Ik zou gedichten, verhalen, hele boeken kunnen schrijven over de liefde; over liefde en geluk. Want ik ben verliefd èn gelukkig. Niet wetende waar ik het op baseer overigens want geluk is een vaag begrip. Evenals de liefde trouwens. Geluk en liefde liggen ook wel erg dicht bij elkaar. Ze zouden zelfs samengevoegd kunnen worden. Liefdesgeluk. Men zou dat woord kunnen verklaren door te zeggen dat de liefde is gelukt. Maar wanneer is de liefde eigenlijk gelukt? Als hij lief is en ik gelukkig ben? Of wanneer liefde passievol is en energie geeft? Dat is het gekke van liefde. Zij blijft nooit zinderend en spannend, ze wordt vanzelfsprekend. En als de liefde vanzelf spreekt, kan men voor eeuwig zwijgen.

Iedereen kent het beeld van het stel dat tegenover elkaar in een restaurant in hun soep zit te roeren; ze lijken geen woord tegen elkaar te zeggen. Anderen staren, zittend op de bank, naar de televisie. Mijn liefste lacht erom; zegt dat wij nooit zo zullen worden. Maar ik denk dat juist ècht gelukkige liefde zal wennen. Gelukkig maar.

De oorspronkelijke verliefdheid die ik voor hem koester zal op termijn transformeren in een diepe tevredenheid. Het gevoel zal verdwijnen en in plaats daarvan zullen we liefde ervaren. Liefde went dus wel, maar het is niet erg.

Ik zou gedichten, verhalen, hele boeken kunnen schrijven over de liefde; over liefde en geluk. Maar beter nog, zal ik zwijgen mijn liefste. Ik zwijg en laat de liefde spreken.

En dat is liefdesgeluk.

Categorieën: Liefde

10 reacties

Neuskleuter · 4 maart 2008 op 17:30

Gelukkig, een nieuw iemand die goed weet wat interpunctie is 😉 Je schrijft prettig, maar je onderwerp is zo algemeen.

Liefde kan je op veel manieren beschrijven. Hier probeer je het op een filosofisch niveau te tillen en het te verklaren, maar daarvoor gaat het niet diep genoeg. Juist omdat het ver weg blijft, zonder een uitgeschreven voorbeeld, raakt het niet.

Die voorbeelden zie je hier gelukkig wel genoeg. Net zoals voorbeelden van wat columns zijn. Een column is namelijk bedoeld om de lezer een spiegel van de maatschappij voor te houden. Hoe je dat doet, kan je vinden in het CX Café –> Forumindex (staat daarboven) –> over column X –> Wat is een column?

Succes!

Dees · 4 maart 2008 op 18:36

Ach, een mijmering op zijn tijd… Ik rijd elke werkdag langs een huis aan de snelweg met daarop de woorden [i]tout passe[/i] geschreven. Maar dat gaat uiteraard niet op als je het verzwijgt.

Wat is liefde ook een ondankbaar onderwerp eigenlijk….

Shitonya · 4 maart 2008 op 19:13

je schrijft redelijk, maar dit is natuurlijk te cliché voor woorden en dat vermoord een column.

Mosje · 4 maart 2008 op 19:25

Natuurlijk vergeef ik je dit verhaaltje. Het gaat weliswaar over de liefde – die niet bestaat – maar het is je eerste hier.
Dat jij jezelf Hollywood noemt, nee, dat kan echt niet door de beugel.

Ik zie met plezier uit naar je volgende stukjes, waarin ongetwijfeld gerept wordt over de eerste haarscheurtjes in jouw liefdesbolwerk.

@edit.
Shit, mocht ik ooit nog eens de liefde ontdekken, dan is het voor jou. Meid, wat kun jij lief uit de hoek komen.
Wil je met me trouwen?

Bitchy · 4 maart 2008 op 20:29

Heb jij een glazen bol??? 😉

Ik bedoel geen enkele relatie is voorspelbaar, niemand weet waar of hoe het stopt.

Soms voel ik nog steeds dezelfde vlinders als dat ik 20 jaar geleden voelde, heerlijk, neemt niet weg dat ik hem soms met dezelfde vlinders zou willen wurgen 😉

Dus tevreden?? brrrr eng woord…

Ben benieuwd naar je volgende column!

pally · 4 maart 2008 op 22:50

Je schrijfstijl en taal zijn niet slecht en daarom zou ik wel eens iets van je willen lezen dat minder zoet en afgesleten is.
succes, groet van Pally

KawaSutra · 5 maart 2008 op 00:18

[quote]Ik zwijg en laat de liefde spreken.[/quote]
Fout! Liefde staat of valt bij communicatie. Maar je mag nog wel even door zwijmelen hoor. 😀

SIMBA · 5 maart 2008 op 08:43

@Bitchy: [quote]dat ik hem soms met dezelfde vlinders zou willen wurgen[/quote]
Wurgen met vlinders..hoe doe je dat? 😀
Nee, ff zonder gekkigheid; die roze wolk is maar tijdelijk maar die alle-kleuren-van-de-regenboog-wolk die daarna komt is veeeeeeeeeel mooier en spannender!

Teunis · 5 maart 2008 op 11:36

[quote]Ik zwijg en laat de liefde spreken.[/quote]

Hoe gaat dat zoal in zijn werk?
:pint:

Hollywood · 5 maart 2008 op 14:31

Hahahaha! I get the point! Wist niet geheel wat mij te wachten, maar dat is mij inmiddels duidelijk. Open, kritische blikken. Daar kan ik nog een hoop van leren. Volgende colums is onderweg. Ik ben benieuwd wat jullie daar van vinden.

Gr. Hollywood

p.s. Ik kan mij voorstellen dat dit niet de best gekozen nickname is, maar het is wel direct afgeleid van mijn familienaam. Dus voor mij erg logisch.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder