Stel, je loopt op het fietspad. Je weet dat je fout bent, maar om de één of andere reden staat het voetpad je niet aan. Dus je loopt en je loopt. No problemo. Het is rustig, dus niemand heeft er last van. ‘Toet toet’ klinkt het opeens. Verschrikt kijk je op. Een auto op het fietspad? Maar nee, niks blijkt minder waar. Het is een fietser met een mislukt gevoel voor humor. Zo eentje die denkt: “Ik roep ‘toet toet’ als ik er langs wil. Dan ben ik grappig en stoer tegelijkertijd. Twee vliegen in een klap!”

Nou niet dus. Je bent een loser als je ‘toet toet’ roept. Dat spoort niet helemaal. Je verwacht, terwijl je, je geërgerd omdraait, een jochie van een jaar of 10 te zien. Maar nee, een volwassen kerel op een opgepimpte fiets. Heb je zo’n super-de-luxe fiets nodig om iets anders te compenseren soms? Belachelijk gewoon. Supersonische trappers, extra rotatie-stuuraandrijving en nog meer van dat soort snufjes. Hij dacht vanochtend waarschijnlijk: “Ik ga vandaag mensen eens heel erg irriteren. Ik ga ‘toet toet’ roepen als ik er langs wil. Ik haal mijn fietsbel er alvast af.” Wat een idioot. “Meneer de fietsenmaker, kunt u mijn fietsbel alstublieft verwijderen? Ik wil zo graag ‘toet toet’ roepen op het fietspad.” “Uitzonderlijke wens, meneer. Maar de klant is koning.” En weg was de fietsbel.

Welke gek haalt er nu zijn fietsbel van zijn fiets? Dan ben je toch geestelijk niet helemaal in orde. Zal zo iemand ook getrouwd zijn? Dat hij, als hij thuis langs zijn vrouw loopt, even ‘toet toet’ in haar kont knijpt? Zou hij zijn kinderen ook wegbrengen op zijn fiets, door hem persoonlijk omgedoopt tot toet-mobiel?

Nou stoere vent, hoor. ‘Toet toet’. Heel grappig. Je kunt je geen patserbak veroorloven om jonge meiden mee lastig te vallen, dus dan maar een fiets exclusief fietsbel. Nou je zoekt het maar uit. Je kunt er makkelijk langs, dus ik ga niet aan de kant. Ik vertik het. ‘Toet toet’ maar in je ****.


13 reacties

Mosje · 8 februari 2006 op 13:22

Hoihoi Chantal,

Leuk stukje, en ik houd ook helemaal niet van mensen die dubbel praten,

Doeidoei
Mosje

wendy77 · 8 februari 2006 op 13:27

Heerlijke stukjes van jou, die ontstaan uit irritatie. 😉

Maarre…je ging dus niet uit de kant. Hoelang duurde het voor toet toet de ziekenauto arriveerde? 😛

Eddy Kielema · 8 februari 2006 op 13:49

Leuk stukje, Chantal, maar, eh, ik vraag me wel af of mensen die zo nodig op het fietspad moeten gaan lopen als er nog plek genoeg op het voetpad is, eigenlijk ook niet iets moeten compenseren? 🙂

senahponex · 8 februari 2006 op 14:41

Heerlijk verhaal
Leuk als mensen geirriteerd raken van zo iets kan me het wel voorstellen.
Maar ik denk dat ik een zo’n ouderweste autohoorn met knijpluchtbal op mijn fiets ga zetten.

😀

Ma3anne · 8 februari 2006 op 18:09

Zo te lezen heb je je behoorlijk betoeterd gevoeld.
Maar mijn hemel, waar kan een mens zich al over opwinden! 😀

Bakema_NL · 8 februari 2006 op 18:41

Wees blij dat ze nog toettoet roepen, ze kunnen je ook zonder pardon voor je sodemieter rijden als je dat liever hebt. Geirriteerd worden wanneer je zelf fout zit……tja, daar kan geen toettoet tegenop.

En die fietsbel zal net als de verlichting vaak ontbreken omdat je tegenwoordig nergens meer je fiets normaal kunt neerzetten zonder dat die gesloopt wordt.

🙂

Trukie · 8 februari 2006 op 19:15

Vaak rammelen fietsen al zo hard dat je geen andere geluiden meer nodig hebt. Wilde hij misschien speciale indruk op je maken?
Tuut tuut 🙄

Li · 8 februari 2006 op 21:16

Ik houd wel van toeters en bellen.

[quote]‘Toet toet’ maar in je ****. [/quote]

Vertel, vertel…

Li

Discoverme · 8 februari 2006 op 23:13

Was het niet Toeter van ‘de snorkels’?

Ok, Toeteren is niet stoer…maar een bel? Kom op dat is toch ook verre van stoer!? 😀

KawaSutra · 9 februari 2006 op 00:09

😕 Ik weet van toeten noch blazen!

Leuk verhaal. 🙂

Dees · 9 februari 2006 op 09:58

Ik vind je sarcasme erg leuk. Zoals:
[quote]Zo eentje die denkt: “Ik roep ‘toet toet’ als ik er langs wil. Dan ben ik grappig en stoer tegelijkertijd. Twee vliegen in een klap!”[/quote]
Dat werkt op mijn lachspieren, zonder dat het heel heftig grappig bedoeld is.

Maar eigenlijk is het wel slim van de fietser. jij schrikt je meteen lam, gaat direct weer op het voetpad lopen om je ergernis middels blikjes op het pad van je af te schoppen en hij kan om zichzelf lachen, omdat hij nooit had gedacht een randdebiel te kunnen zijn die ’toettoet’ roept. Iedereen frustraties kwijt, fietspad weer veilig en een leuke column bovendien 😉

Discoverme · 9 februari 2006 op 21:30

[quote]jij schrikt je meteen lam, gaat direct weer op het voetpad[/quote]

Of…
Je schrikt, glijdt spontaan uit door het gladde wegdek, ligt voor zijn voeten, hij rijdt over je heen en slikt spontaan zijn toet-toet-toeter in … hij tong kwijt ….wij alle rust…

Prlwytskovsky · 18 februari 2006 op 12:00

Hoe reageer jij bij: pep-tuut-pep-tuut?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder