[i]Een opbeurende column voor een ieder die zichzelf (af en toe) te zwaar voelt….[/i]

Lijnen? Welke lijn?

Getver!!! Dit kan niet waar zijn, twee kilo er bij in een week? Gelukkig ben ik een rationeel denkend wezen en kan ik gelijk aangeven waar het aan ligt: NIET AAN MIJN EETGEDRAG. Ik moet vast ongesteld worden, of het is allemaal vocht van de warmte, of de weegschaal heeft weer eens kuren. Dat mijn broeken ook te strak gaan zitten, is uiteraard niet iets wat met elkaar in verband gebracht moet worden; ongetwijfeld is de wasmachine en/of droger hiervoor verantwoordelijk. Wat kan het een mens toch tegen zitten in sommige weken.
Als troost voor die onjuiste getallen op de weegschaal pak ik een heerlijke gevulde koek. Voor de zekerheid begin ik toch maar weer eens door mijn dieetboeken te bladeren. De meeste van die boeken beginnen eerst met een soort analyse van wat voor een soort eter je bent. Ik weet niet van mezelf of ik eet om mezelf te troosten, of uit verveling, dus dit soort boeken werken averechts bij mij: ik ga niet minder eten na het lezen van zo’n boek maar juist meer. Ik moet immers ontdekken WAAROM ik eet. Na een week wijst de weegschaal dan ook nog een kilo extra aan maar inmiddels weet ik wel waaraan het ligt: aan alle oorzaken die in de verschillende boeken genoemd worden. Dat lucht op, nu kan ik er iets aan gaan doen Bijvoorbeeld een dieet uitzoeken, want ik begin zo langzamerhand een ietsepietsie het gevoel te krijgen dat het geen beginnende menstruatie is die de extra kilo’s veroorzaakt.

Maar ook een dieet uitzoeken valt waarachtig niet mee, want zoals ik in alle etenswaren wel iets goeds weet te zien, zo geldt dat ook voor de diëten. Het sherrydieet lijkt me absoluut niet verkeerd, maar wel een beetje lastig te combineren met mijn werk met ex-alcoholverslaafden (Hoe is het nu met je, wil je koffie…ja, ik neem een sherry want ik ben op dieet…jij ook een glaasje….ach dat is geen slimme vraag van me..je vindt het toch niet erg dat ik aan het lijnen ben, wel??)
Dan nog maar eens in Montignac duiken. Ben ik ooit grandioos mee afgevallen maar in combinatie met buitenshuis werken is het een lastig dieet. Ze bakken bij ons in de kantine namelijk wel uitsmijters maar geen biefstuk of vis. Ik kan natuurlijk eten van thuis meenemen; een broodtrommeltje –net als de collega’s zodat het niet teveel opvalt – maar dan geen brood erin maar een salade met tonijn. De bovenkant van de lunchtrommel kan ik dan als een soort schutting om de onderste heen zetten zodat mijn collega’s niet zien wat ik eet (maar wel ruiken). Ideaal als je werkt waar ik werk: je krijgt er geheid commentaar op. Bij ons in het bedrijf is het namelijk heel erg gewenst dat je vooral net zo bent als de anderen. Verrek, dat is echt zo en als dat waar is hoef ik ook helemaal niet aan de lijn, want ik bedenk me ineens dat alle vrouwelijke collega’s een dikke kont hebben. Ik kruip tevreden terug op de bank en eet de laatste vier gevulde koeken op.

Categorieën: Diversen

10 reacties

champagne · 27 mei 2005 op 21:28

Onuitputtelijk onderwerp wat mij betreft.Leuk geschreven.

Troy · 27 mei 2005 op 21:33

Ik ben pas een keer in mijn leven op dieet geweest, maar dan om aan te komen. Doet me een beetje aan Bridget Jones denken, deze column 🙂

Grt Troy

Bakema_NL · 27 mei 2005 op 23:17

Dieet…..ach ja, ik zou gerust 4 of 5 kilootjes kunnen missen, neem me al jaren voor om te gaan hardlopen want dan ben ik het ook zo kwijt, maar tot nu toe blijft het bij dat voornemen. En wat boeit het eigenlijk ook, je leeft maar 1 keer, geniet er dan ook maar van, ook wat eten betreft.

Wright · 28 mei 2005 op 09:33

Net als Troy ben ik blij dat ik eindelijk een beetje verantwoorde isoleerlaag heb weten op te bouwen.
Leuk geschreven, Ietje

Ma3anne · 28 mei 2005 op 10:46

Grappig geschreven, de intro is ook hier overbodig en mijn badpak past me ineens niet meer. Gekrompen? 😮

Li · 28 mei 2005 op 11:18

Met het overslaan van de intro pak je meteen de aandacht van de lezer.

[quote]ongetwijfeld is de wasmachine en/of droger hiervoor verantwoordelijk. [/quote]

Die van mij wel. Ik weet het zeker 😀

Mosje · 28 mei 2005 op 11:59

Ik maak mijn streefgewicht altijd gelijk aan mijn actuele gewicht. Daarmee zit je altijd goed.
😛

sally · 28 mei 2005 op 20:55

[quote]maar een salade met tonijn. De bovenkant van de lunchtrommel kan ik dan als een soort schutting om de onderste heen zetten zodat mijn collega’s niet zien wat ik eet (maar wel ruiken).

Als ze dan maar niet denken dat je je die morgen vergeten bent je te wassen ofzo. 😀 😀

Louise · 29 mei 2005 op 13:41

Ik heb niks met diëten, maar om me heen hoor ik regelmatig de klachten over de slecht werkende droogtrommels, krimpende waspoeders en weegschalen die het niet te nauw nemen.

Hij is wel leuk 😀

Suus · 30 mei 2005 op 17:57

Bij mij is het echt mijn weegschaal….

Geef een reactie

Avatar plaatshouder