Godverdomd, het regent alweer hoor. En ten tweede moet ik eens leren om normaal een log te beginnen, want ik heb nu al zo vaak God vervloekt dat hij me nu met regen straft, net wanneer ik weer nodig de stad in moet. Ik heb nu twee keuzes: snel gaan bidden om mooi weer en mij dus bekeren of me laten verregenen tot grote ergernis aan toe. Dus ik gooi mijn jehova imitatie mantel van me af en ren naar buiten en schreeuw nogmaals naar de hemel: Godverdomme, pokke regen! Valt dit onder Godslastering? Zo nu en dan wil ik nog wel eens in een dolle bui de trein pakken, soms op tijd, soms te laat, maar uiteindelijk krijg ik die gladjakker toch altijd te pakken. En nu zijn ze bij de NS zo aardig om er kranten rond te strooien: metro. En omdat ik me toch altijd dood erger aan al die dom blatende mensen neem ik zo vaak als mogelijk is zo’n krantje mee en blader ik hem wat door in de hoop wat interessants te ontdekken en te kijken hoe gek de wereld die dag is geworden. Oftewel: welke nieuwe maatregelen de regering nu weer heeft getroffen, welke idioot nu weer is doodgeschoten en wat de politiek nu weer aan het fratsen is.

Zo viel mijn oog toevallig op de kop: “alcoholreclames jeugdzenders mag niet meer”. De titel spreekt voor zich. Dat is al de eerste onzin wat ik vond. Reclame van drank verbieden voor jeugdzenders? Alsof ze in de supermarkt niet genoeg reclame zien van drank of op grote bill boards ( of hoe het ook mag heten ) aan de kant van de weg of wat dacht je van de kroeg? Ze hoeven er maar een paar jaar ouder uit te zien en er wordt niet meer naar hun id gevraagd en krijgen ze ook zo drank mee. Of ze laten het drank wel door een ouder iemand halen, desnoods via internet of gewoon thuis in de kast van de ouders. Dus alcoholreclame verbieden? Nutteloze maatregel als je het mij vraagt.

“Twee kinderen overleden bij familiedrama”. Ook niets nieuws meer, want dit was al het zesde familiedrama in dit jaar. Wanneer verzinnen die gestoorde vaders is een keer iets origineels? Ze apen elkaar allemaal na. Ze zouden ook een paar uurtjes creatieve therapie kunnen volgen en elkaar met handenvol klei van kant maken.
“Alternatieve therapie blijft toch in trek”. Vier op de tien Nederlanders hebben zich daar wel eens door laten behandelen. Klinkt nogal ongeloofwaardig als je het mij vraagt. Al neem je 100 testkonijnen, dan zullen er echt niet 40 mensen beweren wel eens “alternatief” te zijn behandeld. Als dat werkelijk zo is, eet ik de eerst voorbijkomende spin op.

“Nerds komen goed terecht”. In eerste instantie dacht ik aan een psychiatrische instelling, maar dat bleek helaas niet zo te zijn. Één op de vijf nerds verdient namelijk meer dan 70.000 euro per jaar. Als dat zo klopt, dan moet ik nodig mijn vriend eens wat vaker achter zijn pc smijten.
Nu ik het toch over vriendjes heb, ik las ook nog wat over mijn beste vriend Hitler: “kerk wilde actie tegen Hitler”. Helaas verloor ik mijn interesse al na de eerste paar woorden: “Het Vaticaan plande in 1938 een …”. Sorry, maar we leven in 2005, niet 67 jaar geleden. Geschiedenis in het algemeen heeft me ook nooit bar veel geïnteresseerd.

“Op gedirkt voor een feestje”. En wat zie ik? Twee familieleden van Erica Terpstra die worden gewassen voor een of andere koeienvoorstelling. Ja, echt, dat noem ik nou eens “nieuws”. Kunnen ze geen aparte fabeltjeskrant maken voor dat soort artikelen?
“De Mol wil bevalling in Big Brother”. Laten we het nog eens gekker maken: waarom geen familie drama/ afslachting in Big Brother, meteen weer invulling voor de krant en weer genoeg gespreksstof voor de gemiddelde huis, tuin en keukenslavin.

