Alweer Laura Dekker. Mag het nu eens afgelopen zijn. Denk je net dat ons sprieterige autistje het ruime sop gekozen heeft, op weg naar de Foetsjie Foetsjie eilanden.
Heb je net het beeld van die enge vader van je netvlies gewist, blijkt ze ook een oma te hebben. Oma Dekker! Niet mevrouw Dekker of desnoods Lousewies Dekker maar Oma Dekker! En die Oma heeft een boek geschreven. Een heuse biografie, van een 14 jarig meisje. Over hoe het allemaal zo gekomen is. En dat boek moet verkocht en waar ben je dan aan een beter adres dan bij Matthijs van Nieuwkerk die daar in DWDD weer zijn bekende slijmslierten overheen moet droelen.
‘Goh een boek, u bent een gisse oude dame, en wat was nou het állerergste, het meest vréselijke, het ténenkrommendste dat uw kleindochter..etc ec..’
‘Nou’, glimlacht oma, ’toen de rechter had gezegd dat Laura niet op wereldreis mocht heeft ze haar polsen doorgesneden, Ja het is me er eentje meneer Matthijs.’
‘Als ze haar zin niet krijgt gaat ze snijden hè, of ze stapt op het vliegtuig naar St. Maarten. Ach, meisjes van die leeftijd. Ze wilde het zó graag.
Maar het is een kanjer hoor, een heel evenwichtige meid. Dat zei de psycholoog van Jeugdzorg ook.’
Niet te geloven. Welke fielt in het bezit van een schriftelijke introductiecursus psychotherapie heeft die gesprekken gevoerd en niet geconstateerd dat Laura Dekker de sociale vaardigheden heeft van een fokkemast, rancuneus is,egocentrisch tot op het bot en toegerust met een minimale frustratie tolerantiedrempel.
Niks individueel op wereldreis maar een ponykamp, op volleybal, naar het bushokje. Samen met andere pubertjes keten en ruziemaken.
Nou ja, weg is weg. Als je maar lang genoeg drenst en dramt. En nou maar hopen dat ze geen walvissen of losgeslagen containers tegenkomt.
Maar Oma heeft de tijdgeest goed begrepen. Eerst een boek, de film, de game en dan.. Laura, de Mioesikal!


10 reacties

LouisP · 10 oktober 2010 op 12:57

Trawant,

hoe grappig..Foetsie foetsie eilanden..Laura de Mioesikal…van oma Dekker!

‘k heb er goe om gelachen, prachtig geschreven

gr.
Louis

dokterblues · 10 oktober 2010 op 13:48

Ik heb de uitzending gezien bij DWDD en had direct mijn bedenkingen over de oma, 14 jaar en dan al een biografie, – niet normaal.
De inhoud van deze column spreekt me dan ook sterk aan, je haalt me de woorden uit de mond.

Anti · 10 oktober 2010 op 14:23

Goede verontwaardigde humor. Heerlijk.

Frans · 10 oktober 2010 op 14:57

Heerlijk verhaal en dat – hoe ironisch ofzo- hebben we toch een beetje aan Laura te danken.

Avalanche · 10 oktober 2010 op 17:11

Erg grappig… ik ga straks nog maar eens even die aflevering opsnorren 😉 Mioesikal. 😆

pally · 10 oktober 2010 op 17:53

Hardstikke grappig en jouw irritatie deel ik zeker.Wat een gezever!

groet van pally

embee · 10 oktober 2010 op 22:30

Ben het er helemaal mee eens ook wat betreft DWDD!!
Leuk!!!
embee

sylvia1 · 11 oktober 2010 op 06:41

’t Zal in de familie zitten… Leuk onderwerp om je even lekker op uit te leven Trawant! (al heb ik hier op CX ooit stukjes gelezen die vóór Laura’s keuze pleiten en waar ik ook wel weer iets mee kon)

Ma3anne · 11 oktober 2010 op 10:19

Ik zie er geen kwaad in, dat mevrouw Dekker een boek over haar kleindochter heeft geschreven. Neemt niet weg, dat ik dit een grappige column vind.

Dees · 11 oktober 2010 op 12:01

[quote]Laura, de Mioesikal![/quote]

😆

Ik ben het niet helemaal eens met je analyse van Laura, maar vind het wel heel vermakelijk leesvoer. Ik heb oma niet gezien trouwens. Ze houden in ieder geval van de aandacht denk ik.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder