Zware titel als je het mij vraagt, het valt echter wel mee. Het is iets wat mij opviel tijdens mijn vakantie in Kreta, maar nu ik erover nadenk komt het veel vaker voor. Hier gaat het om, tijdens mijn vakantie wordt ik voor allerlei dingen gewaarschuwd. Hoe vaak hoor je wel niet dat er iets mis is gegaan met de tassen op het vliegveld, dat een vliegtuig is neergestort of dat een tasje is gestolen. Dit zijn allemaal negatieve dingen, dingen die je bezorgd of misschien wel bang maken. Echter het tegengestelde gebeurt 1000 keer meer, maar daar hoor je niks van.

Wat mij hier aan ergert, misschien is dat persoonlijk, is dat het je plezier aantast. Constant denk je van nou dat kon nog wel eens fout gaan of misschien verlies ik dit wel. Terwijl de kans hierop veel kleiner is dan dat je je voorstelt, omdat je alleen de negatieve verhalen te horen krijgt. Tuurlijk kun je als je gaat zwemmen in een zee-egel stappen, met een gehuurde scooter tegen de muur rijden of bestolen worden, maar de kans daarop is vele malen kleiner als dat ze het overbrengen. Waarschijnlijk is het goed dat ze het zo vertellen, omdat je daardoor we goed op je hoede bent, maar het gaat wel ten koste van je plezier dunkt mij…Misschien is het wel erg persoonlijk en trek ik me er teveel van aan, maar ik denk dat meer mensen hier wel last van hebben.

Een zorgeloos leven zou toch veel mooier zijn, mocht er dan onverhoopt toch iets gebeuren dan zal dat niet meteen dodelijk zijn. Als je zo in het leven staat is dat misschien een beetje naïef, maar het zal je vreugde in het leven flink verhogen denk ik. Misschien moet ik me dan ook maar nergens zorgen over gaan maken…

Categorieën: Algemeen

11 reacties

Mosje · 23 juli 2004 op 17:57

[quote]Misschien moet ik me dan ook maar nergens zorgen over gaan maken[/quote]Je moet je in ieder geval geen zorgen maken over of je je geen zorgen moet maken, of juist wel zorgen maken.
Het zal mij verder een zorg zijn hoor, maar wil jij er voor zorgen dat er vaker columns van jouw hand hier bezorgd worden. Dat is dan voor mij een zorg minder. Voor jou geen zorg extra, hoop ik. Sluit anders maar een zorgverzekering af.

Leuk debuut, en in ieder geval niet zorgwekkend.
😛

rrobin · 23 juli 2004 op 18:10

Je zou ook een gulden middenweg kunnen zoeken.. maar als je je toch geen zorgen maakt, kan ik dan komend weekend ff je auto lenen? 😀

Dees · 23 juli 2004 op 18:14

Als je op vakantie gaat, laat je horloge achter, lees geen enkele brochure en laat je niet voorlichten. Da’s pas vakantie.

Leuke binnenkomer!

Mup · 23 juli 2004 op 20:50

Herkenbaar, neem dit in combinatie met een voornemen om je minder zorgen te gaan maken, en je stevent regelrecht op stress op, leuke column,

Groet Mup.

Ma3anne · 23 juli 2004 op 21:53

Kijk! Aan dit soort columns heb ik nou iets om mijn vliegangst te overwinnen. Je hebt helemaal gelijk.

Nu nog zien, dat ik het mezelf aan kan praten om me geen zorgen te maken dat ik er onderweg uit wil. 😮

gast · 23 juli 2004 op 22:02

Leuke column, al vind ik hem (maar dat stelde je zelf al) wat naief.

KingArthur · 23 juli 2004 op 22:19

Selectieve perceptie is het eerste dat in me opkomt bij het lezen van je column. Het is namelijk zo dat een slecht bericht vele malen langer blijft hangen dan een goed bericht.

Gelukkig trek je de juiste conclusie aan het eind van je colummn.

Shitonya · 24 juli 2004 op 00:38

Korte column, wel aardig. Had iets langer gekund. Maar zorgen maken, doet een mens altijd, al zou je je nergens druk meer om maken, zou je zo bestolen worden, verkracht worden, enz enz. Je moet je nu eenmaal wel in zekere mate zorgen maken om gewoon op je hoede te zijn. Bijvoorbeeld diefstal of ongure types of wat dan ook.

Joeri71 · 24 juli 2004 op 00:43

Het was inderdaad mijn eerste ingestuurde column bij ColumnX bedankt voor jullie reacties…
En voor de liefhebbers heb ik mijn volgende ingestuurd..

pepe · 24 juli 2004 op 07:47

[quote]Als je zo in het leven staat is dat misschien een beetje naïef, maar het zal je vreugde in het leven flink verhogen denk ik.[/quote]

Liever heerlijk naief genieten, dan je constant zorgen maken.
Weet je hoe leuk verdwalen is?

Louise · 24 juli 2004 op 09:32

Een mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest…
Absoluut waar.

Leuk geschreven en laat je volgende column maar komen 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder