In het leven draait alles om wortels. Zonder door te dringen tot de kern van de zaak is een oplossing onmogelijk. Neem mijn goede vriend Geert Wilders eens als voorbeeld. Hij richt zich in zijn strijd tegen de islam alleen tegen diegene die hun hoofd boven het maaiveld uitsteken. Maar wat zit er onder het maaiveld? In ieder geval de steel en daaronder, in de grond, de wortels. Als je iets wilt uitroeien moet je dat doen tot en met de wortel. Zie hier de conclusie van het alledaagse leven. Dring door tot de wortel en de oplossing ligt voor het grijpen. Een voorbeeld: de hoofddoekjes, of wat breder, het lichaamsbedekkende materiaal van de moslima met de boerka als absoluut dieptepunt. Voor Geert dan, voor een willekeurig ander kan het een hoogtepunt zijn. Ik ken namelijk vrouwen genoeg die zich mogen verbergen onder de kledinggevangenis. Maar dat even terzijde. Geert is tegen de hoofddoek, het is volgens hem vernederend voor vrouwen. Hij ziet graag dat de moslima, net als wijlen prins Claus deed met de stropdas, de hoofddoek afwerpt en zich vrij verklaard. Waarschijnlijk heeft Wilders hier de film in gedachten waarin een roodharig geknotte en gebrilde vrouw heur haar los gooit en er een geweldige seksscène volgt. Overigens vertelden ingewijde bronnen dat Claus thuis bij Bea gewoon de das weer om had. Een publieke actie is dus niet altijd wat het lijkt.

De wortels, daar draait het om. Het waarom. Want waarom dragen de moslimvrouwen een hoofddoek? Wie dat weet is dicht bij de oplossing van alle ellende. Het antwoord: een moslima bedekt de rondingen van haar lichaam om zo geen lustgevoelens op te wekken bij mannen anders dan de hare. Thuis kan het er beestachtig aan toe gaan, maar de gemiddelde moslim houdt dat liever privé. Eendrachtig de jaren vijftig en eerder van een normaal Nederlands gezin. Overigens de periode dat de seksboekjeshandelaar goede zaken deed. Maar ook dit is geheel ter zijde. Het kan dus wezen dat een moslima een heerlijke kont heeft met stevige, puntige borsten. Door de kledingkeuze blijven wij ontwetend van deze specificaties. Dat is jammer voor de gemiddelde Nederlandse man. Ik generaliseer hier even. Persoonlijk vind ik het doodzonde. Aan de andere kant kan het ook de fantasie prikkelen. Opgewonden worden van een boerka valt binnen de mogelijkheden. Het kan natuurlijk ook verkeerd uitpakken, maar dat is de gok.

En zie hier. We zijn bij de wortels aangeland. We weten nu waarom de moslima haar lichaam overmatig bedekt. Het probleem, of schuld zo u wilt, ligt dus geheel bij het mannelijke geslacht dat de alom aanwezige oerdriften maar moeilijk kan beheersen. De vrouw heeft geen keus. Bedekken of ten prooi vallen aan de ontembare seksuele lusten van de man. Dat gebeurt meestal via het populaire vanaf-een-terrasje-uitgebreid-bekijken-van-het-vrouwelijke-geslacht. Op zich een vrij onschuldige vrijetijdsbesteding van mannen. Maar de kern van het probleem is dus niet de hoofddoek of boerka, maar de onschuldig ogende, priemende en o zo seksuele blikken van een man. Het lichaam van een moslima toont zij alleen aan haar man, of als die er niet is, aan niemand. Het zij zo en je kunt dat alleen maar respecteren.

Nu de wortels zijn blootgelegd kan het uitroeien van het probleem beginnen. Is eenmaal de man van de aardbodem verdwenen, dan kan de moslima haar bedekkende kleding afleggen en zich echt vrij voelen op onze planeet. Toch voorzie ik bij deze oplossing enige problemen bij het voortbestaan van de mens in het algemeen. Castratie, chemisch of echt, leidt net zo min tot een bevredigende oplossing. De ware oplossing zit hem in het blinderen van de man. Hoewel? Als ik deze oplossing wat nader bestudeer voorzie ik nog een klein probleem. Als een man niets ziet moet hij alles op de tast doen. Ik voorzie hete zomers.

Categorieën: Algemeen

5 reacties

WritersBlocq · 17 september 2007 op 10:30

Een uitstekende column Fred, helemaal goed (nou ja, op 1 grammaticaal foutje na dan hihi – ‘verklaard’, met een t).

Ik vind zelf, dat boerka’s en hoofddoeken enzo best thuis gedragen mogen worden door mensen die dat willen, maar op straat pas je je gewoon aan aan het land waar je verblijft. Of je er nou woont, of op vakantie bent. Kunnen en doen wij ook zonder problemen, en zo bijzonder zijn wij niet.

Groetje, Pauline.

pepe · 17 september 2007 op 15:22

De mannen blinderen als oplossing hihi. En dat geschreven door een man. Heel bijzonder.

Goeie column. Al naar Geert gestuurd?

Li · 17 september 2007 op 20:46

Uitstekende column Fred!

En weet je: mannen zijn net als zevenblad. Er is geen gif tegen bestand en het is onuitroeibaar. Trekken heeft geen zin want dan vermenigvuldigt het zich alleen maar. 😀

Li

arta · 17 september 2007 op 22:00

Erg goed geschreven!
Leuk, om dit eens vanuit een ‘mannenstandpunt’ te lezen! 🙂

KawaSutra · 18 september 2007 op 16:43

Haha, leuke theorie heb je daar neergezet, en volgens mij nog waar ook. Een burka thuis dragen heeft dus volstrekt geen zin, is zelfs helemaal niet de bedoeling.
Een verplichte zonnebril voor mannen, is dat een idee?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder