Jarenlang is het mannelijke geslacht ten schande gemaakt op de Nederlandse TV. Zo waren wij altijd degene die in reklames van Maggi de soep lieten aanbranden, het Calgonit blokje niet in de afwasmachine konden krijgen en gieten wij de net gewonnen Porsche vol met beton, omdat we niet zien dat de man die naast onze vrouw staat van de loterij is, en een grote cheque komt brengen. Het werd tijd voor een held. Één man met kloten van staal en armen als staalkabels die het mannelijke geslacht weer op de kaart moest zetten. Dat werd Mister ’the Freeze’, zoals onze Amerikaanse mede aardbolbewoners deze koude kikker onderhand zijn gaan noemen. Peter R. de Vries laat geen soep overkoken, hij laat soep voor zich koken zijn vrouw. Peter R. de Vries gebruikt geen Calgonit vaatwasblokjes, hij staart gewoon net zolang naar de vaatwasmachine met zijn stalen blik tot de kalk er uit angst vanzelf afvalt. Vaatwassen is trouwens voor mietjes. Je moet gewoon je bord goed leegeten en schoonlikken als je een echte grote vent wilt worden.

Je kunt proberen hem zand (of wijn, wat u blieft) in de ogen te strooien, maar hij blijft er koel onder, om een paar weken later je alsnog snoeihard bij je kloten te pakken als je even niet oplet. Een vergelijking met Arnold Schwarzenegger’s personage in Batman, mister Freeze, is dan ook snel gemaakt. De scene waarin Mr Freeze zijn oneliner ‘Youre not sending me to the cooler’ naar Batman toesmijt, had net zo goed een scene kunnen zijn tussen Peter R. de Vries en de Arubaanse Justitie die de zaak Holloway als ‘cold case’ wilde bestempelen. Toch vond ik het wel wat ver gaan dat Peter de moeder van Natalee in een gezellig bioscoopzaaltje plotseling confronteerde met de uitspraak van Joran, waar hij bekende haar te hebben doodgevingert.

Nu Peter the Freeze de superheldenstatus bereikt heeft in Amerika, had ik verwacht dat hij nu dik geld zou cashen door in iedere talkshow te verschijnen die Amerika rijk is. Nuchter zoals onze whiskeydrinkende former-actioncop is, vind hij dat als ze hem zo graag willen spreken, dat ze hier maar heen moeten komen. ‘Bedankt voor je uitnodiging Oprah, maar als je mij wilt spreken, moet je maar hierheen komen. Heb je direct een alibi. Neem wel een schort mee, dan kun je even soep voor mij koken’.

Repeat after me: ‘Kloten als skippyballen. Kloten als skippyballen’.


13 reacties

arta · 5 februari 2008 op 11:06

Kloten als skippyballen, kloten als skippyballen… Zo goed? 😀
Ik heb niet veel met Peter R. moet ik zeggen, maar zoals jij hem beschrijft…hahaha.

Dees · 5 februari 2008 op 11:45

Hey dikkerd,

Wat een heerlijk stukje! Geweldige vaart, leuke parallel en leuke uitsmijter.

[quote]Toch vond ik het wel wat ver gaan dat Peter de moeder van Natalee in een gezellig bioscoopzaaltje plotseling confronteerde met de uitspraak van Joran, waar hij bekende haar te hebben doodgevingert.[/quote]

Zelf dacht ik dat het een grote zelfbevredigingssessie van the Freeze was, maar dat heb ik blijkbaar verkeerd begrepen.

Neuskleuter · 5 februari 2008 op 11:53

Jaa! Jaa! Dit is ‘m! DE Peter column! Geweldig genoten.

Die emoporno van Natalees moeder had van mij ook niet gehoeven. Ik hoop maar heel hard dat er tenminste nog íemand is geweest die het lef had om een psycholoog voor haar achter de schermen te plaatsen. En ik miste de zakdoekjes, volgens mij wilde Peter haar zelf wel even knuffelen en haar tranen weglikken. Bah. Met zijn priemende oogjes kon hij die tranen zo weglaseren. Bah.

Trouwens, er bestaan wel mannelijke helden in reclames. Als opvolger van de Coca Cola hunk, hebben we nu de Verkade hunk, waardoor de meisjes maar blijven soppen met hun koekjes :p En de mannen van Amstel maken het ook wel aardig goed met hun liedje en de vette knipoog van Jan 😉

Ow, 1 opmerking over een kromme zin:
[quote]hij laat soep voor zich koken zijn vrouw[/quote]
Je hebt het woordje “door” in je snelheid vergeten waarschijnlijk, kan gebeuren. Maar ik moest eerst 3 keer kijken voor ik weer verder kon.

Verder, holadijeej, ik wil meer lezen van je!

Troy · 5 februari 2008 op 12:30

Dit soort Peter columns vind ik dan wel weer erg leuk om te lezen. Een voltreffer, en wat mij betreft dan ook behorende tot een van je betere columns.

FatTree · 5 februari 2008 op 13:42

Iedereen bedankt voor de leuke reacties, en respect aan de redactie voor de snelle plaatsing!

vanlidt · 5 februari 2008 op 15:17

Doodvingeren zit niet in ’t kofschip, fat… 😉

SIMBA · 5 februari 2008 op 15:33

Het is een goeie Tree!!

Mosje · 5 februari 2008 op 15:57

Zit jouw lid wel in het kofschip van Lidt?
😆

Isabeau · 5 februari 2008 op 19:20

Super! :wave: Dit doet mij mijn Mr. Freeze-moeheid eventjes vergeten 😀

Siebe · 5 februari 2008 op 22:27

Lees hem nu pas, erg goed.

Beetje lichter te verteren, precies zoals de bedoeling moet zijn geweest. Goed gelukt.

Gr
s

KawaSutra · 5 februari 2008 op 23:58

Een uitstekende typering, onmiskenbaar.

Trukie · 6 februari 2008 op 01:16

Peter in vol ornaat.
Neemt niet weg dat je een notoire fantast alleen maar met deze middelen in een hoekje krijgt.

DreamOn · 6 februari 2008 op 15:46

Nu pas gelezen, maar wat een toppertje van een column! Super gedaan,
Groetjes DO.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder