Het is niet dat ik iets tegen Nigel heb. Het is alleen dat ik vind dat het leukste spelletje ter wereld om naar te kijken, zoveel invloed heeft op hoe wij naar elkaar kijken en met elkaar omgaan, dat er meer nagedacht kan worden over dit effect. Staat iemand er rond Van Marwijk eigenlijk wel bij stil, dat het voor mij onmogelijk wordt om mijn zoon uit te leggen dat het geven van een rotschop crimineel gedrag is?

En staat iemand er rond Van Marwijk wel bij stil dat we met veel zekerheid kunnen stellen dat kinderen ook opgevoed worden door wat ze op tv en dan vooral bij en rond voetbal zien?

En staat er überhaupt bij de knvb wel eens iemand stil bij het feit dat Oranje niet alleen van de knvb is, maar onze Nederlandse voetbaltrots is en daarmee van en voor alle Nederlanders, groot en klein?

De Franse politiek heeft zich met het Franse elftal bemoeit na het rollebollende wangedrag in Zuid Afrika, misschien wordt het tijd dat onze politiek zich ook bemoeit met het opstellen van spelers die zich bediend hebben van crimineel gedrag op of buiten het veld. Hoe goed ze ook zijn, of juist vooral als ze heel goed zijn.

Want de boodschap die wordt afgegeven is dat als je maar heel goed bent, het niet uitmaakt wat je doet, dan mag je iemand anders omver schoppen, zeker als dat ‘nodig’ is. En dat mag zelfs meer dan één keer, je wordt gewoon als oranje held opgesteld in ons nationale elftal.

Mijn zoon wil ook voetballer worden, hij kent alle voetballers in Nederland en erbuiten en hij is dol op het Nederlandse elftal.

Ik hoop dat Van Marwijk, de zijnen en liefst de hele KNVB zich eindelijk eens gaan realiseren dat “ons” elftal voorbeeld gedrag op het veld en buiten het veld moet laten zien, zodat onze kinderen dat nu en later met veel plezier kunnen nadoen!

Dus sorry Nigel, ik heb niets tegen jou, maar zolang jij wordt opgesteld, denken mijn zoon en zijn vriendjes dat het okay is om niet de bal maar het been van de tegenstander te spelen.

Ik zou het van inzicht, maatschappelijke verantwoordelijkheid en vooral veel oranje heldendom vinden getuigen als er met opstellen op meer dan veld-kwaliteiten wordt gelet en we op alle facetten van de oranje spelers trots kunnen zijn.

X Christina


5 reacties

LouisP · 8 april 2011 op 21:39

Origineel, en verdorie, ge meent dat. Dat voel ik bij het lezen..

DACS1973 · 8 april 2011 op 23:07

Ik krijg het idee dat deze column al enige tijd geleden geschreven is. Die karatetrap van Nigel de Jong is toch wel een beetje oud nieuws?

De verantwoordelijkheid ligt m.i. niet bij die voetballers, maar bij de mensen die die lui op een voetstuk plaatsen. Heldendom…het zijn gewoon sporters die ten koste van alles willen winnen. Daar moet je toch niet van eisen dat ze zich bezighouden met hun verantwoordelijkheid ten opzichte van de maatschappij en de jeugd in het bijzonder?

arta · 9 april 2011 op 19:43

Ik onderschrijf Dacs’ reactie…

Waarom die X Christina onder je stuk? Ik persoonlijk kus pas na de eerste date 😀

Meralixe · 10 april 2011 op 14:25

Drie maal Christina, alle drie op dezelfde dag ingestuurd (03/04/2011) en telkens, tussen de regels, een soort negatief beladen gelaten klimaat. En dit bij zoveel lentekriebels!!!
Wanneer krijgen we de andere boeg te zien?

Mien · 11 april 2011 op 17:09

[quote]Ik zou het van inzicht, maatschappelijke verantwoordelijkheid en vooral veel oranje heldendom vinden getuigen als er met opstellen op meer dan veld-kwaliteiten wordt gelet en we op alle facetten van de oranje spelers trots kunnen zijn.[/quote]

Klik [b][u][url=http://www.multi-items.webplusshop.com/showmedia.wml/storeid/4384/filename/soccer-table-football-table-tabel-football-2.jpg]hier[/url][/u][/b] voor de oplossing!

Mien Soccer

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder