Ook wel eens benaderd om deel te nemen aan een enquête, of om lid te worden van een consumentenpanel? Kan haast niet missen. Steeds vaker verschijnen dit soort verzoeken ook als vervelende pop up in je beeldscherm. Rustig maar. Niet geïrriteerd raken. Ik ben het ook afgeleerd. Gewoon meedoen en netjes alle vragen invullen. MAAR WEL LIEGEN. VOORAL LIEGEN en juist dàt invullen wat je niet denkt of wilt. Je echte mening houd je voor je. Geloof me, als je het een paar keer zo gedaan hebt krijg je er vanzelf plezier in. Ik volg deze tactiek nu ruim een jaar en het bevalt me prima. (Da’s niet gelogen)
Ben ik dan zo graag burgerlijk ongehoorzaam? Dat ook ja, maar het is niet de reden waarom ik me nu zo gedraag. Ik heb er gewoon een bloedhekel aan om in een hokje geplaatst te worden. En dat is toch wat alle Maurice de Honden in dit land met mijn mening willen doen.

Bedrijven willen maar wat graag weten wie ik ben en wat ik doe. Mijn geslacht, leeftijd, gezinssamenstelling, godsdienst, seksuele voorkeur, en of ik wel eens columns schrijf, etc. Het helpt de marketingafdeling bij verdere segmentatie en een selectieve doelgroepbenadering. GADVERDAMME. Ik heb geen profiel dat in een vakje past. Ik woon in een flat met balkon, maar wil dat automatisch zeggen dat ik geen belangstelling heb voor de nieuwe tuingids van de firma Bakker uit Hillegom? Mag ik zelf bepalen of ik mijn hele balkon vol tulpenbollen zet? Misschien bestel ik ze wel om op te vreten (is in de geschiedenis wel vaker gebeurd).
Mijn vrouw is 120 kilo schoon aan de haak, draagt onderbroeken waarin een peloton ME’ers royaal kan overnachten en de omvang van haar beha biedt een gemiddelde basketbalspeler zelfs van achter de driemeterlijn een ruime kans om losjes uit de pols te scoren. Maar dat betekent niet dat ze de brochure van Christine le Duc vol slanke topmodellen niet door wil bladeren. Ik wil niet in een vakje. Ik bepaal graag zelf wat ik leuk of zinvol vind.
Dus gewoon LEKKER LIEGEN en vooral inconsequente antwoorden geven. Blijf je van alles op de hoogte. Ik zit momenteel in 7 panels waaronder het NIPO-panel, Landelijk Levensmiddelenpanel en het Eenvandaag opiniepanel. En ik bedrieg ze allemaal. Heerlijk.
Ik vul regelmatig in dat ik twee auto’s bezit, drie keer per jaar op vakantie ga en bij de volgende verkiezingen op Rita Verdonk ga stemmen. Lach me suf. Ik heb alleen een ouwe fiets, vakantie heb ik al tien jaar niet gehad, en als ik iemand haat is het wel Rita -recht door zee- Verdonk. Lang leve de marktonderzoekers en opiniepeilers. “Heeft u nog lichamelijk ongemakken”, werd me laatst gevraagd. Die heb ik eerlijk beantwoord. Ik pies drie keer per dag in mijn broek…….van het lachen als ik jullie formulieren invul.
Nee, ik pas gelukkig niet in een vakje. Of hebben ze daar ook een vakje voor?


6 reacties

Kotsveulen · 14 december 2008 op 18:31

Haha! Precies! Ik klets ook maar wat raak bij die panels! Niet op zulke ruime schaal als jij, maar je idee om ze tezamen een loer te draaien steun ik. Hulde. Eigenlijk is het ordinair tot en met, kijken hoe je het meest kunt verkopen aan een bepaalde doelgroep. Voer voor een column op zich. 😉 😥

Mien · 15 december 2008 op 11:08

Al eens geprobeerd met de halve waarheid te leven?

Mien

lisa-marie · 15 december 2008 op 12:45

Voor niet in een vakje passen hebben ze inderdaad ook een vakje voor 😀

Ma3anne · 15 december 2008 op 23:08

Deze vorm van statistieken vergaren vraagt om dit soort grappen. Doorgaan, vooral doorgaan! 😀

KawaSutra · 17 december 2008 op 00:32

[quote]Mijn vrouw is 120 kilo schoon aan de haak, draagt onderbroeken waarin een peloton ME’ers royaal kan overnachten en de omvang van haar beha biedt een gemiddelde basketbalspeler zelfs van achter de driemeterlijn een ruime kans om losjes uit de pols te scoren.[/quote]
😆

Ik heb ook vaak grote twijfels aan de serieuze verklaringen van allerlei nietszeggende polls of enquêtes. Terecht dus blijkt nu. 😀

doemaar88 · 18 december 2008 op 11:49

Het sarcasme druipt er vanaf 😆
Leuke uitsmijter :hammer:

Geef een reactie

Avatar plaatshouder