Ik zeg eerlijk, ik ben bang voor de dood. Al die ‘zelfmoordpogingen’ tegenwoordig. Het is tegenstrijdig, soms kan ik die dametjes wel begrijpen. Dan denk ik, als je zoveel hebt meegemaakt, dan zit je er op een begeven moment gewoonweg doorheen. Het is dan geen oplossing, maar het kan je zo ontoerekeningsvatbaar maken. Soms denk ik er wel eens overna, hoe het zou zijn. Kan je dan echt niets meer meekrijgen van de wereld? Hoe zou dat zijn? Rillingen. Rillingen omdat je niet zou kunnen zien of je kleinkinderen kinderen krijgen, en hoe die kinderen dan heten. Rillingen omdat je niet weet wat er nog meer voor leuks wordt uigevonden, en wie nu weer de Queen of Music is in Hollywood. Het leven is zo mooi, maar je moet er zelf wat van maken. Je moet doen wat je hart je ingeeft, beslissingen maken waar jij zelf achterstaat, niet omdat je er een ander mee wilt verblijden. Je moet kijken naar de leuke kanten, naar het affectieve. En ja, misschien heb je veel meegemaakt, maar daar hoor je toch juist sterker van te worden? Dat je door het leven gaat, met als er wat gebeurt, de gedacht ‘Vergeleken met wat ik al heb meegemaakt, kom ik hier zo bovenop.’ Als je terug blijft kijken naar het verleden, is er geen toekomst.

Crimineel kunnen we allemaal worden, iets maken van je leven, dát is pas moeilijk.

Categorieën: Maatschappij

6 reacties

arta · 4 augustus 2008 op 12:14

[quote]Het is tegenstrijdig, soms kan ik die dametjes wel begrijpen.[/quote]
Heertjes plegen nooit zelfmoord??
[quote]en wie nu weer de Queen of Music is in Hollywood. [/quote]
Ja! Dat zou reden voor mij zijn om geen zelfmoord te plegen.
Erg oppervlakkig allemaal, Lissie, en met je laatste regel haal je eerdere stellingen onderuit.

kiehen · 4 augustus 2008 op 12:58

Als je terug blijft kijken naar het verleden, is er geen toekomst.

Interessante quote, vind ik altijd. Van sommige gedachte uit het verleden word ik vrolijk, van sommige emotioneel. Hoe dan ook, toekomst is er altijd. Kan me dan ook niet voorstellen dat iemand zelfmoord pleegt…..

KingArthur · 4 augustus 2008 op 15:12

Ik noem deze tekst naïef. Ga terug naar je bureau, overpeins je tekst eens werkelijk en hopelijk tref je een volgende keer de werkelijke waarden van het leven.

SIMBA · 4 augustus 2008 op 15:27

Ik denk dat die redenen die jij noemt geen redenen zijn om zelfmoord te plegen, dat zit meestal een stuk gecompliceerder in elkaar.
Niet handig dat je twee columns tegelijk opstuurd want dan kun je dus niks met de kritieken van de eerste doen om de tweede te verbeteren.

Dees · 4 augustus 2008 op 20:11

Begrijp ik het goed dat je zelfmoord crimineel vindt?

Hoe dan ook, je moet schrijven binnen je kunnen, ik zou het voorlopig klein insteken en proberen het kleine groot te maken door jouw woorden en insteek. Dit is echt niet goed geschreven.

Succes.

weathergir · 4 augustus 2008 op 21:11

Hm, Lissie, ik vond ‘m een beetje kort van stof, eerlijk gezegd. 😕 Het is een onderwerp waar je veel over kunt zeggen, sterker nog: je hebt ook de criminaliteit nog als verkapt onderwerp!

:eureka: Ik zou zeggen: splitsen die hap, allebei de onderwerpen overdenken en twee klappers van columns bouwen… Succes! :duimop:

Geef een reactie

Avatar plaatshouder