Zoals ik in mijn column “Over de broek” al meldde, heb ik niets tegen wat oubolligheid in een column. Toch moeten we de serieuze zaken in het oog blijven houden.
Neem nu het fenomeen ‘nagels’ Dat is toch een mondiaal probleem dat voortdurend onze aandacht verdient? Met name in de zomer steekt het weer de kop op. Zoals in de winter een griepepidemie over de wereld trekt, zo word je ’s zomers weer met de neus op de nagels gedrukt.
In de zomer besef je weer hoe ranzig nagels eigenlijk zijn. Feitelijk bestaat er niets ranzigers dan nagels.

Het begint al bij een temperatuur van een graad of 20. Dan loop ik de supermarkt in en word vanuit stand geconfronteerd met mannen in potsierlijke kuitbroeken en, wat erger is, badslippers! Jazeker! Badslippers. Kan het nog erger? Ja hoor. Lopend door de supermarkt, afdeling “blanke vla en Ivoriaanse yoghurt”, bukkend om mijn gevallen boodschappenbriefje te pakken, sta ik oog in oog met twee badslippers met daarin tien tenen, met drie maanden niet geknipte nagels. Helemaal geen nagels hebben om je reet te krabben is erg, maar geconfronteerd worden ongeknipte nagels op je nuchtere maag, is hetzelfde, of eigenlijk erger, dan kots van de kat moeten opruimen om een uur of zes in de morgen. Hoeveel kan een mens hebben op de vroege ochtend.

Wat mij opvalt is dat de nagel van de grote teen, volledig onder de schimmel zit.
Weet zo’n man dat niet? Wijst zijn vrouw hem daar niet op of zo? Neen, dat weet zijn vrouw niet want uiteraard heeft hij geen vrouw. Wanneer een man lange beschimmelde nagels heeft, dan weet je dat hij gescheiden is. Of gewoon nooit een relatie gehad. Want vrouwen letten op die dingen. Je zult nooit een vrouw aantreffen met beschimmelde nagels. Daar doen ze wat aan. Wèl lange nagels. Dat kan wel bij vrouwen. Dat wordt algemeen geaccepteerd door de maatschappij. Net zoals oogschaduw of het dragen van een rok. Waarom dat bij mannen niet zo is blijft een raadsel van de natuur dat vooralsnog niet kan worden opgelost.
Nog steeds bukkend zie ik dat de nagel van de kleine teen bijna krom, onder de teen doorgroeit. Lijkt mij moeilijk lopen zo.

Zelf knip ik mijn nagels elke week. Al was het alleen maar om te voorkomen dat bij een plotselinge ziekenhuisopname, in verband met een acute amputatie van beide voeten, de dokter geconfronteerd wordt met een meter of drie nagel.Dan zit zo’n arts toch maar met een logistiek probleem na de operatie.
Dat zou ik niet overleven.
Gek genoeg wordt het nagels knippen steeds moeilijker naarmate je ouder wordt. Boven de veertig kun je het niet meer met een schaartje af. Dan is een cirkelzaag een van de weinig overgebleven opties.
Dat is toch raar? Waarom wordt het knippen van nagels zo moeilijk wanneer je ouder wordt?
Is daar al eens onderzoek naar gedaan? Vast wel! Ik heb eens op internet rondgekeken maar wat neutraal geleuter over verhoornde cellen en het feit dat nagels sneller groeien in de zomer,was zo ongeveer het interessantste wat naar voren kwam.Toch waren er ook nog wel wat bruikbare tips. Eigenlijk bestemd voor vrouwen maar, kom op heren, als je een kuitbroek durft te dragen, kan een beautykist ook nog wel.
In de beautykist kunt u niet zonder de volgende attributen:

Nagelverharder
Handcrème voor UV A&B-filters
Handcrème voor retinol tegen veroudering
Nachtcrème voor de nagels
Pakking voor de handen met lijnzaad of paraffine
Klovencrème met actief vitaminecomplex
Cirkelzaag met automatische oplader en schimmelverdelger.

Doe het heren. Al was het alleen maar om te voorkomen dat ik mijn maaginhoud moet deponeren over de zuivelproducten van de supermarkt.

Dus heren, neem uw gereedschapskist en timmer aan uw ‘classy look…..’


21 reacties

viking · 6 september 2005 op 17:09

Godverdomme Kees… heb ik net 85 euro besteed aan een paar Italiaanse teenslippers.

Nu we het er toch over hebben, mijn tenen zijn ook nogal harig. Heb je daar ook iets voor?
Misschien geen gek idee voor jou om een mannenverzorgingswinkeltje c.q. salon te beginnen? Met gekoeld bier?

Mosje · 6 september 2005 op 17:17

Tja Kees, sinds al heel erg lang weet ik dat de grote teen tot de erogene zones behoort. Sindsdien doe ik er alles aan om ook de nagels ervan in tiptop-conditie te houden.
😛

Geertje · 6 september 2005 op 19:24

Grote griezels! En er zijn er wat van hoor, getrouwd en wel!

Ben het helemaal met je eens en als ze toch bezig zijn rauwrandjes onder de nagels van de handen, haren uit de oren en de neus. Wenkbrauwen bijwerken en het randje onder de voorhuid van de penis ook schoonhouden. Dit elke dag en niet een keer in de week.

Schone onderbroeken aantrekken, toilet papier gebruiken en niet de urine laten uitlekken in de onderbroek, zodat je de gele kringen in de overbroek ziet zitten. :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

WritersBlocq · 6 september 2005 op 20:01

Alleen als die nagels in mijn rug gestaan hebben, ben ik niet vies van de organismen die zich er onder bevinden!
Hee Kees, nog wat: een schone column, dat is het! Zowel innerlijk als uiterlijke klasse. Nu moet ik weg, gauw een paar weken nagelgroei en andere shit dumpen bij de pedicure 😛

sally · 6 september 2005 op 20:03

Getver Geertje, je mag blij zijn dat je van die kerel af bent!

Ik ga een poosje weken in bad. Want we krijgen straks naast het verbod van mosje om knielange rokken te dragen ook nog een nagelcontrole op de meeting vrees ik.

Geweldige column Kees. En waar ook!
En Viking, een beetje haar op de tanden is tot daar aan toe…Maar ga onmiddellijk je tenen harsen já!

liefs Sally

Wright · 6 september 2005 op 20:48

[quote]Feitelijk bestaat er niets ranzigers dan nagels.[/quote]
Ja, dat vind ik na deze column ook! Gadverdamme, Kees! Ik zat bijna kokhalzend te lezen.Mijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn.
@WB, over welk standje heb jij het nu? 😛
@Viking, misschien dat nu je staart eraf is, de haargroei van onderen toeneemt?

KingArthur · 6 september 2005 op 20:50

Ooo, ik zie het al. Ik heb nog een paar jaar voordat ik een cirkelzaag moet aanschaffen.

Trukie · 6 september 2005 op 21:33

Voorzichtig kijk in naar beneden. Net iets te lang. De hoeken nog niet afgevijld.
Die vervelende pijnlijke nagel na het langlaufen in te kleine schoenen.
Wat is nagellak toch handig spul 😀

Weer en column om bij te watertanden.

prikkels · 6 september 2005 op 21:44

Tja dit zal je onderzoek verpesten denk ik, maar ik ben toch al echt vér over de 40 en verdomd ik knip nog steeds mijn teennagels op dezelfde manier als ik 20 jaar geleden deed.

Enne sorry om de illusie te verstoren: ik zou de mannen die getrouwd en toch hun teennagels niet verzorgen niet de kost willen geven. Want dan ben ik toch echt hartstikke failliet.

Lekkere column Kees.

Li · 6 september 2005 op 22:25

[quote]sta ik oog in oog met twee badslippers met daarin tien tenen, met drie maanden niet geknipte nagels. [/quote]

Ben ik even blij dat ik slechtziend ben 😀

Is Nagelkaas eigenlijk hetzelfde als Tenenkaas 😕

Li

pepe · 6 september 2005 op 22:48

Hoe verzin je het weer, klasse column. Zit ik net als enekele anderen gelijk met het hoofd onder mijn buro. En die man hier op de bank maar denken: wat is zij nu weer gek aan het doen.

Na nagelinspectie valt het eigenlijk best mee, maar ze zeggen dan ook dat ik geen man ben. Ik heb nog mijn twijfels, ik heb vast wel iets mannelijks in me.

Nick · 6 september 2005 op 23:19

Volgens mijn vrouw is de laatste zin volledig van toepassing. Zij is een paar jaar geleden begonnen met afspraken te maken bij de schoonheidsspecialiste en pedicure. Ik moest wennen, maar wil niet anders meer. Wel vraag ik mij af, waarom veel mannen deze stap niet wagen. Het zal de gêne zijn, want als ik in mijn praktijk (plastische chirurgie) het verschil in gêne m/v ervaar over uiterlijkheden, dan verbaas ik mij keer op keer. Deze column krijgt een plek in de praktijk!

champagne · 6 september 2005 op 23:43

Kees, ik heb hardop gelachen bij je column. Getver, kalknagels. Ik knap af wanneer ik mannen zie die dat hebben. Mijn zwager heeft ze en ik kan hem nooit meer los zien van zijn teennagels…Mijn zus heeft er blijkbaar geen last van… 😕

KawaSutra · 7 september 2005 op 00:51

Ik knip ze nog steeds zelf maar ik heb tegenwoordig wel een flinke tang nodig om er doorheen te komen. En mijn vrouw is nog wel pedicure.
Leuke column, ik zal hem aan haar laten lezen, voor in de praktijk.

melady · 7 september 2005 op 00:56

Een tenenkrommende en ranzige column.

Louise · 7 september 2005 op 11:00

Gadverdamme Kees, wat een smerig onderwerp. Wel een knap kunstje om daar dan weer een column van weten te maken!

Ma3anne · 7 september 2005 op 11:41

Met een moeder die tot haar 80ste pedicure was en een vader die een schoenenzaak had, heb ik een voetentik opgelopen, die me met de paplepel is ingegoten. Niks mis met voeten, zo lang ze PERFECT verzorgd zijn. En helaas, hebben mannen daar vaak geen tenen- of nagelkaas (bedankt Li, geweldige woordspeling!) van gegeten.
Okselhaar en badslippers voor mannen zouden bij wet verboden moeten worden, zolang mannen denken dat die onderdelen er niet toe doen en niet verzorgd hoeven te worden.

Kees, ik denk dat deze column voldoende ranzig geschreven is om mannen tot een zeker besef te brengen, waarop ze o.a. door vrouwen beoordeeld worden. 😉

Troy · 7 september 2005 op 13:08

Inderdaad Kees: het zou verboden moeten worden! Een keer per een a twee weken nagels knippen moet volstaan en tevens verplicht worden tussen de maanden mei en september. Ik moest trouwens steeds aan dat verevelende schimmelmannetje van de reclame denken tijdens deze column…Strak geschreven weer.

Troy

bert · 7 september 2005 op 17:47

Bizar onderwerp en schitterend op papier gezet.

Dees · 7 september 2005 op 18:15

En huisartsen maar klagen over patienten die naar aanleiding van die voetschimmelreclame onnodig op bezoek komen. Ze zullen het weer druk krijgen de komende tijd 😛

Grappig geschreven… Ik let nooit op voeten eigenlijk, maar zal nu wel anders worden. 😮

klungel · 8 september 2005 op 12:37

Ow, Kees, was jij dat die mijn tenen zo lang stond te bewonderen en je maag leegde tussen de flessen 😀

Je geeft de gebeurtenis weer mooi weer 😀

Tip voor de ouderen, geweekte nagels knippen vele malen makkelijker. Dus knippen als je onder de douche vandaan komt 🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder