Kent u dat…. een brief in je bus met het opschrift Justitieel Incasso Bureau..?
Ooit was het mijn beurt om zo een schrijven te ontvangen…
En terwijl iedereen de mond vol heeft over Zero Tolerance, blijkt dat onder dat blauwe uniform af en toe ook een mens schuil te gaan. Na aanleiding van een snelheidsovertreding schreef ik het volgende verweerschrift.

Aan: Regiopolitie Noord Holland Noord
T.A.V. R. van Diepen
Betreft: Snelheidsovertreding d.d. 5 augustus 1983

Geachte heer van Diepen.
Onlangs ontving ik van het Justitieel incasso Bureau een acceptgiro aangaande een door mij gepleegde snelheidsovertreding.
Ik geef toe dat ik deze gepleegd heb
Echter….
De datum van de overtreding, 5 augustus 1983 te 14.28 uur op de Jonkheer Geverslaan te Heemskerk was ik op weg naar het St.Jozef ziekenhuis alwaar mijn vrouw na in barensnood te zijn geweest het leven had geschonken aan een gezonde knaap van 7 pond en 50/51 cm . De bevalling had s’nachts plaatsgevonden om 05.22 uur en was begeleidt door een staf aan medici zoals de vroedvrouw, gynaecoloog en verpleegsters. Na een weeën periode van 9 uur was het dan om 05.22 uur zover en baarde mijn vrouw de erfgenaam waar onze familie al jaren naar uitkeek.

Toen ik mij dan ook moe maar voldaan en tevreden om 06.00 uur huiswaarts begaf, was ik in gedachten bij dit kleine wonder der natuur.
Ik heb toen thuis een borreltje genomen uit een van de flessen welke ik de afgelopen jaren met vaderdag van de ouders en schoonouders mocht ontvangen met het kaartje eraan “vooruit kanjer je kunt het heus wel” en inderdaad IK KON HET!!!
Vervolgens ben ik om 07.00 uur naar bed gegaan en heb geslapen tot 11.30 uur, heb me aangekleed en gedouched ( maar dan andersom natuurlijk) en ontbeten. Het was toen dat mijn oog viel op het boek “Vaderschap en zijn verantwoordelijkheden.”

Al bladerende in dat boek zag ik plots dat mijn taak al was aangevangen. Ik diende de zuigeling aan te geven bij de Burgerlijke Stand om in aanmerking te komen voor kinderbijslag, dus rap rap naar het stadhuis. Vervolgens hollen en vliegen naar de drukker om de gegevens op te geven zodat de kaartjes gedrukt konden worden.
Toen naar de bloemist om de jonge moeder te verrassen met een mooie bos bloemen.
Onmiddellijk hierna naar de kraamzorg om een kraamhulp te reserveren die voldoet aan de wensen van een jonge vader.

Hierna naar de supermarkt om luiers en babymelkpoeder aan te schaffen.
Vervolgens ben ik naar de bank gegaan teneinde een spaarrekening en een studierekening af te sluiten voor de nieuwe wereldburger.
Onmiddellijk hierna ben ik naar de verzekeringsagent gegaan om een rechtsbijstand verzekering en een Wettelijk aansprakelijk Verzekering Particulieren af te sluiten.
Vervolgens retour naar huis voor de fotocamera en de videocamera..

U voelt al aan dat dit allemaal de nodig tijd kost…. Hierdoor schoot het bezoekuur voor jonge vaders in het St.Jozefziekenhuis er bijna bij in.. en geef toe je kunt een jonge moeder met haar kind op zo een dag niet zonder kraamvisite laten zitten en je wilt toch via foto en video ook echt zien dat je vader bent geworden en familie en kennissen af te gaan met de foto’s zodat men zegt dat de baby lijkt op zijn moeder ( de schoonfamilie ) of op de vader (mijn familie)..

Enfin…tijdgebrek dus even het gaspedaal iets dieper ingetrapt de zenuwen tot het uiterste gespannen de handen in de stand 10 voor 12 op het stuur, de gordels om en gespannen.
Sigaretten links, mobieltje rechts en met rood omrande ogen en het schuim op de mond begaf ik mij naar het ziekenhuis ( niet dat de kleine ziek was ofzo)..
en toen….inderdaad stond daar uw collega die mij aanhield omdat ik te snel gereden zou hebben, echter..ondanks dat ik 70 km/uur reed stopte ik keurig voor het gegeven stopteken.
Uw collega was echter erg jong (ik schat zelf 16 –17 jaar) kon geen begrip opbrengen voor de problemen van het jonge vaderschap, daarom richt ik mij tot u in de hoop dat u ervaring heeft met het hectische leven van een jonge vader. Mocht de boete mij worden kwijtgescholden dan zal ik dit bedrag overmaken op de spaarrekening van junior, zodat deze misschien later ook wel politieagent kan worden…
Hopende op uw begrip in deze problematiek…

Het Resultaat….?
Een keurig briefje van de verbalisant dat hij het schrijven leuk vond, de boete geseponeerd werd en het verhaal geplaatst zou worden in het korpsblad van de politie Heemskerk.
Het was toen dat junior 65 gulden rijker werd.. en mijn eerste column gepubliceerd werd….,.

m.vr.gr.
Rich@rd A.
“de Zwarte Ridder”


deZwarteRidder

Schrijver van de columnbundel: "Misschien word ik wel honderd en andere enge gedachten"

4 reacties

Kees Schilder · 22 december 2003 op 09:09

Geweldig! je was nog vergeten dat de brug open stond 😀

viking · 22 december 2003 op 10:01

Nee man, je gaat nu niet zeggen dat dit echt gebeurd is!?!?!?!
Ik ga dit verhaal anders kopieeren! Goed man!

Godspeed · 22 december 2003 op 12:52

Enkele weken geleden stond zo’n zelfde voorval in de krant.

Iemand werd aangehouden voor te snel rijden, en vertelde dat hij naar het ziekenhuis onderweg was omdat zijn vrouw aan het bevallen was.
De bekeuring werd verscheurd, maar nadat de politie navraag hed gedaan in het ziekenhuis of alles goed was gegaan met de bevalling, bleek dat er helemaal geen bevalling was geweest.

Hij heeft toen alsnog zijn bekeuring gekregen.

Trouwens, tijdens de bevalling van mijn tweede ergens in 1992, ben ik ’s nachts snel naar huis gegaan om de video camera te halen, de baby besloot maar na 7 maanden te komen.( ik was nog niet voorbereid)

In die tijd reed ik in een auto met duits kenteken, en om 04.00 uur werken de stoplichten nog gewoon in Brunssum, dus bij rood reed ook maar lekker door met verhoogde snelheid.

Toen ik opeens zwaailichten in mijn spiegel zag wist ik dat het fout zat. Die ene politieagent die wakker die nacht was had mij te pakken.

Na een korte uitleg mocht ik natuurlijk doorrijden, de agenten dachten trouwens dat ze een autodiefstal gingen oplossen, aangezien er in die tijd veel Golfs werden gestolen en dan vooral in Duitsland.

Godspeed · 22 december 2003 op 12:52

Oeps, foutje

Geef een reactie

Avatar plaatshouder