‘Landgenoten dit jaar geen troonrede. Ik ben er klaar mee en mijn vrouw Maxima helemaal!

Jaarlijks hijs ik me in een met allerlei versierselen – wel op maat – gemaakte jasje met een billentikker. Ik tik liever veel de billen van Max of is dit nu een vrouwonvriendelijke opmerking? 

Mijn schoenen – en let u even op: ik draag graag schoenen met een gesp- worden gepoetst door een lakei terwijl ik juist de lucht van schoensmeer en het wrijven met een vieze lap stof zelf als mijn ultieme natte droom werkelijkheid wil zien worden.

Maar dat mag ik niet, nee ik ben de koning. Het zal m’n R**T precies- u weet het – roesten. Mijn onderbroek is een boxer, zwart, want bruine strepen daar worden de waslakeien niet vrolijk van, zegt Max. 

Nee, landgenoten ook geen bezoek aan Tjietjerkstradeel of Gravendeel of hoe die plaatsen ook  heten. Boeit mij niet meer dat koekhappen, handen schudden, lachen tegen jan en alleman. Dat WC potten gooien dat kostte me een gescheurde schouder spier. In 2018 stapte ik G*********E in hondenpoep!. Hondenpoep! Wat u zegt ‘smerig, bah bah’.

In 2019 meld ik me af en Maxima ook!!  Ik ga geen verhaaltjes meer voorlezen. Nee, nee. Max en ik willen een Frietje Kapsalon XL, broodjes Kebab met knoflooksaus en dan tot diep in de nacht Netflixen, boeren laten, windjes laten ontsnappen. Onze dochters? Die zitten bij Tante Laurentien en Oom Constantijn. Waar? vraagt u Vorsten van Nu roddel journalisten nu.. Het gaat jullie geen m**r aan! Opzouten!

Maxima waar ben je? Maximaaaaaa ! 

Alex, ik ben verdwaald in ons nieuwe huis! Ik zie spoken! 

Zie jij Mark?


Nummer 22

Verwarde Oprichter van het Absurdisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde, kijker en luisteraar naar amderen.

4 reacties

Suus · 11 januari 2019 op 18:44

En? En? En? Verboden woord. Maar ik vind het wel erg amusant.

Nummer 22 · 12 januari 2019 op 07:44

Verboden , tsja.

Tim uut Kwedamme · 17 januari 2019 op 23:10

Ik vond dit best amusant om te lezen. Zelfs als monarchist kan ik hier de humor van in zien.

    Nummer 22 · 18 januari 2019 op 07:59

    Dank. Ik heb inmiddels contact gehad met Alex en hij vond mijn troonrede ook mooi als monarchist.

Geef een reactie