Rotterdamse gezinnen zijn gewaarschuwd. Vooral de gezinnen die graag een rondje bos doen. Die lopen het risico om praktiserende homo’s tegen te komen tijdens hun zondagse wandeling. Besnorde mannen met leren broeken, ontbloot bovenlijf en politiepet. Hete kerels die lekker van elkaar genieten in de buitenlucht. Waar dit over gaat? Over een paar weken wordt er in Rotterdam een heus homobos geopend. Compleet met bomen, struiken en open plekken waar het gras twee mannenkontjes hoog is. Dat je het even weet. Gemeente Rotterdam wil in het Kralingse Bos graag iedereen zijn eigen plekje geven. Picknickers en nudisten hebben al een eigen stek en straks wordt ook de bosbehoefte van homo’s bevredigd. De lesbische variant lijkt een kwestie van tijd. Lesbos gaat die heten.

Eerlijk gezegd vind ik het een prachtig initiatief. Echt. Afhankelijk van je hobby kies je zelf je bestemming in het Kralingse bos. Je schuift aan bij de BBQ-ers, maakt een stevige wandeling of graait vrijuit in de broek van de buurman. Nou ja, als je dat wilt dan. Voor elk wat wils in het bos. Als je homo bent lijkt het me ook heerlijk. Ongegeneerd in een afgebakend stuk bos naakt rond banjeren en je lokroep laten schallen. En dat allemaal zonder het gevaar dat je mensen tegenkomt die daar niet op zitten te wachten. Want het gebied voor de herenliefde wordt keurig gemarkeerd met regenboogkleurige paaltjes. Let daar dus wel op hè? Niet dat je ineens met je kinderen middenin het homogebied zit. Dat je uit moet leggen waarom oom Karel paardjerijdt zonder kleren aan met een leren tuigje in zijn mond.

Ik kan me niet voorstellen dat er een ander land is waar in één bos zóveel mogelijkheden worden geboden voor zóveel verschillende soorten mensen. De gemeente Rotterdam verdient een pluim voor hun kleurrijke bosplannen. Maar niet voor de promotie ervan. Voor de opening staat namelijk geen officiële opening gepland. Geen grootse ceremonie met roze ballonnen en gratis lolly’s. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat een ruiterpad ook niet officieel wordt geopend. En daarmee een homobosgebied ook niet. Slappe hap! Ontplooi je eerst mooi idee en als puntje bij paaltje komt, geef je niet thuis. Tienduizenden euro’s geven ze uit aan promotie van diverse activiteiten in de stad, maar een vooruitstrevend plan als een homobos wordt gelijkgesteld aan een fucking ruiterpad. Nog een week of vier en dan is de opening van het homobos een feit. Misschien bedenken de Rotterdamse klerken zich nog en marcheren ze en masse op zondagmiddag in een roze maatpak door het Kralingse Bos. Ik hoop het!

Categorieën: Actualiteiten

13 reacties

LouisP · 23 augustus 2010 op 12:23

Keigoed en zó grappig Kwiezel..
“…waarom oom Karel paardjerijdt zonder kleren aan met een leren tuigje in zijn mond.”
hahaha
Nu komt die titel ook wel erg grappig over….

gr.
Louis

LouisP · 23 augustus 2010 op 17:45

Kwiezel,
‘k ga gewoon nog een keer reageren…

“Besnorde mannen met leren broeken, ontbloot bovenlijf en politiepet.” Waarom denk ik hierbij aan Freddy Mercury die aan het stofzuigen is? Wel een leuke beeldende zin.
“…waar het gras twee mannenkontjes hoog is.”
Hier blijf ik om lachen..

“Eerlijk gezegd vind ik het een prachtig initiatief. Echt. Afhankelijk van je hobby kies je zelf je bestemming in het Kralingse bos.” Ik vind hem leuk hoor..een beetje cynisch op een leuke manier….

en niet te vergeten..’k vind het ook goed geschreven..
LP

Avalanche · 23 augustus 2010 op 19:09

Nog maar een keer, dan? 😉 Ik vind hem goed, deze column. Het regenboogidee vind ik dan weer iets minder. Gelukkig ga ik nooit meer wandelen in het Kralingse ‘Bos’. Gisteren op de Posbank (kwartiertje fietsen van mijn huis geweest). Da’s pas bos (en pimpelpaarse heidevelden gratis en voor niks erbij).

sylvia1 · 23 augustus 2010 op 19:23

“Listen very carefully, I shall say this only once.” 😉 Leuke column, wij hadden hier al zo’n bos, clandestien. Voor homo’s die in een auto met twee kinderzitjes kwamen. En het ruiterpad, dat liep er dwars doorheen, dus je zag zo nog ‘ns wat…

Anti · 23 augustus 2010 op 23:03

Ik vind ‘m weer erg sterk, Kwiezel. Ik heb je grapje over oom Karel al geleend, al werd het bij mij een ome Sjaak. Dank voor de inspiratie. Daarbij ook nog eens erg inspirerend voor me om te zien wat je telkens weer met actuele onderwerpen doet. Wil ik me ook eens wat meer in gaan verdiepen.

Kwiezel · 23 augustus 2010 op 23:45

Allen, hartelijk dank voor jullie commentaar! :wave:

@Louis: ik hoop dat je inmiddels bijgekomen bent van het lachen!
@Avalanche: geniet maar flink van de Posbank, want voor je het weet…
@sylvia1: ben blij dat ik geen paard rij 😉
@Anti: leuk te horen dat je wat aan me hebt! ik schrijf eigenlijk uitsluitend over actualiteiten en dat bevalt me prima. ik merk dat ik steeds weer nieuwe inzichten krijg!

Nimrod1979 · 25 augustus 2010 op 00:38

Goed geschreven, leuke vondsten maar serieus, een homobos? Waarom geen heterobos denk ik dan. Mag je, volgens de wet, wel sex in het openbaar hebben eigenlijk?

Fem · 25 augustus 2010 op 07:18

Helemaal leuk :hammer:

pally · 25 augustus 2010 op 12:01

Ik vind hem gewoon erg leuk, Kwiezel!

groet van Pally

SIMBA · 25 augustus 2010 op 12:44

:duimop:

Kwiezel · 25 augustus 2010 op 16:21

Dank voor je compliment Nimrod.

Enne, inderdaad, seks op een openbare plek is schennis van de eerbaarheid, volgens de wet. En dus strafbaar. Maar in onder meer Amsterdam en Rotterdam bestaat een soort gedoogbeleid. Wat er op neerkomt dat seks in een auto langs de weg niet mag (want zichtbaar voor anderen), maar seks diep in een dichtbegroeid bos wel (want niemand ziet het).

Kwiezel · 25 augustus 2010 op 16:23

Fem, Simba, Pally, blij jullie ook weer vermaakt te hebben met mn column! 😉 *ook maar gewoon zijn best doet*

Mien · 27 augustus 2010 op 16:31

No big deal. Las onlangs een wetenschappelijk artikel waarin verklaard stond dat homosexualiteit ook onder dieren voorkomt.
Ik gun ieder zijn eigen bos.
Zowel publiek als onpubliek.

Mien Sapiens

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder