De nacht duurde eindeloos. Het haantjesgedrag deed nauwelijks onder voor de vals starende kippen. Zielloos werd er gedanst en terwijl de geur van zwetend vlees steeds penetranter werd, groeide het libido tot pijlstijve hoogten. De niets verhullende en vaak schaamteloze dans maakte iedere zin van moraal belachelijk, daar waar vleselijke lust hoogtij vierde en iedereen vooral niet belachelijk wilde lijken. Werden we bedrogen door de moraal, of dwongen we onself om rollen te spelen als in een oorlog waarin het individu opgeofferd wordt aan een zogenaamd hoger doel?
Seks is als een verkapte manier van oorlog voeren. Niet voor niets verslinden we elkaar in bed, ejaculeren we op gezichten, in open monden, in gaten en in grotten, gelijk aan geweerschoten in de nacht op een gewillige prooi .

De uiting van lust is niets meer dan een illusie dat een nabijheid ooit kan resulteren in een versmelting. We zijn gedoemd tot de rol van subject waarin de ander, hoezeer we daar ook moeite voor doen, altijd in de rol van het object zal verkeren. Er bestaat geen werkelijk begrip, maar slechts een poging tot. Zelfs overeenkomsten berusten slechts op een idee van gelijkheid.

Ik schrik op uit mijn gepeins en voel hoe een hand langzaam langs mijn dijbeen streelt. Ik kijk op en zie de mooiste ogen die ik ooit heb gezien. Zo nuchter als een hond speel ik het spel der verleiding. We lachen en we toosten op een gelukkige afloop. Opdat de liefde ook vanacht weer hoogtij zal vieren.


10 reacties

archangel · 29 januari 2006 op 11:57

Dit soort stukjes mag ik graag lezen, hoewel de balans tussen de eerste alinea’s en de laatste nét niet ‘scherp’ genoeg voelt voor mij. Er wordt een ritme gecreëerd dat ergens [i]the tiniest bit[/i] uit de maat begint te lopen, anders dan dat kan ik het nu niet onder woorden brengen. Misschien had je de laatste alinea met een extra zin, of desnoods een paar woorden kunnen uitbreiden…

Maar een goede eerste, en een geweldige nickname!

WritersBlocq · 29 januari 2006 op 12:43

[quote]Seks is als een verkapte manier van oorlog voeren. Niet voor niets verslinden we elkaar in bed, ejaculeren we op gezichten, in open monden, in gaten en in grotten, gelijk aan geweerschoten in de nacht op een gewillige prooi . [/quote]
Zo hee, zo heb ik het nog nooit bekeken, dank voor deze wijze en ware woorden. Liefde en oorlog gaan óók samen, of strijden ze juist? Ik heb door deze column wel stof genoeg om deze prachtige zondag ‘cryptogramisch’ mijmerend aan gestreden oorlogen door te brengen.
Welkom!

P.S. de spatie voor de punt geeft eigenlijk ruimte, hij misstaat daar niet 😉

Mosje · 29 januari 2006 op 13:24

Prachtig stukje, en helemaal met Archie eens, je nickname is erg goed gekozen

KawaSutra · 29 januari 2006 op 16:36

Interessante column en zeer goed geschreven. Idd. een beetje cryptisch. Heb ik weer wat om over na te denken.

Li · 30 januari 2006 op 00:22

[quote]Seks is als een verkapte manier van oorlog voeren. Niet voor niets verslinden we elkaar in bed, ejaculeren we op gezichten, in open monden, in gaten en in grotten, gelijk aan geweerschoten in de nacht op een gewillige prooi . [/quote]

‘Spuit Elf’ als nickname had ook niet misstaan 😀

Li

Ma3anne · 30 januari 2006 op 09:23

Vanuit dit perspectief fungeert de vrouw dus enkel als schietschijf?:-o

Goed geschreven.

Dees · 30 januari 2006 op 10:15

Mooi!

Mup · 30 januari 2006 op 13:49

Sterk debuut,

Groet Mup.

Shitonya · 30 januari 2006 op 16:41

Oh my God, ik ruik talent!
Welkom hier. Hoop snel weer iets van je te vernemen

sally · 30 januari 2006 op 16:52

Weer zo`n column om van te genieten.Het maakt nieuwsgierig naar de volgende.
groet,
Sally

Geef een reactie

Avatar plaatshouder