Is onze maatschappij zo verrot van mensen, die op basis van macht denken en uitvoeren wat zij als normaal gedrag benoemen?

De afhankelijkheid in de ogen zien van degene die voor je staat of waarmee je alleen in een  ruimte staat?

Nu, staat de entertainment industrie beerput open, komt de rattenvanger van Hollywood aan de Noordzee hier fluiten   lezen en horen we woorden over ‘eerst de feiten, de bewijzen, ja het zal wel, ik heb er zelf niets van gemerkt, dat meen je niet, niet hij,….!’.

Ik heb spontaan last van een maagzuur lavastroom, van de optocht zoals in de middeleeuwen; uit elkaar getrokken door 4 paarden, opgehangen, met  pek & veren gesleept door de stegen van een ommuurde stad, de openbare verbrandingen en eeuwige verbanning uit de gemeenschap. De stoet van zichzelf noemende bekende Nederlanders met hun taal en gebaren maniertjes om maar belangrijk gevonden te worden. Nee! we willen hoge kijkcijfers is hun verborgen boodschap. Pis mij maar onder en hier heb je de video.

Maar vooral nu mogen ze  het Hellevuur uitspreken naar het kijkersvolk. ‘Not Me’ moet even benadrukt worden. Is het een tijdverschijnsel? Is Bill Cosby’s wanstaltig gedrag de zwerend wond dat etterde naar een opengebarsten gezwel of was de mens ziende blind? ‘iedereen wist ervan’

Wie is toch die iedereen?

Mij is het niet meer vreemd! De wereld van  zelfgekozen geloven, sektes en andere malloten met een zelfverrijkende boodschap als de toen in oranje geklede Swami Baghwan met zijn 365 Rolls Royces.  En tout neerlandais importante heette ineens ook swamir, ging in oranje gekleed en hing een kralenketting met foto van hun ‘heer’ om de nek. Kijk, Me too Bhagwan!

Wie maalt daar nu nog om.  Over de sixtijnse belofte met de sessies voor de verdwaalden in een afggen klooster. Rebirthing begint met huilen en uitkleden. De Broedergemeenschap en op de Bible Belt, voor heidenen gesloten gemeenschappen. ‘Als je thuis verteld dat ik aan jouw piemeltje heb getrokken, dan kom je in de hel!’ Ja, dominee ik zal niets zeggen. ‘Hoe oud ben je nu?’35 dominee. “Zo zo dan speel ik al 30 jaar met jouw piemeltje Down under’ Tijd voor een kadootje, kom maar op mijn schoot.

De katholieke kerk die betaalt nog altijd afkoopsommen voor het machtsmisbruik van hun eigen, in carnavalskleding, gestoken personeelsleden. Ich habe es nicht gewüßt zegt de kardinaal zonder blikken of blozen tegen de interviewer.

De prinsen komen er mee weg. DNA test ben je nu helemaal van de pot gerukt! Diplomaten komen weg met hun beroep op onschendbaaarheid, politici’s (de Lubbers affaire, weet u nog) die hun eed van  hun me too ‘ dat beloof ik’ met een judas grimas afleggen.

De kinderdagverblijf ratten, de sport ‘hand in het broekje’ trainers, de oom van de familie. Hij? Nee je meent het niet…

Ontkennen, vertragen en het eigen netwerk gesloten houden, tot het moment dat een nieuw schandaal in de media gepubliceerd zal worden.

MeToo, Me Not? ‘Wie zonder zonde is werpe de eerste steen’ en voor jou stoutertje die je bent: 25 weesgegroetjes. Daarboven willen ze je graag in de hel of is dat voor jouw het hemelse genot?

Mie Too, de chinese eigenaar van een Turkse kebab zaak snapt er niets meer van dat zijn naam zoveel genoemd wordt. “Mie Too ruikt zeker teveel naar knoflook?’  ‘me too zegt zijn geimporteerde bruid uit Thailand, Ukraine of Brazilië.

 

 

 

 


Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

4 reacties

Karen.2.0 · 19 november 2017 op 23:38

Ben benieuwd wat Ie Nie Mie Nie hier van vindt 😉
Heel divers, je hebt ‘m vast in volle vaart geschreven! 🙂

Nummer 22 · 20 november 2017 op 07:15

Dank je Karen. Klopt..in volle vaart (incl.typ foutjes?)

Esther Suzanna · 20 november 2017 op 10:29

Am Me Nooi Nie vindt dat er genoeg Sambal bij zit. Bzzz….

Uit het hart geschreven. Wat een opwinding.

    Nummer 22 · 20 november 2017 op 12:28

    Ach…. wie niet? Zonder opwinding zou het columnx leven maar een saaie boel zijn, toch #we2 or….

Geef een reactie

Avatar plaatshouder