Ik zal het maar meteen bekennen: ondanks dat ik een groot Ajaxhart heb ben ik ooit ‘supporter’ van Feyenoord geweest. Toen ik een jaar of 6 was woonde ik in de prachtige stad Delft, en aangezien dat dicht bij Rotterdam ligt was iedereen daar voor de club aan de Maas. Ik gaf in die tijd helemaal niks om voetbal en zei maar gewoon dat ik net als iedereen in mijn omgeving voor feyenoord was. Heden ten dage woon ik in de kaasstad Gouda waar het nog enigzins verdeeld is tussen feyenoord en ajaxsupporters. Mijn neef, een groot ajaxsupporter, maakte mij warm voor ajax en sinds dien is de club een onderdeel van mijn leven geworden. Toen ik één keer in de ArenA was geweest is de koorts nooit meer overgegaan.
Ik kan niet of nauwelijks naar wedstrijden van mijn club en daarom zit ik elke zondagmiddag naar Langs de lijn te luisteren, heerlijk is dat. De spanning op de laatste competitiedag van dit jaar zal ik bijvoorbeeld nooit vergeten, het commentaar van Andy Houtkamp na de 3-1 van Siem de Jong tegen Twente is wat mij betreft nu al legendarisch. Ik ben geboren op de dag dat Ajax voor het laatst de Champions League won, helaas kan ik me dat natuurlijk niet herrineren.
Ik heb jullie nu wat verteld over mijn passie voor mijn club, ik zal hier nog veel over gaan schrijven en hoop dat jullie daar ook veel plezier aan zullen beleven.

Categorieën: Sport

11 reacties

DACS1973 · 30 mei 2011 op 12:09

Welkom op deze website, Rik. Ik hoop dat je volgende column beter is dan deze. Het is een beetje een saai verhaal en ultrakort. Let ook op correct Nederlands. ‘Ajax’ en ‘Feyenoord’ zijn met een hoofdletter (in het begin doe je dat goed, maar dan ineens niet meer). En het is ‘herinneren’, niet ‘herrineren’.

Mien · 30 mei 2011 op 12:40

Welkom kameraad op ouwe voetbalschoenen. 😉

Mien

Meralixe · 30 mei 2011 op 13:29

“Ik gaf in die tijd helemaal niks om voetbal” zei je toen.
” Waarom ben je niet bij die mening gebleven” denk ik nu.
Rikje, goed luisteren naar de opmerkingen en reacties op Column X. Je kan er veel leren!!!
:lach: 😥
Nee, ik ben geen Anderlecht-supporter.

arta · 30 mei 2011 op 13:39

Welkom hier!

Leuk debuut, wel wat foutjes en ik ben het met Dacs eens dat er wat meer peper in mag!

Mup · 30 mei 2011 op 13:51

Welkom!
Ondanks dat het over voetbal ging, waar ik totaal niets mee heb, toch graag gelezen, de laatste zin zou je wat mij betreft weg kunnen laten,

Groet Mup

LouisP · 30 mei 2011 op 18:27

Ik ben geboren op de dag dat Ajax voor het laatst de Champions League won..mooi detail Rik!

Die laatste zin! Heerlijk zo’n enthousiasme…ga er voor!

lagarto · 30 mei 2011 op 19:26

[quote]Ik heb jullie nu wat verteld over mijn passie voor mijn club, ik zal hier nog veel over gaan schrijven en hoop dat jullie daar ook veel plezier aan zullen beleven.[/quote]

Dat hoop ik ook. 1-0 voor jou.
Groeten Niek

sylvia1 · 30 mei 2011 op 20:40

Als ik het me goed herinner, hebben al verschillende schrijvers hier op cx gedebuteerd met een voetbalcolumn. Maar heb ik er daarna niets meer van gelezen… Dus: Welkom en blijf vooral schrijven!

Harrie · 31 mei 2011 op 10:21

Leuk dat ik hier Ajax nog eens tegenkom. Eigenlijk heet ie van oorsprong Aias. Het brengt veel herinneringen bij mij terug aan de grote oorlog van Troje. Ik vraag me nu ook af hoe het met Helena is. Zijn grote liefde. Maar wie is die Feijnoord. Die ken ik niet?

RikdeJong · 2 juni 2011 op 08:02

Dank jullie wel voor jullie opbouwende kritiek, ik heb nog veel te leren aangezien ik ook nog maar 16 jaar ben.

Garuda · 3 juni 2011 op 15:41

Leeftijd kent geen grenzen en de toekomst ligt voor je.

Zelfs Ajax kan zo maar ooit nog eens de beker met de grote oren winnen.

Welkom en succes!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder