Bij de eerste TV beelden geloof ik mijn ogen niet. Krijg nou wat. Is dat niet die meneer die bij ons voor de supermarkt zijn daklozenkrantje probeert te slijten?
Nee toch niet, het blijkt om Saddam te gaan. Lekker kinky kapseltje, lekker baardje en snuifogen.
Hij wordt uit een vijfsterren kuil gehesen. Een kuil die volgens mij bedoeld was om wat lijken op te bergen van tegenstanders van zijn regime. Tja, wie een kuil graaft voor een ander… Daarna beelden van Saddam en een arts die met een lepeltje het laatste ontbijt van Saddam tussen de kiezen vandaan peutert. Later blijkt het om slijm te gaan om Saddams DNA vast te stellen. Kan nooit een groot probleem zijn want Saddam is de vleesgeworden slijmbal. Zijn DNA bestaat uitsluitend uit slijm.
Als erkend complotdeskundige zet ik toch vraagtekens bij deze show. Is dit Saddam wel?
Die Amerikanen kunnen wel zoveel zeggen. Die zijn meesters in het manipuleren van de waarheid.
Een dag later weer TV beelden. Nu van Bush op een persconferentie. Iemand vraagt of Saddam de doodstraf moet krijgen. Bush aarzelt en geeft dan een diplomatiek antwoord. Zoiets van: dat moeten de Irakezen zelf beslissen. Nog een vraag: ‘maar hoe denkt u er zelf over?”
“Ik heb er zo mijn eigen ideeën over”, zegt Bush. “Maar een man die zoveel moorden op zijn geweten heeft zal zijn straf niet ontlopen”
Die laatste opmerking doet het hem? :De man die zoveel moorden op zijn geweten heeft !!
En dat zegt iemand die de doodstraf in eigen land als een religie belijdt. Dat zegt iemand die in eigen land, in één jaar, 100 mensen ter dood liet veroordelen.
Wanneer men van Bush het DNA zou onderzoeken zou men tot de onthutsende ontdekking komen dat zijn DNA, gelijk zou zijn aan het DNA van een varken. Zo’n man dus.

Op de tafel in het vakantiehuisje van Saddam liggen 2 Marsrepen. De camera zoemt erop in.
En in gedachten zie ik de aftiteling: Deze show werd mogelijk gemaakt door MARS.
WE GOT HIM!!!!! Fijn! Nu Bush nog..


7 reacties

Sarcasme · 20 december 2003 op 18:41

Sorry meneer Schilder….

Politiek correct ben ik niet en daarom….

Het moet me toch van het hart wat er nu komen gaat.

Ikzelf ben gelukkig te jong om het te hebben meegemaakt…maar was er IEMAND die dik 50 jaar terug riep dat de Amerikanen ook niet zuiver waren toen ze samen met de canadezen en de engelsen ons landje bevrijdden van de tirranie die hitler genaamd was?
Heeft er iemand ooit bij stil gestaan hoeveel mensenlevens er verwoest zijn met aanslagen op “Westerse” ambassades en niet te vergeten de tweeling-torens?

Tuurlijk.. elke oorlog is FOUT! en elke oorlog brengt een griezelig aantal slachtoffers onder onschuldigen met zich mee… maar hoeveel mensen hadden er in Irak nog de dood moeten vinden?

De grens is moeilijk te bepalen.. ik zelf vind dat wij als “Westerse” wereld de goede kant op gaan.

mijn slotzin zal Daarom worden….

“We’ve got him” fijn…. nu Bin laden en kornuiten nog!

Kees Schilder · 20 december 2003 op 22:33

Vind ik ook meneer Sarcasme.Ik zou de 80-jarige oorlog er ook nog even bijhalen.
Omdat de Amerikanen ons bevrijdt hebben in de 2e WO, moeten wij levenslang op onze knieen liggen en dan niet meer kritisch kijken? Dacht het niet. Bush is een moordenaar en doet aan genocide.Oppakken en berechten die crimineel.
Wat niet wil zeggen dat ik niet blij ben dat de Irakezen bevrijdt zijn.Dat staat er los van.
Bush voerde die oorlog om olie en nergens anders om.Wat kan hem het schelen of er duizenden Irakezen geliquideerd worden? Geen bal, kan ik je melden. Olie,meneer, daar gaat het om!
En tientallen mensen die in een dodencel wachten tot Bush de trekker overhaalt.
En waar gaan we heen wanneer Amerika bepaalt wat er in de wereld moet gebeuren op gebied van mensenrechten? Daar hebben wij de VN voor, dacht ik.
Kritiek is prima maar dan wel zinnige graag

deZwarteRidder · 21 december 2003 op 14:51

Korte krachtige column Kees, en ook ik heb zo mijn twijfels, daarom inhakend op Sarcasme’s reaktie:
Het te pas en te on pas bijslepen van de tweede wereldoorlog is een dooddoener ( en dat in deze context). De fout van Hitler is maatwschappelijke gezien een gegeven. Echter wat er nu vooral de laatste jaren in Amerika ten toon gespreid wordt, is niet langer de status van Helpende Natie noch die van Politie agent van de wereldorde. doch een manupaltief, egocentrische dwingelandij, dat ligt niet zo zeer aan Amerika als wel aan haar leider, die geleid wordt door de joodse lobby, de wapenindustrie, de industrielen en zijn eigen regering. Want laten we wel wezen Bush zit er voor 4 of 8 jaar en dan is ie weg. maar de topambtenaren, de wolven in de regering, de mensen die op dat soort posten zitten, DIE leggen de wetten en voorstellen neer die de president (moet) tekenen. Amerika EIST uitlevering van Nederlandse onderdanen omdat Amerika aanwijzingen heeft dat…. Amerika eist meer persoonlijke gegevens van reizigers, Amerika laat je, als reiziger, documenten tekenen waarin je afziet van rechtzaken tegenn de U.S. Wat te denken van de Staalimportheffing ? Amerika laat de berechting over aan de Iraakse regering, MITS de uitspraak voldoet aan Europesche normen, nou dan bedoeld Bush niet de Nederlandse normen maar wel de Amerikaanse normen, de doodstraf dus. Amerika laat zijn onderdanen niet tercht staan voor het internationaal strafhof in Den Haag. Onder druk van Amerika ziet Nederland ervan af hier een punt van te maken. Na maandenlang druk vanuit Amerika heeft libië besloten….Amerika dreigt Nrd Korea en Iran…En nu.?? Nu wil Amerika dat de VN/Navo het overneemt in Irak, want de bodybags blijven binnenkomen. Nee Sarcasme een land dat al een smet op zijn eigen blazoen heeft v.w.b. de aanslag op Kennedy, dat is niet het land dat de wereld zou moeten regeren.
Rich@RD

pepe · 21 december 2003 op 20:24

Stof om weer eens over na te denken…
Ooit als jong poldermeisje was een van mijn spreuken “waarom doden we mensen, om te laten zien dat mensen doden, verkeerd is!”
Waarom??

viking · 22 december 2003 op 09:44

Bush is absoluut geen varken. Varkens zijn best lieve maar vooral slimme grappige beestjes. Lekker ook trouwens. Bush beschikt op geen van deze genoemde eigenschappen. Ik stel dus voor dat we ophouden de dierenwereld telkens weer te beledigen door dit soort vergelijkingen te trekken.

En wat ons mensen betreft: op enkele uitzonderingen na zijn we allemaal enorme hufters.

Sarcasme · 22 december 2003 op 10:22

Tja…oppakken en berechten…
Zijn we dan niet hetzelfde beleid aan het voeren als waar u uw afschuw over afroept jegens Bush?
Leuk he?>die tegenstrijdigheden die de mensheid met zich meebrengt…

maar we zijn hier niet om onze politieke achtergrond of geloofsovertuiging uit te dragen.. dus bij deze wil ik u danken voor uw reactie enne…ik vond persoonlijk dat het toch vrij zinnig was wat ik vermeldde…hahaha

Maar goed de column zelf was weer een lekkere.. dus complimenten!!!!

p.s.
Voelt lekker he?die vrijheid van meningsuiting.

Kees Schilder · 22 december 2003 op 12:43

Een moordenaar zoals Bush moet worden opgepakt en berecht.Wat is hij, met zijn “staat van dienst” meer dan bijvoorbeeld Milosovic of Saddam of welke andere moordenaar dan ook?
Omdat zijn moorden legaal zijn? Iemand het leven ontnemen is de ultieme misdaad en kun je never legaliseren.MAar, Sarcasme, als je bedoelt dat ik de doodstraf voor Bush wil zien, dan heb je het mis.Levenslang mag ook.
Deze discussie is trouwens zeer leerzaam.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder