Gisteren ving ik op dat justitie de Hells Angels officieel tot een criminele organisatie wil laten behoren. De laatste jaren worden zij inderdaad steeds vaker met zware delicten in verband gebracht. Niet geheel vreemd dus. Overal heb je rotte appels en dus ook daar. Het begon allemaal als een kwajongens club met schoffies hier en daar maar toch al met een enigszins vandalistische ondertoon. Het was een goede documentaire over Big Willem. Zelf heb ik als 17 jarig meisje ooit eens een boulevardrit met een Hells Angels gemaakt. Een rit als in motorrit. Met mijn vriendje van destijds was ik op stap in Amsterdam. We gingen naar een bar achter het Rokin waar een vriend van ons uit Haarlem werkte. Onze enige echte “Tattoo Henk” stond er bij de gokkast en aan de bar wat ontzettend stoere motormannen, Hells Angels. Ik kwam aan de praat met een grote kale man. Ik zag daar geen kwaad in, ik was alleen geïnteresseerd in zijn harley. Deze uit Denemarken afkomstige man was zeker 15 jaar ouder dan ik. We spraken af dat hij me kwam halen om een bepaalde tijd in de middag en we zouden gaan cruisen. Mijn vriendje had het wel even benauwd toen er daadwerkelijk een Hells Angel de straat in kwam rijden met het nodige kabaal, maar ik moest en zou gaan, hij kon me niet meer tegen houden. Hij vroeg zich af of het wel zo’n goed idee was geweest. Maar ik stapte toch op en voelde me meteen een hele meid. Rebels zelfs! Eigenlijk had ik ook zo’n leren jas willen hebben. Toen we bij Scheveningen aankwamen en de helmen af werden gezet, zette hij de motor niet eens op slot. De helmen werden slechts aan het stuur gehangen. “Moet je die niet op slot doen dan?” vroeg ik. “Nee hoor, niet nodig”. “En de helmen dan? Die kunnen zo worden meegepikt!”zei ik met mijn naïeve zelf. Hij antwoordde dat “de tekens voldoende waren op zijn motor”. Het was mij in één klap duidelijk. Ik was even vergeten dat ik met een Hells Angel op stap was. Ik keek naar de achterkant van zijn jas en realiseerde me wel in ene dat ik een beetje uit moest kijken maar was nog niet in staat van paniek. De man was zeer hoffelijk. Had een vriendin en twee rottweilers thuis dus kwam over als een vrij normaal mens met alleen een stoere hobby. Het was een topmiddag, we hebben gegeten en gedronken. Het werd tijd om terug te gaan naar de harley om richting Haarlem te gaan. Daar zou hij nog even het andere clubhuis laten zien. We komen voor een rood stoplicht te staan. Vaag hoor ik “Zu…w.. in….Jacuzz..?” Ik kon hem niet verstaan door het kabaal en vroeg hem ter herhalen wat hij zei. “Zullen we dan nu lekker een Jacuzzi nemen?” Mijn hart hoorde ik in ene kloppen door het kabaal heen en mijn helm veranderde van veiligheidshoed in een sauna. Snel zei ik dat dit niet hoefde en ik me al genoeg vermaakt had. Gelukkig liet hij het daarbij en drong niet aan. We reden verder en ik begon me af te vragen of het inderdaad wel slim was geweest, laat staan om mee te gaan naar het clubhuis, waar zich natuurlijk nog andere Angels op konden houden. Een scène van de film “the Acused “ waarin Jodie Foster verkracht werd op de flipperkast zag ik op mijn netvlies voorbij schieten. Een vorm van paniek sloeg toe maar ik besloot toch maar af te wachten en vooral niet te laten merken dat ik toch wel bang was. Waar zat ik met mijn hoofd!! Het clubhuis in Haarlem kwam in zicht. Trap op en “hallo!”zei ik. In een flits zag ik een flipperkast in de hoek . Terwijl ik verwachtte te worden besprongen en uitgekleed door woeste barbaren, zaten er vier mannen op de bank te kijken naar een documentaire over Afrika! Een natuurfilm. Het waren impala’s die net jongen hadden gekregen. Ik zag geen sterke drank op de tafel of een krat bier maar kopjes thee met melk. Zoals mijn zoontje dat nu zo lekker vind. Thee met melk en suiker, lekker zoet! En wie wilde kon nog een lekker theebiscuitje gebruiken om te soppen. Ik mocht vervolgens, alsof ik zelf voor school met een scriptie bezig was, informatie vergaren van deze mannenclub! Mijn ogen heb ik uitgekeken en ik voelde me op geen enkele manier bedreigt. Ik gaf tot slot iedereen een hand en bedankte voor de gastvrijheid. Ik werd keurig thuis afgezet en ik meende toen ik naar boven keek, een zweet lipje te zien van mijn vriendje, maar hij keek opgelucht.“Mocht je nog eens willen rijden dan kan je me altijd bellen”. Dat waren zijn laatste woorden tegen mij. Ik bedankte en gaf hem een dikke zoen. Mijn Angel op de motor! Geen ellende zoals ze nu in de publiciteit staan maar gewoon een bijzonder leuke ervaring. Zo zal ik terug denken aan
Hells Angels. En ik hoop echt, heel echt, dat het goed gaat met mijn Angels die ik toen heb leren kennen.


9 reacties

viking · 7 februari 2005 op 17:23

Lekker naiëf!

Martijn · 7 februari 2005 op 17:57

Beauty is in the eye of the beholder…

Tatoeages en [i]bad standing[/i] trouwens ook…

Maar eerlijk is eerlijk, de ogenschijnlijke romantiek heeft wat.
Het één voor allen en allen voor één idee.

@ Viking,

Je moest je*\*\*\*? Laat maar. 😛

Groet Martijn 😀

Rotterdammer · 7 februari 2005 op 18:47

hell’s angels zijn niet zomaar Angels geworden.
Ik heb goede vrieden in Rotterdam die me vroeger altijd mee namen naar de Angels in Schiedam.

Ik weet dat je eerst iets moet doen voor de organisatie van de Angels wil je Angel kunnen worden (en dan heb ik het niet over vrijwilligerswerk maar over iets in de criminaliteit), iedereen moet het verdienen om Angel te worden en zij hanteren ongeveer hetzelfde systeem als de Mafia’s, namelijk eerst zelf één of enkele misdaden begaan voor je bij de Angels komt zo hebben ze nog iets te chanteren.

Verder ken ik de regel de Club voor alles en iedereen: ook al lig je oma op sterven en je bent erg aan haar gehecht wanneer de club zeg komen is het komen.

Ook heb ik de wapens, messen, valse paspoorten, drugs en noem nog maar een heel waslijst gezien in Angel place te Rotterdam.
Ik was er zelf bij toen een loods door ik weet niet hoeveel ME’ers werd afgezet zodat het daarna met de grond gelijk kon worden gemaakt.

Maar nee hoor de Angels zijn lieve mannen en doen geen vlieg kwaad, ze betalen contributie en kunnen uit de vereniging stappen wanneer zij dat maar willen……

Nederland word nu toch eens wakker!!!!

De Angels zijn net zo erg als de mafia van Italië.

Bakema_NL · 7 februari 2005 op 20:41

Natuurlijk zitten er criminelen tussen, misschien de meesten wel. Maar zolang je hen niet lastigvalt zul jij eigenlijk ook geen last van hen hebben. Kom niet aan hun vrouwen en motoren en alles zal wel loslopen. Ze staan vaak bij concerten of andere evenementen, alle motoren uitgestald en dat blijft toch wel een erg mooi gezicht en ook een praatje maken leidt echt niet meteen tot al je tanden uit je mond. Ik vind de uitstraling wel wat hebben.

En ooit zat ik op een veerboot van Engeland naar Nederland, volgeladen met stomdronken Britse voetbalsupporters die op een gegeven moment met elkaar op de vuist gingen. De complete veerboot werd verbouwd voor een miljoentje schade en je was je leven niet zeker wanneer je daar rondliep, ze stonden met flessen te gooien, scherven glas vanaf de balustrade te zeilen etc. Twee groepen stonden klaar om onmiddelijk een einde aan dat gesodemieter te maken, maar mochten dat niet van de kapitein omdat die bang was dat de boot dan echt tot zinken zou worden gebracht. Die twee groepen waren vrachtwagenchauffeurs enerzijds en een groep van zo’n 50 Hell’s Angels anderzijds (weet niet meer van welke nationaliteit ze waren, ik herinner me wel een kerel van hen die zo enorm groot was dat zelfs ik er van onder de indruk was…..en dat ben ik dus eigenlijk nooit, maar zoiets groots had ik nog nooit levend rond zien stappen, hahahahaha).
Dus je kan lullen wat je wil, maar op dat moment stonden ze er toch met goede bedoelingen, al zal het robbertje vechten ook wel aantrekkelijk geweest zijn. Maar in hun hoofd kijken gaat ook niet, misschien waren ze wel gewoon van mening dat het niet kon wat er allemaal gebeurde.

Mosje · 7 februari 2005 op 20:51

Mooi romantisch beeld van die engeltjes, maar ja, ze poepen wel, wist je dat?

melady · 7 februari 2005 op 21:27

[quote]Een natuurfilm. [/quote]

[quote]om te soppen.[/quote]

Oke.

http://southerntierabate.org/logos/easyriderangel.jpg

Melady:-)

viking · 8 februari 2005 op 09:05

[quote]Natuurlijk zitten er criminelen tussen, misschien de meesten wel. Maar zolang je hen niet lastigvalt zul jij eigenlijk ook geen last van hen hebben.[/quote]
@ Bakema: Dus daarmee is alles gerechtvaardigd?

Nadia · 8 februari 2005 op 10:13

Hells Angels zijn inderdaad geen lieverdjes als we het hebben over de gang van zaken nu. De Hells Angels die ik toen heb leren kennen, de 4, daar in dat clubhuis én de cruiser waren erg aardig. En dat moment koester ik. Leuk om te vertellen tegen mijn zoon als hij groot is! That’s all. Mijn vrienden zijn het niet. :peace:

Bakema_NL · 8 februari 2005 op 20:55

[quote]@ Bakema: Dus daarmee is alles gerechtvaardigd?[/quote]

Lijkt me niet natuurlijk. Maar veel mensen hebben een oordeel over hen zonder dat ze ooit maar iets met hen te maken hebben gehad en ooit zullen krijgen. Het is aan anderen om te zorgen dat ze aangepakt worden, want niet alles is maar gerechtvaardigd nee.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder