Even met het CDA in Eindhoven gebeld: “Goedemorgen, Oplopers hier, Nico Stoevelaar in de buurt?” De fractieassistent vroeg mij om een ogenblik geduld. De heer Stoevelaar was bijna klaar met de Commissie Bevordering Homohaat En Ontmoedigingsbeleid Homoacceptatie. Na een tijdje te hebben gewacht, kreeg ik de homohatende Christenfascist aan de lijn. Met een gemoedelijke zachte g vroeg de geachte volksvertegenwoordiger, waarmee hij mij van dienst kon zijn. “Ik heb een paar vraagjes aan je. Jij vindt toch dat extravagant uitgedoste homo’s het straatbeeld ontsieren? Om te beginnen: wanneer doe je dan eens wat aan al die lelijke boerenpummels en onappetijtelijke boerentrienen die ieder weekend het Stratumseind ontsieren? Dat is toch geen reclame voor je stad? Dat wekt toch de indruk dat lelijke puistige pubers gewoon op straat mogen worden gezien?” Doodse stilte aan de andere kant van de lijn. Dus ik vervolgde: “En met carnaval dan? Al die bespottelijk verklede mensen en die amateuristisch in elkaar geknutselde praalwagens dan? Dat wekt toch de indruk dat lelijke liedjes als Puntje d’r in, puntje d’r uit gewoon op straat mogen worden gehoord?” Het homofobe raadslid hervond zich, en zei iets in de trant van dat uitgaanspubliek altijd al deel heeft uitgemaakt van het openbare leven, en dat carnavalsvierders een eeuwenoude traditie vertegenwoordigen. Tsja, allemaal leuk en aardig, maar dat leidde tot de onvermijdelijke vraag: “En waarom heb je je dan als enige in de Eindhovense gemeenteraad verzet tegen de Eindhovense kandidatuur voor het gastheerschap van Roze Zaterdag in 2011? Je bent een hypocriete engerd die met twee maten meet. Wanneer lelijke pubers en dronken feestvierders gewoon deel van het straatbeeld mogen uitmaken, is er geen enkel argument op een dagje homovertier opeens niet toe te willen staan. Want homo’s en lesbiennes maken gewoon deel uit van onze samenleving. Sterker nog: in ons land wonen meer homo’s dan achterlijke Brabantse boeren en CDA-leden.” Nico Stoevelaar sputterde nog tegen dat homoseksualiteit onnatuurlijk was, en dat homo’s daarom niet op een voetstuk moesten worden geplaatst. Getergd riep ik: “Onnatuurlijk? Man, schei uit. Al die paters, bisschoppen en andere engerds in jurken die met hun poten niet van de misdienaartjes af kunnen blijven, alsof dat niet onnatuurlijk is. Het percentage mensen die zich schuldig hebben gemaakt aan seksuele misdrijven ligt onder Katholieke ambtsdragers veel en veel hoger dan onder homo’s. Als je écht iets tegen hinderlijk seksueel gedrag hebt, dan moet je je niet verzetten tegen Roze Zaterdag, maar als de gesmeerde bliksem al die processies verbieden. Want dáárbij breek je je nek over de seksuele criminelen. Niet bij een optocht met boa’s en naaldhakken.”

Nou ja, het CDA en criminelen. Die twee begrippen lopen natuurlijk naadloos in elkaar over. Kamerlid Mirjam Sterk wil criminele zigeuners het land uitflikkeren. Dat is in ieder geval een beter idee dan het gedachtegoed van PvdA-burgemeester Wolfsen van Utrecht. Die heeft een zooi van die scharenslieps gehuisvest in een prachtige villa. Leuk. Je maakt je schuldig aan openbare dronkenschap. Geweldsdelicten. Steekpartijen. Bedreiging. Oplichting. Vandalisme. En wat is je beloning voor al deze belangrijke bijdragen aan de samenleving? Juist. Huisvesting in een kapitale villa aan de rand van Utrecht. Geinig, daar kunnen die Mocro’s in de Diamantbuurt en die Antillianen in Beverwaard nog een puntje aan zuigen. Nog effe doorkloten, en je kapitale villa staat voor je klaar. Neuh, dan ben ik toch meer voorstander van een aanpak op z’n Frans. Inpakken & wegwezen. En dat geldt dan niet alleen voor steelzigeuners, steekmarokkanen en schietantillianen. Ik zou willen bepleiten dat we alle CDA’ers interneren in seminarie Rolduc. Eens in de maand even kijken of ze al bij zinnen zijn gekomen, en tot die tijd de sleutel goed bewaren. En Aleid Wolfsen? Dwangbuis aan en in het gekkengesticht. Weg ermee.

Kunnen ze misschien wat leuke experimentele medische wetenschap op die meneer Wolfsen loslaten. LSD, elektroshock, dat soort zaken. Dat ook hij misschien weer een beetje bij zijn positieven komt. Want PvdA’ers zijn diep van binnen goede mensen. Maar vaak dom. Erg dom. Jammer voor Aleid, dat die polsbandjes niet werken. Je weet wel, die die Nederlandse voetballers omhadden toen ze de WK-finale verloren. Ik wist meteen al dat die dingen niet deugen: je trapt niet eens een bal in het doel, met zo’n ding om. Geinig wel, dat magische-armbandjespromotor Wesley Sneijder is voorgedragen voor de jaarlijkse wisselgifbeker van de Bond tegen Kwakzalverij. Benieuwd trouwens, of Wesley deze week weer in mijn mailbox zit. Volgens mij was ‘ie het vorige week niet eens met mijn passage over de familie Sneijder versus Koefnoen… Buitengewoon goede voetballer, maar verder een beetje dommig. Ik denk dat hij een HBO-diploma van InHolland heeft. Je weet wel, die fraudehogeschool van meesterfraudeur Geert Dales. O nee, dat mag je niet zeggen. Want er is onderzoek gedaan naar die gratis diploma’s van zijn Hogeschool. De examenregels zijn genegeerd, het toezicht is omzeild, scripties die eerder een rapportcijfer 3 haalden bleken opeens te zijn goedgekeurd en zelfs de allerdomste HBO-scholier kreeg een diploma mee. Maar dat betekent nog niet dat er is gefraudeerd. Okee, geen fraude dus. Maar het woord dat daar wél op van toepassing is, moet nog worden uitgevonden, vrees ik. Je hoorde brommerige klanten in de supermarkt weleens beweren dat de meisjes achter de kassa bij Albert Heijn hoogstens avond-BLO-per-telefoon hebben. Dat behoort tot het verleden. Een HBO-diploma van InHolland is tegenwoordig ook goed…


DriekOplopers

Driek Oplopers is het pseudoniem van veelschrijver Rikus Spithorst. Rikus is actief als voorzitter en woordvoerder van de Maatschappij Voor Beter OV en is hoofdredacteur bij stevigestukkies.nl

6 reacties

Frans · 27 september 2010 op 10:22

U kunt geweldig schrijven maar mag helaas achter in de rij bij de CDA-nazi’s aansluiten. Uitzetten van zigeuners is zooo jaren veertig. Dat kan dus echt niet meer.
Wat me opvalt is dat de PVV zich helemaal buiten de Roma-discussie houdt. Wilders kan ook niks zeggen want hij heeft het veel te druk met het aflikken van z’n nazi-vingers.

Schorpioen · 27 september 2010 op 15:28

Even alleen over de laatste alinea: Dank zij InHolland is diplomatiek is in 2010 ook een zelfstandig naamwoord geworden. Na inworp van 4 tot 6 jaren studiegeld komt er uit deze automaat een diploma gerold.
Wil je econoom, advocaat of chirurg worden? Dan ga je even naar de diplomatiek…

DriekOplopers · 27 september 2010 op 17:47

@schorpioen: Meesterlijke vondst. 😆

Mag ik hem een keer van je lenen?

Schorpioen · 27 september 2010 op 18:37

Geen probleem.

Schorpioen · 28 september 2010 op 09:54

Misschien moet je er dan ook nog bij vermelden dat als een beginnend arts je operatie verprutst, het waarschijnlijk niet wijs is om een jonge advocaat in de hand te nemen.

DriekOplopers · 28 september 2010 op 14:50

@ Schorpioen: ik prijs mij gelukkig dat de specialist en de zusters die zich buigen over mijn broze gezondheid allen dik in de 40 zijn!

Maar misschien moet ik mij t.z.t. toch maar niet in Holland laten opereren…

Geef een reactie

Avatar plaatshouder