Tsja,dat moeten we maar niet doen in het openbaar niezen of niesen. Beide woorden mag en zijn goed, maar dat terzijde.

Zelfs geen besnotte hand geven, contant betalen of grapjes maken over het Corona virus dat de wereld teistert.
Je zou maar proestend lachen, niesen of niezen en de omgeving om je heen besproeien, enfin.. Brabant lijdt, wij lijden mee of is het in Brabant een verlaat Carnaval, een grap van de wijwaterende,met eigen urine, pastoor in de Basiliek van Den Bosch of Oudenbosch om maar een baseliek te noemen? Ik hoor u vragen: Maastricht?, nou dat gebouw staat in Limburg en Limbo’s voelen zich geen Brabo’s!,maar dat ook terzijde.

‘En..hoe voel jij je vandaag?’ is de openingszin in menig Brabants bedrijf,kantoor en bij wegcontroles op de A16.’Raampje open doen, dank u!’ En hoe… sodemieter zeg u niest in mijn gezicht, bent u nu helemaal…..’uw woonplaats is en rap antwoorden!waar gaan wij naar toe en waar komen wij vandaan? Wij?, ik ben alleen!, maar uh mevrouw de agent, ik ben jouw echtgenoot uit Sint Michielgestel! Verrek, Sjon..ik had je niet herkend van dichtbij, mijn bril is totaal besnot. Even schoonwrijven lieverd…zo, heheh en hoe voelt mijn honnepon, schatje zich vandaag?
Nou, schat…. hatsjieeee!


Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

2 reacties

van Gellekom · 13 maart 2020 op 10:38

Ik kom net uit de suoermarkt waar wereldoorlog 3 is uitgebroken. Alle schappen leeg, mensen vechten zich dood voor een doos eieren. En tot slot. Ik word 70. Lees ik dat er voor mij geen plaats meer is op de IC mocht dat nodig zijn. En dat is maar goed ook. Wie wil er nog deel uitmaken van zo’n krankzinnige wereld. Ik niet in elke geval. Serieus nemen? JA! Maar elkaar de hersens inslaan voor een gebakken eitje? Mag is dan even passen? Jazeker mag ik dat.

Nummer 22 · 13 maart 2020 op 13:03

Ik vermijd supermarkt bezoeken.. teveel mensen die ik ken, handen moet gaan schuden, stukjes kaas proeven waar net een ander met besmette handen asn gevoeld heeft. Dus niet. Ik zag wel een Oost Europese vrachtwagen met extra aanhanger volgeladen worden met: schijtpapier en het voer in blik, ja zelfs het honden en kattenvoer werd eerst geproefd in de winkel. Het moh nie gekkuh worduh, hoorde ik een dorpeling zeggsn tege de oost europees uiterlijk uitziende chauffeurs. Ze boden een hapje uit het geopende blik kattenvoer aan.. ‘ jammie, jammie sir’ onder bedreiging at deze lokale inwoner 4 lepeks vol om daarna kokhalsend te zeggen’ senk joe meneel, senk joe’ maar de beiden geren deden zich nu tegoed aan de blikjes met schoensmeer.. Enfin.. ik blijf weg van hysterische dorpelingen.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder