Marijke Helwegen is mijn heldin. Ze is het boegbeeld van de schoonheidschirurgie, en ze doet dat met verve. Op een luchtige, ontspannen manier. Dat is nog een hele prestatie als je haargrens zo langzamerhand vol hechtingen zit. En het lijkt me nog knap vermoeiend als je niet kunt slapen met je ogen dicht… Maar Marijke zit nergens mee. Monter drentelt ze door het beeld in de meest uiteenlopende televisieprogramma’s. Ik vind haar erg grappig. Met een lieve vriendin bezocht ik vandaag een café aan de Albert Cuypmarkt in mijn geliefde Amsterdam. Want van boodschappen doen krijg je trek! Lieve help, wat een bouwwerk stond daar achter de tapkast! Een kort truitje en een navelpiercing in haar rimpelige buik. Bah. Ik denk dat ze minstens 55 jaar oud was. En ze droeg helaas een leren broek. Het gééft niet als je niet meer zo piep bent, maar probeer er dan niet uit te zien als iemand van 18! Iedere keer als ze voorbij liep, kostte het me moeite om niet in de lach te schieten. Ik heb altijd in de veronderstelling geleefd dat borsten schuin omlaag wezen. Nou, haar enorme tieten wezen schuin omhoog, geloof ik. Werkelijk geen gezicht. Zo zie je maar weer, een bezoekje aan de operatieve tietenwerkplaats kan desastreus uitpakken. Eén troost: de koffie en het gebak waren wél lekker.

Welkom in het leed, dat plastische chirurgie heet. Ik kan er niets aan doen, maar ik ben geneigd om die wereld toch te associëren met Gooise leeghoofdigheid. Ik denk steeds aan blonde omroepsnollen die aan de lopende band op bezoek gaan bij de Jan van Goyenkliniek voor een nieuwe bos hout voor de deur, en bij het Pleegzuster Vanessa-Instituut voor een nieuw smoelwerk. Een tijdje geleden zag ik op kwaliteitszender SBS-6 een verslaggeefster langsgaan bij haar ‘collegaatje’ aan wie net een paar nieuwe borsten was opgehangen. Schei toch uit!

Nee, dan Marijke. Dat gezellige accentje van beneden de rivieren alleen al vertedert me. En die montere oogopslag! Ondanks een enorme waslijst van operaties heeft ze toch iets over zich van ‘doe maar gewoon’. Zo nu en dan zegt ze schalks “Dat vinden mannen leuk”. Ze is echt een schatje: te pas en te onpas verklaart ze dat haar echtgenoot Harry sinds haar 18e de enige man is in haar leven. Een nieuw decoleté is betaalbaar, maar de waarde van een hart van goud is niet in geld uit te drukken.

En Marijke blijft qua afmetingen binnen de perken. Gewoon een cupje B ofzo. Wat een verademing als je haar vergelijkt met wijlen Lolo Ferrari. Als die met haar enorme tieten voorover viel, was er geloof ik een takelwagen nodig om haar weer overeind te hijsen…

Maar vandaag heb ik Marijke definitief in mijn hart gesloten. In het aanbevelenswaardige televisieprogramma ‘De Wereld Draait Door’ was ze te bewonderen in een winkel vol opgepimpte hebbedingetjes. Ze haalde haar mobieltje tevoorschijn, dat was ingelegd met glinsterend glas. Ze wees naar de steentjes, en sprak een one-liner die ik nooit meer zal vergeten: “Ze zijn nep, want ik ben wél consequent!” Leve Marijke!

Categorieën: Gein & Ongein

DriekOplopers

Driek Oplopers is het pseudoniem van veelschrijver Rikus Spithorst. Rikus is actief als voorzitter en woordvoerder van de Maatschappij Voor Beter OV en is hoofdredacteur bij stevigestukkies.nl

12 reacties

Eddy Kielema · 28 april 2006 op 10:06

Ik vind Marijke H. vooral heel zielig. Een goed boegbeeld voor de plastische chirurgie is volgens mij Dolly Parton. Alles aan haar is nep en ze ziet er ook niet uit, maar het is wel een bijzonder leuk mens!

[img]http://www.sugarhillrecords.com/catalog/dolly_parton.jpg[/img]

KawaSutra · 28 april 2006 op 11:36

Ze is zelf inderdaad heel ingenomen met haar bionische verschijning. Ik heb de bewuste aflevering ook gezien en kan er ook wel om lachen.
Leuk geschreven Driek.

Outsider · 28 april 2006 op 11:51

Marijke Helwegen is inderdaad wel een aardig mens met leuke humor, maar ook wat tragisch, want ze heeft kosten nog moeite gespaard om er aantrekkelijk uit te zien, doch evengoed zou ik haar nog niet met een tang willen vastpakken.
Dolly Parton is wel goed gelukt, heer Kielema. Als die naast mij lag op de eenvoudige kribbe dan zou ik rare capriolen uithalen, dat kan ik je wel vertellen.

Nana · 28 april 2006 op 12:01

Goede column! Leuk ook.
Maar als ik niet ooit vlak naast haar had gezeten in een restaurant, had ik kunnen zeggen dat je helemaal gelijk hebt…

Outsider · 28 april 2006 op 12:19

[quote]Maar als ik niet ooit vlak naast haar had gezeten in een restaurant, had ik kunnen zeggen dat je helemaal gelijk hebt…[/quote]

Hoezo dat, Nana, is ze alleen op tv leuk en in dat restaurant toch een bekakte flapdrol?

champagne · 28 april 2006 op 12:35

Enige zelfspot kan Marijke niet ontzegd worden inderdaad. Ze lijkt de schaamte voorbij, iets wat op zich ook wel weer verfrissend is in het tv wereldje, dat dan weer wel. Toch komt ze me in meedere opzichten onecht over.

Heb je trouwens ooit haar imitatie van een koerende duif gehoord? 😀

Leuke column!

Troy · 28 april 2006 op 13:55

Marijke is een beetje maf en dat maakt haar wel weer erg geestig. Vooral haar relativeringsvermogen is een verademing temidden van al die “beroemdheden” die zichzelf veel te serieus nemen. Goede column.

Nana · 28 april 2006 op 16:01

Het viel me tegen, ze leek me best grappig en oprecht. Toen kwam ze dus bekakt en te luid over. Kan een moment opname geweest zijn, maar toch. 😉

Ma3anne · 28 april 2006 op 16:37

Ze zou nooit bekend zijn geworden als ze niet tot in de puntjes verbouwd was.
Ik vond het in het begin een vreselijk mens, maar het went.

Raindog · 28 april 2006 op 17:11

Oh jee, wat een alleraardigste column en wat een vreselijk leuke reacties allemaal. Heb hier zo wat stiekem zitten grinniken zeg maar en dat terwijl ik amper weet wie ze is. Met wat ik me voor ogen kan halen heb ik nog het sterkst een associatie met (die dames van) de Schoonmaakpoltie.

Leuke maar vooral geslaagde stijlwisseling Driek.
Hier en daar een komma teveel maar nog steeds gewoon scherp hoor!

Prlwytskovsky · 28 april 2006 op 20:35

Ha haaaaa dat bouwwerk achter de kast, 55 en dan leren pijpen?
Driek: een pracht verhaal.

Li · 28 april 2006 op 22:05

Ik denk dat de inborst van Marijke niet nep is. Wel vind ik het net een buikspreekpop.

Weer een onvervalste column van Driek onze ‘bijna’ dagcolumnist. 🙂

Li

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder