Nee, geen woord voor galgje. Gewoon een kleine bijbelbezinning. Letargie niet te verwarren met lethurgie. Lettergie, niet te verwarren met chirurgie. Hoewel, sommige letters kunnen wel een ingreep dragen. Zo heb ik altijd het dwarslatje van de t willen scalperen of in ieder geval halveren, wat laten zakken ook, een beetje schuin naar linksboven laten wijzen. Een letter t wil per slot van rekening ook wel eens een ander uiterlijk. Nee, geen botox. Het stokje hoeft niet dikker. Seks heeft de letter t toch nooit. En al helemaal niet met de x. Wat een lelijke letter is dat. Ik dwaal af. Onderwereldbladwijzeres. Ik bedoel natuurlijk Eva. Alsof Adam er iets aan kan doen. Aan het vijgeblad. Onder het vijgeblad. Nee.

Categorieën: Diversen

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

6 reacties

Nummer 22 · 9 mei 2020 op 09:59

Bijbelbezinning? Ik bezin me al decennialang niet meer op een bijbel. Bij bel len aan mijn voordeur door zielenzoekers, doe ik open en op de vraag’ Hebt u god ontmoet’, stel ik een wedervraag ‘ u?’ ( ik blijf netjes, dat terzijde) Het antwoord ‘ ja’ kan ook niet anders dan ja zijn anders staan ze met een onhaalbare missie en bij bel len blaft de hond, miauwt de kat( of poes)en hoort de aanbeller ‘ Ik ken u nie heur, dus opzoutuh van mijn erf anders bel ik de veldwachter en laat ik nu de hond los uit zien hok’En daar komt een klein ruwharig middelbare hondenleeftijd (grijze snorharen) al blaffende om de hoek van dit huis.
Ja dus wij hebben god ontmoet ! En hoe ziet god er dan uut? Blank, zwart, geel, bruin, rood, met baard, snor, kalende, bruldragend, sabdalen of sneakers, rugzak, mobieltje, OV jaarkaart in de hand, geurtje van vis en brood met een glas rode, witte of rosé in de hand? Wat zijn dat een gat in iedere handpalm?
Niemand te zien meer.. de bij bel lers hebben het hazenpad gekozen hun met wachttorens gevulde achter gelaten.
De koffie steet klaor, komp ge nog..mot ge unne bakse?

Mien · 10 mei 2020 op 06:42

Aha, de welbekende jovi’s. Ik zet altijd een stoel in de warme gang en last ze hartje winter of bij gure herfst hun verhaal doen. Je ziet ze dan langzaam verkleumen. Mijn vrouw brengt dan een bakkie koffie. Alleen voor mij. De lieve of stoute heer moet maar zorgen voor hun. Heb nergens om gevraagd. In lente en zomer stuur ik onze poedel op hun af. Nee, niet mijn vrouw.

    Nummer 22 · 10 mei 2020 op 09:17

    Momenteel komt er geen duo bewakers van het koninkrijk aan mijn voordeur en hun magazine Wachtoren met uitzicht op hel & verdoemenis proberen aan mij te slijten. Wacht even …aha torentje buskruit bij de koffie die u niet krijgt. Deze straat ( 9 huizen) is al bekeerd tot een jaarlijks gezamenlijk ontmoetingsmoment met een inleidende preek van mij over het hoe wij ook dit jaar het bbq vlees gratis hebben gekregen. En nu…sofort.opzouten sekte bewakers. Kijk, daar heb je Nero al. A hound like the Dog of the Baskersville. Nero, hierrrr Neroooo

Mien · 10 mei 2020 op 06:43

Verder nog iets over de inhoud? Of stokt het heilig hart in de keel?

Nummer 22 · 10 mei 2020 op 09:18

Prima inhoud Mien!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder