Waar komen die mensen toch vandaan. Waar de windmolens staan. Ja ik bedoel maar. Zo langzamerhand zijn we bezig om ons massaal voor schut te laten zetten. Eerst door die zooi in Den Haag en nou heeft de gekte in omroepland ook al toegeslagen. Zaterdagavond. Goddank heb ik het niet gezien. Hoewel, ik geloof toch dat ik het een en ander gemist heb. Terwijl ik aan het zwijmelen was bij Hugh Grant en Julia Roberts verscheen aan de andere kant een vent zonder bolhoed maar met baard op tv om zich voor de zoveelste keer onsterfelijk te maken. Dit keer echter in nog negatievere zin dan normaal.

Zo ongeveer de hele wereld weet dat wij op klompen lopen, met windmolens zwaaien, tulpen kweken, kaas happen, blauwe mannetjes als huisdieren hebben en de vogeltjesdans doen.

Kan het dan nog erger. Ja, helaas het is gebleken het kan allemaal nog veel en veel erger.
Wat verschilt ‘La la lalalalalala la la’ (2x) nou met ‘Sja la la la Sja la la li’? (Kartners’ sublieme proza).

En laten we wel wezen: De Meisjes Smurf ziet er meer sexy uit dan die tante in d’r tantjes Jurk!

Inderdaad! ‘Ja wij komen uit een waterkraan’. Zou het hartstikke goed doen! En om kleding geen gemier: gewoon allen in blauw met kek wit mutsje! En dan de groep ‘Kop of Munt ‘noemen!

Waarom niet eigenlijk, gekker dan voor gek staan dan nu kunnen we toch al niet meer. Vragen we toch ook gewoon of Pierre het festival voor ons wil gaan verslaan met als belofte dat ie daar blijft als hij niet wint, zijn we daar ook mooi vanaf.

Denken we eindelijk van de Toppers af te zijn, komen ze met zijn vieren terug. Op dat moment moet vadertje bolhoed gedacht hebben. Ho, wacht even, wat hij kan dat moet ik toch zeker ook uit die hoed uit kunnen toveren waarna hij slechts een telefoontje hoefde te plegen naar Hans (Kazan) om de meest debiele goocheltruc van het jaar los te kloppen.
Hoewel ik die kop of munt sessie toch ook wel aardig vindt.

Misschien is het een idee om zo de winnaar van het Eurovisie Songfestival aan te wijzen. We gooien gewoon wat muntjes op en ja hoor zie daar de winnaar(es) is ……………………… onze eigen Sieneke. Of loop ik nu heel hard van stapel.

Categorieën: Media

13 reacties

joopvanpoll · 16 februari 2010 op 08:33

Mooiste zin van jouw verhaal: “Denken we eindelijk van die Toppers af te zijn, komen ze met zijn vieren terug”. Onkruid vergaat niet.
Dat geld ook voor de content van CX.
Ik ga een paar weken naar Benidorm om daar de gemiddelde leeftijd van 87 naar 86,999 te brengen. Ga je mee, dan kan CX ook even tot rust komen.
Adieu,
Joop.

Avalanche · 16 februari 2010 op 08:50

Naar het Songfestival kijk ik al jaren niet meer. Het niveau is mij echt te laag. In zo’n context zal Sieneke dus echt niet opvallen. En om de bijdrage van ons land nu meteen als beeldvormend te bestempelen, vind ik echt overdreven.

Trukie · 16 februari 2010 op 15:48

En toch is dit de meest gelezen column van de dag.
Smurfen en Songfestival worden op de voet gevolgd.
Ik heb wel gekeken, heb er mijn eigen gedachten over. Maar zeg net als Marga Bult dat een meisje van 17 jaar gesteund moet worden”en niet zo onder kritiek bedolven moet worden.
Tenslotte hebben we al een chalala-chalalali- Whooh-whooh-whooh-lied wat een succes bleek te zijn. Wolter Kroes met zijn voetballied. Ook iets voor de massa.

Mien · 16 februari 2010 op 15:55

—————————————————

Het kan nog erger.

Zendt [b][u][url=http://www.youtube.com/watch?v=b7y1KsfNYtE]dit nummer[/url][/u][/b] in en we hoeven nooit meer deel te nemen aan het goedkope één EURO-SONGFESTIVAL.

Mien (met een natte k)

Ingrid · 16 februari 2010 op 18:20

Graag Joop, wanneer vertrekken we? 😎

Ingrid · 16 februari 2010 op 18:22

En anders dit nummer

http://www.youtube.com/watch?v=UqGGntsmkC0

Ing (met klotsende oksels)

dashuri · 16 februari 2010 op 20:43

Valt me op dat Ingrid altijd bijzonder negatieve reacties krijgt, naar mijn bescheiden mening volkomen onterecht. Dit stuk ook weer graag gelezen.

Ingrid · 16 februari 2010 op 21:31

[quote]Valt me op dat Ingrid altijd bijzonder negatieve reacties krijgt, naar mijn bescheiden mening volkomen onterecht. Dit stuk ook weer graag gelezen.[/quote

Ingrid · 16 februari 2010 op 21:32

Gelukkig heb ik een dikke huid 🙂
Daarbij komt dat ik graag over huis tuin en keukendingen schrijf. Alledaagse dingen waar ik tegenaan loop. Ook mijn gezin neem ik graag onder de loep.

Reden dat ik de redactie gevraagd heb om een rubriek “gezin”

Degenen die vaker wat van mij gelezen hebben weten dat ik er niet voor schroom ook mijzelf op de hak te nemen.

Niemand is verplicht mijn stukjes te lezen en van opbouwende kritiek is nooit iemand slechter geworden.

In ieder geval bedankt voor het compliment.

Mien · 16 februari 2010 op 23:54

@Dashuri: voor de goede orde, mijn reactie is positief bedoeld. Opzouten met dat kinderfestival voor Europese pubers.

trawant · 17 februari 2010 op 15:23

Nou vind ik wel dat iedereen maar heel negatief doet over meneer Kartner. Doe het maar eens zo’n liedje schrijven, over emoties en hoe het écht is om verliefd te zijn en dan ook nog eens met zo’n pakkend en vrolijk refrein.
En zing het maar eens zo toonvast als Stieneke, de nachtegaal van Ubbebergen.
En breng het maar eens zo professioneel in beeld als de Tros.. en zo perfect georganiseerd.
Nee, dan piep je wel anders!
Nou jullie weer!

Ingrid · 17 februari 2010 op 19:12

[quote] en zo perfect georganiseerd.
[/quote]

Wannneer ik iets op die manier zou organiseren was ik nu werkloos

SIMBA · 18 februari 2010 op 10:23

:hammer: Trawant 😆 :wave:

Geef een antwoord