Lief dagboek,

30-12-2018 Ik had een nachtmerrie. Ik lag op het toneel in Tietjerksteradeel terwijl ik mezelf bevredigde tijdens het voorlezen van de troonrede. Ik ben zo onprettig wakker geworden. Echt heel naar.

1-01-2019 Ik ben geschrokken van mezelf, ja echt. Ik dacht dat rood me flatteerde. Maar toen ik vanmorgen terugkeek zag ik een kabouter zonder puntmuts op een podium. Ik herkende mezelf niet. Maar ik was ook zo zenuwachtig, dat ik een Tena-lady in mijn onderbroek had. Ik was super blij met die tip van Els, vooral tijdens het slotlied. Ik dacht dat ik klaar kwam, maar dat was het niet. Ik blijf ze voorlopig nog maar even gebruiken. Ik ga nooit meer op dieet, vanavond eet ik gewoon weer Kebab bij Najib.

2-01-2019 Ik had weer een nachtmerrie. Ik werd op toneel geneukt door een deelnemer van Lief Dagboek. Zijn ex-vrouw, kinderen, de complete zaal applaudisseerde gewoon. Ik werd helemaal nat wakker.

3-01-2019 Kreeg vandaag te horen dat Lief Dagboek geen vervolg krijgt dit jaar. De kijkers zappten na 5 minuten weg. Als het voor Boer zoekt vrouw was uitgezonden dan hadden ruim 3 miljoen mensen de slotact gezien. Die was altijd zo vreselijk indrukwekkend, ja echt, dan hield je het niet droog. Zo unfair allemaal.

4-01-2019 Els belde om te informeren wat ik van de recensies vond. Ik huilde dat ze het volgend jaar misschien wel Roy Donders kiezen, die was grappiger, volgens de plaatselijke krant. Ze zei dat ik geen Seth Gaaikema ben. Nee dat weet ik ook wel, maar wat een lieve man was dat. Els zei dat ik terug moet naar mijn innerlijke ik. Misschien een paar weken stenen zoeken in Namibië, of een berg beklimmen op de Malediven. Ik vond dat zo lief, zo eerlijk. Zullen we dan samen gaan, vroeg ik? 

5-01-2019 Ik heb vandaag tegen Eline gezegd dat ik me niet meer laat naaien, op zoek ga naar een nieuwe manager, mijn pruik weer op zet, heb een afspraak gemaakt bij Hans Anders. Morgen bel ik de Uroloog.

6-01-2019 Els zei dat ze helaas niet mee op vakantie kon, te druk. Dat is wel jammer. Maar ben vandaag toch langs het reisbureau gegaan, ik ga naar Oostenrijk. Ik krijg een weekje les, ga dan van de Harakiri af. Zin in. 


Suus

Huis, tuin en keuken typiste. Meer een blogster dan columniste, schrijf graag over dagelijkse sores in Jip en Janneke taal. Regelmatig met een kat op mijn toetsenbord die hfgrts;s;saa;llal;kk sas typt.

1 reactie

Nummer 22 · 13 januari 2019 op 13:18

Mijn innwerlijke ik als mijn domein en ja hoor werd ik me een partij onrustig en het gevolg.. dwangmatig de inhoud van mijn kledingkast beoordelen, selecteren en in een recyclebare zak proppen. Zo en nu verder met de weekend kranten.

Geef een antwoord