We deleten elkaar voortdurend off the record met reset buttons en backspace clicks. Tijdens het lijndansen rangschikken we al dan niet alfabetisch of chronologisch letters en cijfers bottom up of top down. Punt, komma, apestaart. Monitors vertellen ons dat servers niet te vinden zijn. Smash! Zelfs screenshots helpen niet. Wat een verslaving! Is online wel zo fijn? Zonder spatiebalk komen we niet eens over de brug, laat staan dat we met een stok over het rek te jagen zijn. Mattee! Excel! Ik houd het dan maar even bij shift zonder control. Er is immers altijd werk aan de winkel. Ook aan de tab. No escape, control alt delete!

Wie weet op het world wide web, wie, wat, waar, wanneer en waarom? Via zoekhokken smeken we schreefloos, vet en kapitaal om wegbewijzering. Routeplanners, sitemaps, netwerken en pulldown menu’s ontwarren zelden het web. Helptafels laten verstek gaan. Op help volgt zelden hulp. Fuck FAQ!

Veelgestelde vragen geven geen antwoord. Manuele manualtherapie is welkom! Tevergeefs gegeven commando’s laten ons verdwalen. We zien door de vele spaties het blauwe bos van dos niet meer. Zoeken ons suf in een draadloos web. Desoriëntatie alom.

Enter … enter … enter, bandpiraten pogen met polyfoon vertoon de wind uit onze vensters te blazen. Windowkillerapplicaties bestaan helaas nog niet. Alles komt tegenwoordig zo maar binnen. Be aware!!! Alle roze worst filters ten spijt … vurige wallen helpen niet meer. Het paard van Troje blijft buiten. The spy who loved us, was never there!

Wakende systeemwachten hebben vaak woorden over bewaking van wachtwoorden. Sommige systeemwachten passen pas op gepaste paswoorden, als op de pas, pas op de plaats gemaakt wordt door users. Als users vervolgens usernamen te pas en te onpas gebruiken om in te loggen op logge inlogsystemen gaat de online lol er snel af. Wrong username.

Als ware spacecowboys dolen we rond in een woestenij van virtuele verlatenheid. We gaan keihard realtime, pageup, pagedown, home, back to the future. Ik scroll nog maar eens goed achter mijn oor met mijn onwillige muis. Het toetsenbord ondergedompeld in koffie en kruim. Nee, even off the record … online is niet altijd fijn!

Mien

Categorieën: Diversen

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

6 reacties

Ma3anne · 17 november 2004 op 08:21

Apestaartje Mien: Sjonge, hoe lang heb je hierop gepuzzeld?
CAPSLOCK: GEWELDIG! 😀

Fred · 17 november 2004 op 09:44

Super!!!

Kees Schilder · 17 november 2004 op 12:14

Waanzinnig! Mien, welcome back

Wright · 17 november 2004 op 12:20

[quote]online is niet altijd fijn! [/quote]
Nu even wel! 😀

Mup · 17 november 2004 op 17:36

[quote]Ik scroll nog maar eens goed achter mijn oor met mijn onwillige muis. Het toetsenbord ondergedompeld in koffie en kruim. [/quote]

Heel goed beschreven, en da’s een FAQ(t),

Groet Mup.

pepe · 17 november 2004 op 19:58

Commando: BLIJF TIKKEN EN SOMS ONLINE ZIJN! 😉

Ik heb erg gelachen en gelijk heb je er is een leven naast de pc/internet of naast de Pc is er ook een leven, ligt er aan van welke kant je het wil bekijken.
Gelukkig wel!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder