Nog verder in het slop.

Ik vertel niets nieuws als ik zeg dat de huizenprijzen onder druk staan. Jantje Modaal wordt lachend naar buiten gebonjourd als hij een hypotheek komt aanvragen. En bij de meeste hypotheekverstrekkers staat prominent op de deur: starters niet gewenst.

RTL4 haalde een oud format uit de kast om de huizenmarkt te gaan ondersteunen. De TV makelaar wordt weer wekelijks uitgezonden. Vroeger had dit programma allure, als Sybrand Niessen aan de deur kwam, dan was het huis eigenlijk al verkocht. Hij straalde kennis en vertrouwen uit, dit was iemand waarop je kon bouwen.
Helaas maakten de programmamakers een foutje. In plaats van de lade vertrouwd en intelligent open te maken, trokken zij per ongeluk de lade dom en blond open.
Dit had tot gevolg, dat de twee meest irritante huppelkutjes van Nederland het programma moesten gaan presenteren. De dames Lieke van Lexmond en Froukje de Both werden het nieuwe gezicht van de TV makelaar.

Na de derde aflevering blijft Lieke zich verbazen dat mensen spontaan in janken uitbarsten als zij aan de deur komt. Ik vind dit niet zo raar, zodra zij aanbelt is het kleine beetje overwaarde wat je nog had verdampt. Voor het tweede reclameblok is je huis rijp voor de sloop. Daarom Lieke, beginnen mensen te janken.
De Both doet er nog een schepje bovenop, als zij langs je zorvuldig aangelegde gazon loopt, sterft alles spontaan af, het gras krijgt een diep gele kleur, je rozenperk verschrompelt en de hond wordt zo waakzaam als een grafzerk.
Het doel van het programma is om met een kandidaat koper drie huizen te gaan bezoeken.
Gezellig noemen ze dat. De huidige eigenaar krijgt direct een rolberoerte als het gevolg de straat inkomt.
Ook wordt er iemand “geholpen” om zijn of haar huis te verkopen. Er wordt een beroep gedaan op een interieurverzorger die in vijf minuten je hele hebben en houden afkraakt. Alles moet anders de kinderen moeten weg en het konijn krijgt een gratis euthanasie behandeling aangeboden door de sponsor van het programma. Voor dat er een eventuele koper op bezoek komt, moet je eerst driehonderd theelichtjes aansteken voor de sfeer. Verkoop je het niet dan kan je het altijd nog laten afbranden.

Gelukkig is het programma weer afgelopen en zakt de huizenmarkt niet verder in het slop. Maar uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat ze volgend jaar keihard terug komen. Lieke en Froukje staan al op scherp en om het niveau verder op te krikken, wordt ook Martijn Krabbe ingezet.
Martijn moet humor in het programma gaan brengen. Krabbé en humor is volgens mij hetzelfde als Andries Knevel neerzetten als stand-up comedian. Gaat niet werken.
Huiseigenaren ik wens u veel sterkte voor het naderende onheil.

Wout

Categorieën: Media

6 reacties

Sagita · 16 juni 2012 op 14:39

Leuke – met humor – geschreven column! Ik ben weer helemaal bij!

Libelle · 16 juni 2012 op 16:46

Lachen Wout, humor brengen is een vak apart.
Huppelkutjes had ik niet gebruikt, daar zit toch nog iets positiefs in?

LouisP · 16 juni 2012 op 16:49

Door de huppelkutjes van Libelle heb ik em toch maar gelezen en ‘k heb er geen spijt van. Heel erg leuk..

L

Nachtzuster · 16 juni 2012 op 23:12

Lekkere weglees column. Heb oprecht gelachen en een klein beetje als een boer met kiespijn bij het stukje van Martijn. Ik ben best wel fan hem namelijk. Maar desalniettemin een leuke column!

Yfs · 17 juni 2012 op 08:56

Het woord ‘huppelkutjes’ heb ik lang niet gehoord, sterker nog, ik was het helemaal vergeten, terwijl je er volgens mij best wat punten mee scoort bij een potje scrabble.Ik heb het met plezier gelezen Wout! Het is je goed gelukt om vette irritatie in een jasje van humor te steken, dat werkt altijd. Dat kan ik weten als blondje…… die op kantoor nooit langer pauze mag nemen dan een half uur omdat ze me anders weer opnieuw moeten inwerken haha! :hammer: 😉

Mien · 17 juni 2012 op 21:52

Leuke huisje-boompje-beestje column.

Mien

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder