Ik ben de laatste tijd hard op weg geweest om zwaar overspannen te raken en heb daarom in overleg met mijn bedrijfsarts besloten even wat tijd voor mijzelf te nemen. Geen stress, niet aan het werk denken, maar ontspannen en ontspannende activiteiten ondernemen zoals een bezoek aan een goeie massagesalon. Als je langs een massagesalon loopt waar de ramen zijn afgeplakt en je moet aanbellen om binnen te kunnen komen, dan weet je dat zo’n massagesalon is gebaseerd op ‘happy endings’. Maar dat was bij mij niet het geval. Bij mij in de buurt is onlangs een massagesalon geopend, voor de volledigheid: zonder afgeplakte ramen en je kan zo naar binnen lopen om een afspraak te maken. Na een bezoek op de website besloot ik dat maar eens te doen, ze hebben immers in China geschoolde masseurs met jarenlange werkervaring in dienst. Heerlijk ontspannen, een weldaad voor lichaam en geest.

Hoewel mij onmiddellijk opviel dat de masseurs allemaal masseuses waren en gelet op hun leeftijd die jarenlange werkervaring met een korreltje zout moest worden genomen, nam ik vol enthousiasme plaats op z’n lekker bedje met een te groot gat voor mijn neus. In het Engels moest ik uitleggen dat ik een stevige massage wou en dat ik met name last heb van rug- en nekklachten doordat ik iets te veel stress heb ondervonden. Het Chinese meisje keek mij begripvol aan en zette een irritant, iets te hard muziekje op wat mij onmiddellijk op de zenuwen begon te werken. Ik besloot er niets van te zeggen en me ervoor af te sluiten, en ging lekker ontspannen liggen.

Nadat de masseuse drie keer in mijn nek had geknepen ging ze direct door naar mijn onderrug, het stevige aspect van de massage verdween al na een paar minuten en het muziekje werd steeds irritanter. Het leek of ik mijn boxer beter ook uit had kunnen doen, want die zat nogal in de weg bij het masseren van mijn onderrug, bovenbenen en bilspieren. Masseren kon je het eigenlijk niet meer noemen, het was meer een soort strelen, zacht wrijven, soms met haar nagels wat kietelen. Zou dat zo horen bij een Chinese massage? Ik begon me er in ieder geval behoorlijk ongemakkelijk door te voelen. Allereerst vroeg ik me af of ik naïef was geweest en misschien een verkeerde zaak was binnengelopen, zou ze verwachten dat ik vraag om meer, want ten tweede staat mijn seksualiteit me in de weg want ik heb helemaal niets met vrouwen op dat vlak, en ten derde was bang ondanks mijn geaardheid, het muziekje, en de stress tóch een erectie te krijgen, want ze kon ook nog ieder moment zeggen dat ik me moest omdraaien. Moest ik er iets van zeggen, maar ze verstaat sowieso geen woord van wat ik zeg, ik heb het met haar doen, is ze überhaupt wel al meerderjarig, zal deze hele zaak wel legaal zijn of zit het nu allemaal in mijn hoofd en moet ik me niet aanstellen? Terwijl het ontspannen effect van de massage allang verdwenen was, ging ze godzijdank mijn arm kietelen, wel legde ze daarbij mijn hand op haar been alsof dat het signaal was dat ik ook wat mocht gaan doen. Turn around!

Gelukkig was mijn kleine heer door alle stress nog kleine toestand en kon ik met een gerust hart omdraaien, hoewel dat hart wel in mijn keel zat en ik forse scheuten adrenaline in mijn lichaam begon te voelen. Ze nam direct mijn buik onder handen en mijn boxer zat weer in de weg, maar daar had ze geen moeite mee, want daar wreef ze zonder moeite onderdoor en overheen. Terwijl zij gefrustreerd bij elke beweging mijn kleine heer vaker wel per ongeluk aanraakte dan niet, zat ik me met man en macht te verzetten dat die kleine heer ook daadwerkelijk klein zou blijven. Ik mocht er in ieder geval niet meer aan denken, want dan zou mijn angst nog weleens waarheid kunnen worden. Ik wist nog maar één oplossing te bedenken: op mijn werk ligt een dik dossier, wat een rotdossier, die ligt vast te wachten tot ik terugkom, dat dossier waarvan ik altijd zo ga zweten omdat het nauwelijks overzichtelijk is en niemand mij ermee kan helpen, wat waren ook al weer de knelpunten, oh ja, die uitspraak van rechtbank, hebben we eigenlijk wel op tijd gereageerd? Dat moest toch binnen hoeveel weken? Welke week leven we nu eigenlijk? Ik dwaalde helemaal af in mijn werk, hoorde de muziek niet meer, voelde de masseuse nog nauwelijks, het hier en het nu verdween volledig en voor ik het wist had ik alle knelpunten van dat lastige dossier helder, en kon ik niet wachten om weer veilig naar mijn werk te gaan.

Ready! Gelukkig, het uur is voorbij, ik heb het overleeft, zonder happy ending, heerlijk zo’n ontspannen massage…
Massagesalon

Categorieën: Algemeen

3 reacties

SIMBA · 30 november 2010 op 17:06

:hammer:

Anti · 2 december 2010 op 14:18

Leuk verhaal Manneke. Had hier en daar misschien wat ‘strakker’gekund, maar grappig verhaal, leuk verteld.

gast · 9 november 2012 op 09:39

[url=http://www.isdress.org/Flower-Girl-Dresses.html]vintage flower girl dresses[/url] vintage flower girl dresses . . Material is similarly 1 a lot more qualifying criterion you can probably need to take a look at. [url=http://www.isdress.org]sexy plus size cocktail dress[/url] sexy plus size cocktail dress [url=http://www.isdress.org]flower girl dresses[/url] flower girl dresses . For significantly far more formal events, silk neckties would be the types that may undoubtedly guarantee which you get each equally the design alongside with opulence [url=http://www.isdress.org]size plus evening dresses[/url] size plus evening dresses [url=http://www.isdress.org]bridal evening dresses[/url] bridal evening dresses . [url=http://www.isdress.org/A-line-Wedding-Dresses-A-line-Wedding-Dresses-1239-top.html][img]http://www.isdress.org/images/thumbnails/a-lineweddingdresses/1239_2633.jpg[/img][/url] . . Naturally, what arrives instantly following design and textile will be the colours. The shade will pump out an attire and could make your own personal outfit figuratively alive [url=http://www.isdress.org]new years eve dresses[/url] new years eve dresses . Fiery in addition deep red silk neckties are normally powerful options after you can go for blue to become in a position to stand for the aristocracy in addition to refined affect. From time to time, offered the place warrants it, it is achievable to attempt daring colours such as green or possibly lilac. You will be capable of in addition go for hotter shades

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder