Begin oktober is de site een paar dagen uit de lucht geweest door een malware attack. Er is nogal wat veranderd. Achter de schermen, maar ook voor jullie: Het uiterlijk van Column X is aangepast naar een veiliger thema en we zijn drie weken content verloren, waaronder de opdracht van de maand oktober. 
Overigens worden vanaf nu deelknoppen bij columns gepubliceerd, waardoor je gemakkelijk columns kunt delen op Facebook, Twitter en What’s App. 

Ik ga de opdracht van de maand oktober doortrekken over november en zet tot dan alle opdrachten van de maand in de zijbalk in het zonnetje.

Opdracht van de maand oktober/november: Dagdromen.

Elke dag krijg je via een berichttitel een steekwoord/gezegde/spreekwoord/uitdrukking cadeau. Op dagen dat je daar zin en/of tijd voor hebt kun je met de berichttitel in gedachten vijftien minuten lang alles uittypen wat in je opkomt. Een geweldige manier om associatief schrijven te oefenen!

De opdracht
-Schrijf in 15 minuten een dagdroomopdracht uit
-Redigeren mag, maar moet niet
-Stuur voor middernacht op de dag van de betreffende dagdroomopdracht jouw opdracht in ter beoordeling. Twee dagen later worden inzendingen met hetzelfde thema op dezelfde dag geplaatst. (werkt dit niet, dan pas ik dit tijdens de maand nog aan
-Gebruik als titel de dagdroomopdracht
-Lengte: Max 300 woorden
-Max 1 inzending per dag
-Alleen inzendingen in de categorie ‘Opdracht van de maand’ zullen geplaatst worden
-De opdracht loopt tot 30 november

Let op!
Door mijn inzendingen met dagdroomopdrachten wordt de wachtrij beïnvloed. Het zal lijken alsof er meer columns in de wachtrij staan, omdat ik enkele titels tegelijk in de wachtrij ga zetten.


Arta

Zijn. bewonderen, verwonderen, notuleren, opwaarderen; Het zijn zomaar wat steekwoorden, die voor mij onlosmakelijk zijn verbonden aan 'Schrijven'. *Overigens schrijf en reageer ik als arta natuurlijk op persoonlijke titel

10 reacties

Tim uut Kwedamme · 22 oktober 2018 op 15:17

Ik ben net hier begonnen. Is dit verplicht of een optie? Want ik wil er een beetje inkomen. Waar ik vroeger columns schreef ging over gezondheidzorg en dat soort zaken.

  Suus · 22 oktober 2018 op 18:33

  Beste Tim uut Kwedamme, je mag hier alles schrijven wat je wil delen. Opdrachten zijn een mogelijke inspiratiebron, geheel vrijblijvend.

Mien · 22 oktober 2018 op 20:18

Waar ik aan denk?
Waarom mijn dagdroom ‘Trumpetten’ vandaag niet is geplaatst? Of wordt deze bewaard voor vanavond?

  Mien · 22 oktober 2018 op 20:21

  Ik bedoel natuurlijk mijn dagdroom ‘Trumppet’.

   Arta · 23 oktober 2018 op 19:11

   Hij staat er binnen twee dagen, keurig toch?
   Ik probeer nog een beetje variatie op de hoofdpagina aan te brengen én de ‘ gewone’ wachtrij te integreren, vandaar gister de keuze voor een eerder ingezonden column van jou en vanochtend de Trumppet ?

    Mien · 23 oktober 2018 op 20:27

    Waar ik aan denk?
    Effe wennen aan de nieuwe opdracht. Iedere dag een dagdroomcolumn en dan staan / stonden er ook nog eens drie gewone columns van mij in de wacht. Tja, dan is het moeilijk kiezen. Laat de dagdroomcolumns maar voor gaan. De gewone zijn sowieso minder actueel. Op naar de 750 columns van Mien op CX … ?

Arta · 23 oktober 2018 op 21:24

Jaaa, ik moet ook even wennen, maar vind het echt leuk! Gewoon tot december lekker schrijven, nauwelijks een inzendlimiet en we kijken wel waar we uitkomen.
Ik puzzel elke avond de planning gewoon in elkaar!
Fijn om te weten waar jouw prioriteit ligt, Mien!

  Mien · 24 oktober 2018 op 00:21

  Waar ik aan denk?
  Aan mijn Egel Frans, die was ik haast vergeten Arta. Die mag wat mij betreft nog met spoed geplaatst. Het is een alternatieve oktober maandopdracht naar een idee van onze Rudolf, Number 22.

   Arta · 24 oktober 2018 op 06:56

   Komt goed! ?

    Mien · 24 oktober 2018 op 23:32

    Waar ik aan denk?
    Hoe langer het duurt hoe minder de spanning. Dan wordt het een vergeten Rudolf oktober maandopdracht. Jammer. Zeker ook voor Vlaflipke en Egel Frans.

Geef een reactie