Sterrenbeelden zijn ook altijd vermakelijk om te lezen:
Je humeur is niet helemaal in orde vandaag. Je zult moeite moeten doen om je niet af te reageren op anderen. Want het zijn altijd de onschuldige mensen die het dan moeten ontgelden. Dat weet je toch?
Welnee, ik reageer me nooit op anderen af. Dat weet je toch?

“Menstruatie bepaalt het gedrag”. Mannen opgepast: vrouwen zijn manhatende creaturen tijdens de menstruatie. Let op: Geen lichte, strakke kleren, geen lingerie, geen dates en geen seks. Dus “een echte schipper bevaart ook de rode zee”? Vergeet het maar. Verzuip jezelf er maar in, want neuken zul je niet.
Hoe noemt men eigenlijk de maandelijkse schoonmaak van de vrouw? De Russen zijn er, de vlag hangt uit of de rode bieten zijn overgekookt. Voor de taalkundigen: In Italië zeggen ze “piove”( het regent ), in Frankrijk “les Anglais ont débarqué”( de Britten zijn aan land gegaan ), in Spanje “me vino a visitar mi prima comunista” ( mijn communistische neef is op bezoek ) en Duitsers hebben het poëtisch over “Die Blume”.
Maar het einde der tijden is nog niet zover: maar 80% ziet af van seks en 1 op de 5 vrouwen zijn wel te verleiden tot een wilde vrijpartij.

“Arm maakt dik”. Lagere sociale klasse is vaker veel te zwaar. Ook weer even logisch als het vorige artikel over de rode zee. Het logisch aan vrouwen was dat hun onzekerheid toeneemt en ze gewoon minder zin hebben omdat ze zich nu eenmaal smerig voelen. En “arm maakt dik” valt even makkelijk te verklaren. Bekijk ten eerste is de hoeveelheid Mac Donalds en Snackbars met de hoeveelheid gezonde luchrooms en restaurant. En vergelijk daarna de prijzen. Een hamburger is goedkoper dan een broodje gezond en een patatje met is veel goedkoper dan een bord groente in een restaurant.

Zo ook in de supermarkt. Het frituur is goedkoper dan de groente en aardappels. Goedkoper om een vette boterham pindakaas te nemen dan een broodje komkommer met ei of tomaat te kopen. En dan de tijdsbesteding: broodje pindakaas binnen 10 secondes, een broodjes met gezond beleg duurt meestal wel ruim een minuutje. En mensen worden steeds gemakzuchtiger ( lees: lui ) dus dan is het voorspelbaar dat men slechter gaat eten omdat ze simpelweg te weinig tijd hebben of de tijd er niet voor willen nemen. In een snackbar is het even wat minuutjes wachten, in een restaurant al snel minstens 15-20 minuten ( hangt er vanaf wat je neemt/ hoe lang de bereiding ervan duurt ).

De Japanners volgen mijn goede voorbeeld ook steeds op: de afgelopen jaren is het aantal restaurants dat vegetarisch en macrobiotisch voedsel serveert gestegen. De reden hiervan is dat Japanners steeds bewuster zijn gaan eten. Ik vraag me af wanneer Nederland dit voorbeeld eens gaat volgen. Ik vrees het ergste. Vegetarisch voedsel is immers duurder en het kost meer tijd om het te bereiden. Dus onbetaalbaar voor de lagere sociale klasse en de rijkere mensen zijn er te gierig en te ongeduldig/lui voor. Trouwens, Nederland staat bekend om het bekende “zuurkool met worst” ritueel en meer van dat soort schotels, dus het vlees zal waarschijnlijk nooit veel minder worden.

Artis heeft er ook weer een olifantje bij gekregen. Ik wist niet dat Maxima in Artis was bevallen, maar goed. Ik begin weer veel te serieus te worden, dus kap al die onderwerpen maar gauw weer af voordat ik transformeer in zo’n burgerlijke trut met nette bloes, een rok, panty, die spreekt met twee woorden en daarmee bedoel ik niet “val dood” of “kanker op” wat ik altijd in het dagelijks leven gebruik.


15 reacties

vanlidt · 23 augustus 2005 op 13:19

Rode Zee: De Amerikanen hebben het over: Aunt Floe is visiting. 🙂

Martijn · 23 augustus 2005 op 13:26

Damn, die ging lekker snel!

Dat leest een lekker potje weg. Áls ik al zou willen stoppen met lezen, dan was dat me niet gelukt.

Snel geschreven en goede ’timing’ 😀

prikkels · 23 augustus 2005 op 14:00

Een (h)eerlijke column. Ik heb genoten.

Tja Metro is niet voor niets voor nix, noppes, nada, zip te verkrijgen. Nu ook al bij McDonalds.

Louise · 23 augustus 2005 op 15:02

Een heerlijke kolkende, ritmische waterval!

WritersBlocq · 23 augustus 2005 op 15:36

Een ratelarij die lekker weghapt.

Avalon · 23 augustus 2005 op 16:57

Je neemt een krantenbericht en gaat er tegenaan schoppen… fantastisch!

Ma3anne · 23 augustus 2005 op 19:46

‘Shit today, een andere kijk op het nieuws.’ Mag je vaker doen van mij. Misschien word je nog ontdekt als nieuwscommentator! 😛

Li · 23 augustus 2005 op 19:57

Loopt als een trein, deze column.
Het is er zo eentje die alleen jij kan schrijven Shit.
Geweldig 😛

Li

Discoverme · 23 augustus 2005 op 22:26

Ik vind m een beetje: kijk-mij-eens-leuk-op-elk-artikel-een-grap-verzinnen-achtig.

Troy · 24 augustus 2005 op 01:39

Scherp als een mes! Jezus Shit, ligt het aan mij of worden jouw columns alsmaar beter en beter? Geweldige column weer, met een goede dosis venijnige humor zoals alleen jij die hebt.

Grt Troy

😎

mrcrash · 24 augustus 2005 op 02:30

Leuk geschreven, maar behoorlijk langdradig. Het is net alsof ik de krant lees. 😛

Wright · 24 augustus 2005 op 08:01

Een voortrazende, maar nergens uit de bocht vliegende, ‘shit, ik erger me rot’ column!:-P
Leuke observaties!

Groet, Wright

Kees Schilder · 24 augustus 2005 op 10:30

[quote]Artis heeft er ook weer een olifantje bij gekregen. Ik wist niet dat Maxima in Artis was bevallen, maar goed[/quote]

Een echte Shitonya.Een column naar mijn hart.Daar kan ik nu echt van genieten.Mens wat schrijf je tegenwoordig als een tierelier 😀

Shitonya · 24 augustus 2005 op 11:08

Allereerst weer heel erg bedankt voor alle positieve ( en negatieve ) reacties 🙂

Discoverme:
Dat doe ik niet expres. Ik lees een stukje en heb meteen mijn mening klaar. En vreemd genoeg is dat vaak humoristisch getint en soms verzin ik er nog iets bij, want anders zou ik bij elk stukje al in 1 zin klaar zijn.
En serieus op elk stukje ingaan zonder iets grappigs deed ik bewust niet, omdat het dan meer een imitatie is van een normale krant en dat is ook weer niet de bedoeling. Ik probeer meer de mensen duidelijk te maken hoe absurd Nederland wel niet is, zoals je dagelijks in de krant kunt lezen. En om dat duidelijk te kunnen maken, heb je meer humor nodig, dan serieus ( en tevens saai ) geouwehoer. Dat bestaat al genoeg in de wereld. Maar humor kan er nooit genoeg zijn 😉

En trouwens, tegen krantenartikelen schoppen…daar is niets mis mee. Elke normale Nederlander doet dat in zijn hoofd als hij de krant leest. Verschil alleen is dat ik het uit mijn hoofd op papier zet.

Troy:
Geen idee, maar als jij het zegt wil ik het graag geloven ^^
Mrcrash:
Is het ook, maar dan de “shit”versie
Kees:
Sinds ik “ontsnapt” ( lees: ontslagen ) ben uit de kliniek, schrijf ik inderdaad weer aan de lopende band.
Ma3anne:
Misschien nieuwspresentator bij die nieuwe tv zender “wappa”of zoiets
:pint:

bert · 27 augustus 2005 op 10:58

[quote]Ik begin weer veel te serieus te worden, dus kap al die onderwerpen maar gauw weer af voordat ik transformeer in zo’n burgerlijke trut met nette bloes, een rok, panty, die spreekt met twee woorden en daarmee bedoel ik niet “val dood” of “kanker op” wat ik altijd in het dagelijks leven gebruik.[/quote]
Nee hoor Shit, blijf jij maar gewoon wie je zelf graag wilt zijn. 🙂 🙂 🙂
Ik heb je column met veel plezier gelezen.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder