Wat zou men aan hongersnood kunnen doen? Elkaar opvreten, zodat het probleem ‘overbevolking’ ook meteen is opgelost. Eerst de bejaarden, zodat het ‘vergrijzing’ probleem is opgelost. Enige minpunt is dan dat je behoorlijk wat zout en ketchup nodig hebt om door al die rimpels heen te komen. Eet dan liever de baby’s. Zo’n lekker mals baby huidje gaat erin als pap. In elk probleem bevind zich een oplossing. Dat vergeten mensen wel eens. Velen zien een probleem meteen als een obstakel in plaats van een uitdaging. Gemakzucht boven energie leveren. Energie? Dat zit toch al in koffie? Wat? Wind energie? Of gewoon de energie die mijn lichaam verlaat wanneer ik een wind moet laten? Winden laten is menselijk. Noodzakelijk zelfs, anders zouden mensen de lucht in zweven door al die opgespaarde gassen in hun lichamen. ‘Mama, mag ik een Micky mouse ballon?’ Nee, verderfelijk mormel, je krijg je vader aan een touwtje, omdat hij van mij geen winden meer mag laten.

‘Wil je mijn leuter zien?’ Leuter? Ik dacht dat jij een vrouw was. Een mens vergist zit wel eens. Vaker dan hij denkt, want regelmatig verrassen we onszelf door gebrek aan inzicht. Met voldoende inzicht hoef je namelijk zo goed als nooit verrast te worden. Of je moet van verrassingen houden. Dan laat je je ontvoeren, verkrachten en dumpen aan de rand van het grote wulderbulberbos en denk je bij jezelf: ‘wat was dat voor aangename verrassing’. Er bestaan wel degelijk mensen die van soortgelijke praktijken houden. SM ( sociaal menstruerende ) vrouwen namelijk. Dan wurm je net je tong in haar lamsvlees en ineens wordt je overvallen door een rode vloedgolf. Verrassingen zijn niet altijd aangenaam.

Vroeger hield ik al niet van ‘mens erger je niet’ en tot de dag van vandaag nog steeds niet. Het alom bekende bordspelletje is inmiddels veranderd in een reality spelletje. Ik kan enkel nergens het bonnetje vinden, zodat ik hem terug kan brengen. Zo lag één of andere vunzige zwerver bijvoorbeeld naast me te snurken in zo’n treinhok op het station. Mens erger je niet. Hoe kun je je niet ergeren als er een gans naast je wordt afgemaakt?
De meest domme koe bij het programma ‘Jensen’ die ooit Hollands next top model heeft gewonnen. Mens erger je niet. Ik weet dat ze misschien zo is geboren en dus niets aan die oneindige leegte in haar kop kan doen, maar evengoed beginnen mijn zenuwen spontaan Bach te spelen bij elk woord die ze uitkraamt. Begrijp me niet verkeerd. Natuurlijk mag je gerust onzin uitkramen. Graag zelfs. Maar doe het dan wel op een constructieve manier zoals deze brei woorden. Uiteindelijk zal ik ook dit weer in een pak papier proberen te persen, net zolang totdat er weer een boek geboren is.

Categorieën: Gein & Ongein

4 reacties

Mosje · 23 maart 2008 op 10:05

Shit, je bent om op te vreten.
😀

Neuskleuter · 23 maart 2008 op 19:07

Leuke vondsten! Bejaarden lijken me wat taai.
[quote]‘Mama, mag ik een Micky mouse ballon?’ Nee, verderfelijk mormel, je krijg je vader aan een touwtje, omdat hij van mij geen winden meer mag laten.[/quote]
Jaaah! Vliegen!

En succes met je boek he 😉

Shitonya · 24 maart 2008 op 15:14

danke schon 😉

Jaccotju · 11 mei 2009 op 12:19

hij is echt super! 😀 😆 heb echt helemaal blauw gelegen!

liefs

Geef een reactie

Avatar plaatshouder