resultaat: 4 blikken met worst. 3 goody bags en een rollator. Helaas ik moest dat allemaal ook loslaten.
Van die dagelijkse zaken word de mensch in mij vrolijk en mijn blik is nu verruimd!

  Mien · 20 juni 2017 op 14:17

  En het blik erwten. Hoe is het daar nu mee?

   Nummer 22 · 20 juni 2017 op 18:57

   De erwten..die zijn ingeblikt door Wiebe de buurman van Van Gellekom door de strot van de groentenboer geduwd. Het waren de erwten die groentenboer flink en luidruchtig laten boeren. Want, zo zegt Wiebe, wat de boer niet lust moet er ingeramd worden. Je gaat vanzelf slikken, zegt Wiebe tegen Van Gellekom.

    Mien · 20 juni 2017 op 20:20

    Heette die boer toevallig Bartje?

     Nummer 22 · 20 juni 2017 op 21:22

     Mien, klopt. Na zijn dood is een standbeeld op het plein in het centrum van Assen geplaatst als eerbetoon aan de boer die met volle mond nog kon fluisteren’ik lus geen erwten’ en u weet Mien dat de bruune boon oom al niet populair in die streek is geworden.

      Mien · 20 juni 2017 op 21:36

      Dat verbaast me. Hebben Mallechien en De Kruik dan niet ingegrepen?

       Nummer 22 · 21 juni 2017 op 08:57

       De Kruik en de zaak ‘ Malle Chien”! Mien dat is een langlopende streek tv serie dat wordt door de trouwe kijkers niet, zeg maar nooit meer los gelaten. Aflevering 781936 (zondag 18.45 uur TVT)wordt met een bord zuurpruimen en maagzuur uit eigen keuken, bekeken. Het is niet alleen sil aan de overkant maar in geheel Drente.

NicoleS · 20 juni 2017 op 16:26

Klinkt goed. Hoe lichter hoe beter

  Mien · 20 juni 2017 op 17:28

  Nou … liever niet zo licht als een veertje. Dan waai je weg of met alle winden mee. Niet doen zeg ik. ?

Arta · 20 juni 2017 op 19:03

Ik ben gelukkig geen vasthouder, scheelt een hoop qua loslaten!
Leuk stuk!

  Mien · 20 juni 2017 op 20:23

  Nou doe dan maar 10x opdrukken. ?
  Met de handen los.
  Om het extra moeilijk te maken mag je er ook nog bij zingen.
  “En dan die hendjes …!”

Nummer 22 · 20 juni 2017 op 21:26

Loslaten en los laten is zo mooi. Zojuist nog de warme inductieplaat losgelaten en nu met 1 hand in de vrieskist deze reactie geven. T kan vriezen en dooien en dat is okk loslaten als je door een wak naar de bodem zakt op de Bonkenvaart of in de Thialf.
Laat nou los riep de ijsmeester toen de dader met zijn op de ijsvloer vast zat.

  Mien · 20 juni 2017 op 21:38

  Met je ballen tussen de Finse saunaplanken zitten is wel even een fractie erger dacht ik zo. Maar dan ook is het devies. Loslaten. Krimpen ze vanzelf weer in.

   Nummer 22 · 21 juni 2017 op 09:04

   Mien, heb je ervaring metFinse suanaplanken ballen ongelukken of sado masochisme liefhebbers? Ik heb even gebeld met Yari Liitmiiaaniian die graag in suana’s zijn ballen tussen de planken plaatst en daarna de temperatuur laat stijgen. Hier zijn reactie ” Hey nummer 22, ja auw, auw het is zeker heet hier zeg en het water voor de stenen is al op maarmijn ballen zijn zo gezwollen dat ik ze niet meer tussen de planken kan verwijderen. Plankenkoorts, zegt de andere sauna vertoever; mevrouw Liitmiiaaniian, die nu met haar maat DD tussen de planken vastzit. Ik heb haar nog gewaarschuwd niet op haar buik te gaan liggen. Maar nee, ze luistert niet en lacht me alleen maar uit bij het zien van mijn ballen tussen de planken. Nummer 22, nummer 22… ik hoor je niet meer. De ballen dan maar en doe Ajax de groeten’

KawaSutra · 20 juni 2017 op 21:38

Ik had een reactie in mijn hoofd, maar ik laat het maar los.
Bedankt Mien!

Nummer 22 · 21 juni 2017 op 09:06

Mien, ga je kadootjes weggeven.. Nou ik wil ook een sticker die ik wel kan loslaten, vastplakken en weer loslaten. Plak ik die op de hoofden van de stereotyperende medelanders. handhavers die etnish profileren is een andere doelgroep.

Bruun · 21 juni 2017 op 13:47

Dat leegt op. Heerlijk stuk Mien.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder