Tjonge, jonge, jonge! Ik werd wakker en er stond een stevige wind, mijn raam staat open.

Zal de wereld aan de dag des oordeels ontsnapt zijn?. Drijven er auto’s in mijn tuin en nog erger lijken? ’s Even snel kijken… hoera, hoera hoera… we leven nog! Maar gisterenavond nog wel een uitstekend niet  te overtreffen laatste avondmaal met lichamelijk toetje beleefd, dat weer wel, doch dit weer eens terzijde.

Den heer is mijn herder”, zal er vast en zeker vanochtend weer hard zijn meegezongen  in de laatse kerken van zedenprekerij, hel, verdoemenis en pepermunt kauwers. De schare jonge moeders met kroost zingend in het kinderkoor.

Geliefde gemeente! De HEER heeft ons niet verlaten, de dag des oordeels is nog geen dag des oordeels en u ziet, wij vertrouwen op hem, de almachtige, onze leider… Wij schaapjes volgen gedwee, moeten gedwee volgen. Laat ons bidden.. laat ons bidden!”

“Zo, de heer is mijn herder en mijn schaapjes heb ik nog, moeder!”, zucht de in zwart kostuum geklede man van oer Hollandse Veluwse afkomst tegen zijn – ook in zwart geklede echtgenote.

“Straks, naar opoe op de deel, die had ik voor de zekerheid vastgebonden aan haar bed en linnenkast, je weet maar nooit met de storm.. weet je nog moeder 1953?”

De Dag des oordeels… man, oh man wat een ophef en een gezwets dat al eeuwen lang over de hoofden van de mens wordt uitgestrooid!

Natuurlijk zal de wereld vergaan over zo’n 119 jaar.. en dat durf ik best te beweren. U mag mij, als het niet uitkomt persoonlijk, over afrekenen. Met pek en veren op de bezemsteel over de dijk? Prima, ik weet wat er gaat gebeuren. Maar..of ik er zelf bij ben? Dat weet ik niet.

Griekenland! Dat het op zijn grieks doet, bedoeld wordt “de anale ingang” is nu wel duidelijk..dat kon nooit lang goed gaan, daar komt diaree van, dat geeft stront aan de knikker en zie…. Er is stront. Onze minister van financiën heeft een vooruitziende blik..hup snel, snel uit het cabinet pardon de kast…, dan kan ik de stront lawine voor blijven.

Man, oh man wat een armoede, wat een verval tot aan de hoogste regionen van het IMF International Mother Fuckers aan toe Dommepik Krauss Stahn, kon zijn franse lusten niet beewingen en oh, oh wat schrijven de fransen.. het is een complot, een complot… Nou, nou hun sexuele driften beheersen dat kunnen de fransen gewoon niet, dat hebben ze nooit gedaan.. Mitterand, Napoleon en KS…ach… Le Roi? Cést moi!

De vrouw en vrouwen in kwesties… die worden even vergeten!  Remember Jeanne D’Arc.. monsieur Sarkotzie en nu Hollande!.. of draaf ik nu door, monsieur et madame?

Het chinese restaurant in Wezep, om maar wat te noemen, het mag ook Epe zijn, maakt zich op voor een invasie van afhalers, die voor hun dag des oordeels en in het aangezicht van hun here jezus gristus, nog even snel al hun voorraden hebben weggespoeld, opgegeten tijdens de dorps bbq, die gisteravond de nachtelijke hemele fel liet kleuren : Hemelrood!

Ja, zei een deelnemer aan een BBQ “we mottuh J.C toch de juiste weg wijzen, je ken nie wetuh of hij de weg wel zal vinde, toch…..? Hmmmm.. lees ik net op een A4  aan een raam “Jezus is de weg!”… aha, vandaar Ändreas kruizen, Kruispunten…. Jezus is dé weg!

Maar goed zondagsrust bloggers. De dag des oordeels is voorbij, dus lekker slapen vanavond, vroeg weer op….. ? 9 mei 1940… zei een minister in gelijke strekking ook zulke woorden, toch?


Nummer 22

Verwarde, inmiddels Anno 2020 minder verward, en mede oprichter van het Absurdisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde, kijker en luisteraar naar anderen.

11 reacties

NicoleS · 26 augustus 2016 op 17:43

Mooie column. Het noodlot kun je niet ontlopen. Ik heb je een PB gestuurd?

  Nummer 22 · 27 augustus 2016 op 09:30

  Dank je NicoleS,

  Kijk maar s naar Batty Prad… maar that’s here dode luv, want zeg nu zelf…. ze tuit haar lippen met wartaal gloss.?

   NicoleS · 27 augustus 2016 op 19:16

   Nieuwe pb. Vorige bericht is niet verzonden eigenaardig genoeg.

van Gellekom · 27 augustus 2016 op 08:19

Voorwaar ik zegu; ik heb mijn schaapjes nog niet helemaal op het droge en de tijd dringt. Amen. Genoten, Nr 22

  Nummer 22 · 27 augustus 2016 op 09:28

  Dank van Gellekom. Ik zoek die laatste arme schaap nog bij de boer zonder vrouw.

Bhakje · 27 augustus 2016 op 09:29

Mooi geschreven, wel 1 aandachtspuntje, let op spaties. Je zus is de weg. Mits je een zus hebt.

  Nummer 22 · 27 augustus 2016 op 09:32

  Hey,Bhakje..goedemorgen!

  Je krijgt de groeten van mijn zus om als je gern zus hebt dit te compenseren of…

StreekSteek · 27 augustus 2016 op 11:08

Het uitstapje van de Veluwe naar Griekenland en Frankrijk kan ik niet plaatsen. De dag des oordeels zal zich geheel en al en uitsluitend langs de Hollandse Biblebelt voltrekken, waar het savoir vivre niet heerst. Ik had de hele boel laten afzinken in het Solse Gat.

  Nummer 22 · 27 augustus 2016 op 18:32

  Beste StreekSteek, ik eigelijk ook niet maar jouw opmerking liet mij wel nadenken….. eh.. nah duh… De bible gordel of riem zoals u wilt, is zuinig en heeft zich voorbereid op hun dag des oordeels: art.33 links af..de streng nog strenger islamitische gelovigen rechts af en de broeders van de boedistische vrijgemaakte 8e dag ad is een ventist die moeten rechtdoor.
  De griekse en franse leden moeten wachten op zondvloed!

Mien · 27 augustus 2016 op 21:34

Tja, oordelen. Zo moeilijk om het niet te doen. En toch. Degenen die het te veel doen gewoon hun oren delen. Dwars doormidden. Dat helpt. Daarna luisteren ze dan wel weer. Zoals het hoort. Luisteren. Gaat verder dan horen. 😉

  Nummer 22 · 28 augustus 2016 op 07:45

  Mien! Is het resultaat dan een spons oor en heeft de volgeling twee spons oren? Dus..de grootste sponsor die samen met het grondpersoneel de hele kudde sponsoren met de gratis te ontvangen onbevlekte ontvangenissen, luisteren al op zeer jonge leeftijd. Gaat heen..gaat heen.. en vermenigvuldig!

Geef een reactie