Waarom voelt het niet goed; dat gedachtegoed van de PVV? Anderen zullen zo´n zelfde gevoel hebben over de islam. Ik heb de wijsheid niet in pacht dus wie weet komt het gevaar inderdaad van de islam. Zou maar zo kunnen, maar waarom voelt het niet goed? Waarom die wrevel tegen de tuigdorpen, waar de hele familie van de raddraaier naar toe moet. Waarom voelt het niet goed dat zware criminelen hun Nederlandse nationaliteit moeten verliezen? Wat is er mis met zwaarder straffen? Een gek kan meer vragen dat tig wijzen kunnen beantwoorden, maar waarom voelt het niet goed dat we Nederland moeten terugveroveren op de straatterroristen?
Waarom voelt het niet goed dat herkenbare moslima´s de bus niet meer in mogen? De hoofddoek is het symbool van vrouwenonderdrukking, moslims zijn potenrammers pur sang. Waarom voelen die beschuldigingen niet goed? Ben ik een landverrader die heult met de vijand, een dhimmy?
Volgens Wilders is de golf tegen de islamisering niet meer te stoppen.
Waarom voelt dat niet goed? Waarom is het een golf en geen vloedgolf, geen tsunami tegen de invloed van de islam? Hij kiest zijn woorden nauwkeurig. Hij is tegen de verwerpelijke ideologie islam, maar heeft niks tegen de aanhangers . Hij is tegen het fascisme van de Koran die immers nog erger is dan Mein Kampf maar heeft niks tegen de nazies. Daar komt het toch op neer als je niks tegen moslims hebt maar hun heilige boek wel vergelijkt met Mein kampf?
Waarom voelt dat niet goed? Want wat kan het me schelen? Ik ben blank, christen en autochtoon bovendien. Dus mij kan niks gebeuren. Hoewel. Ik ben er eentje van de linkse kerk en die zijn nog erger dan dhimmies of straatterroristen of moslims. Nee, wij hebben Nederland verkwanseld.
Daarom voelt het niet goed; dat gedachtegoed van de PVV. Wie anders denkt, is een verrader. Ik pik het niet langer dat zogenaamd echte Nederlanders die ons gelijkheidsbeginsel willen afschaffen, die onze vrijheid van meningsuiting willen verkwanselen, die lak hebben aan onze democratie en denken de wijsheid in pacht te hebben, mij verwijten dat ik ze demoniseer.
Zij zijn het die de Nederlandse normen en waarden te grabbel gooien. Zij zijn de zelfbenoemde elite die bepaalt wie er bij hoort en wie niet. Ik pik dat niet langer. Wilders maakt niet uit wie wel of geen Nederlander is. Dat maakt de Nederlander met wat voor afkomst dan ook zelf wel uit.
Dat voelt niet goed. Dat er meer en minder echte Nederlanders zijn en dat wie meer Nederlander is niet alleen meer recht heeft om hier te wonen maar ook een beter mens is dan die ander die toch eigenlijk niet zo Nederlands is als, ja als wie eigenlijk?
Dat voelt niet goed.

Categorieën: Maatschappij

Frans

Ooit schreef ik voor een regionaal dagblad. Daar hadden ze na 22 jaar genoeg van en nu probeer ik het hier. Na een grote tussenpauze hoop ik de draad weer op te pakken.

4 reacties

Mosje · 4 maart 2011 op 11:17

Voelt wel goed, zo’n stukje recht uit het hart.

Kuin · 4 maart 2011 op 11:33

Goed om je gedachten zo eens op een rijtje te zetten. Deels eens, deels oneens. Maar dat terzijde.

Ik vraag me alleen af of we op ColumnX wel columns moeten plaatsen die politiek getint zijn. In sommige reacties op columns maak ik mezelf daar ook schuldig aan, daar niet van. Maar is het niet juist het toveren met woorden en zinnen – of in ieder geval de illusie dat we kunnen toveren – wat ons samenbindt? Wat ons als schrijvers (gelukkig maar) tot elkaar heeft veroordeeld?

Of moeten we in een land dat steeds maar verder polariseert (doe ik het weer) ook onze schrijfsel van politieke denkbeelden gaan voorzien?

Het is zomaar een vraag, die misschien meer thuis hoort op het forum. Maar ik had toch de behoefte hem hier te stellen.

Mien · 4 maart 2011 op 20:45

@Frans:
Gelukkig zijn er ook wereldburgers! Zelfs onder de Fransen! :hammer:

@Kuin:
Goed plan om columns van politieke denkbeelden te voorzien, maar dan wel eerst die muts af! :hammer:

Harrie · 5 maart 2011 op 14:43

In de oertijd deden ze allemaal niet zo moeilijk. Soms verlang ik daar wel naar terug. Vrouwen het hol in slepen en zo. Niks mis mee. Ben in ieder geval dik tevreden dat ik een bosburger ben. Bomen zijn overla hetzelfde en redelijk standvastig. Doen ook niet zo moeilijk over anderen en dulden iedereen.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder