Op de valreep van deze maand (vanuit Brunswick, Maine USA, maar terzijde): De Recensie!

Vanuit de menselijk perceptie, aannames en stereotypering onder invloed van de opgeslagen ervaring en herinnering in ons brein, lees je een boek, tijdschrift, krant en bezoek je – als een verslaafde- de digitale wereld. Beinvloed door wat je leest, hoort, proeft, ruikt en voelt wordt een beslissing genomen. De beslissing om een hoog aangeprezen boek te gaan lezen en dan is de inhoud niet wat je verwacht. Je werd misleid maar jouw gevoel was anders. Een bestseller dat je ook moet lezen km erover te kunnen vertellen om ‘erbij te horen’. Ja, ik heb dit boek gelezen en het is gesigneerd door de auteur, jij niet? Oh, dan vertel ik je globaal waar het verhaal over gaat. Vervolgens orakel je als een spuwende vulkaan vanuit jouw perceptie de inhoud van dit gelezen boek.

Zo ook met eten in een restaurant waarover je lovend bent omdat ‘men’ er ook geweest is. Enfin, het eten was bagger, de crème brulé aangebrand en het suikerlaagje verbrijzelde jouw net gevulde kies. ‘Shit, weer naar de tandarts’. Je zit in de buurt van het toilet.

Een cookie van eigen deeg, een doos van Pandora, een Pantei Rei en wat u, lezer nog meer kunt bedenken op basis van uw eigen ervaring. ‘Daar ga ik nooit meer naar toe!, dat boek kan de ramsj in, dat was geen merino wol maar knetterend synthetisch materiaal, ik hoor nog steeds niets ..klote gehoorapparaat, de geur..alsof een gierput geleegd was in het toilet en het eten ..je reinste plofkip gegaard in verzadigde vetzuur, gevuld met disaccharides en de groente een..blaadje verlept bermbloempje van de A2 richting Amsterdam’.

En dan een recensie schrijven? Nou dat zet ik wel op internet, facebook, buurtapp, instagram en zend een brief voor de zaterdag krant van een landelijk dagblad.

Waarop Youp reageerde ‘ Columnetje?’


Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder