Beste Geert,

Logisch dat je uit Venlo weg wilde, maar om het nou zo bont te maken? Partij Voor de Vrijheid heet je politieke vehikel. Mooie vrijheid. Als het aan jou ligt, mag ik niet eens een hoofddoekje dragen als ik dat wil. Laten we wel wezen, jouw ‘gedachtegoed’ en vrijheid verhouden zich als een pik tot slagroom. In werkelijkheid heb je het gewoon op fundamentalisme voorzien. Ook niet mijn liefhebberij, maar ja, in onze grondwet ligt het recht om je eigen godsdienst te kiezen nu eenmaal verankerd. Van dat recht wordt al sinds het bestaan van de grondwet dankbaar gebruik gemaakt in dit land. En wel door de zogenaamde gereformeerden. Vogens Wikipedia bestaan ze in 857 smaken en ze terroriseren het leven vooral op het platteland boven de grote rivieren. Vorig jaar nog mocht een middelbare school in Amersfoort een leerling weigeren, omdat bij hem thuis een PC stond en diens zus wel eens in een spijkerbroek gesignaleerd was. Als je over de Veluwe rijdt en een invalide tegenkomt, is de kans groot dat het een polioslachtoffer is, omdat de ouders de zuigeling uit geloofsoverwegingen niet wilden laten inenten. Binnen kringen van de SGP wordt stemrecht voor vrouwen onder protest gedoogd, want die horen eigenlijk kinderen te baren en moeten verder niet zeuren.

Overigens Geert, vergis je niet in de dreiging van het Christenfundamentalisme. De aanhangers planten zich, bij gebrek aan tv en voorbehoedsmiddelen, voort als konijnen. Kijk in de Kamer maar eens goed om je heen. De refo’s zijn al jaren aan een gestage opmars bezig. Ze hebben nu zelfs al een minister van Defensie! De volgende keer pikken ze misschien Sociale Zaken mee en als jij, Geert Wilders, ze laat begaan, leveren ze over dertig jaar wellicht de minister-president.

Dus doe me een lol, Geert, kijk eens wat verder dan je neus lang is.

Hartelijks,

Ep


12 reacties

Arne · 27 februari 2007 op 20:06

ben er niet kapot van, volgens mij probeer jij ook iets te creeren wat er bijna niet is en maar ik kleine mate.

Die “Christenfundamentalisten” waar je het over hebt is een karikatuur, die kleine groep van nog geen 1 % komt in de aandacht, en inderdaad net als wat Wilders doet. Ik weet dat ze er zijn en kan de meeste ook niet uitstaan, maar het is maar een groep waar ik nooit last van heb, jij?

Als je in zo een dorp woont als bijv Staphorst kies je er ook zelf voor, ik bedoel je weet dat ze er wonen. om maar een vb te noemen.. 😉

Don’t be scared of what you can not see… 😉

(ben misschien wat kritisch maar dit moest ik even kwijt en laten we elkaar als ‘samenleving en groepen met verschillende overtuiging’ maar gewoon accepteren..:-)

Groet,

Arne

arta · 27 februari 2007 op 21:07

Het sarcasme druipt er vanaf!
Heb je hem ook echt naar Geert gestuurd? (want dan ben ik benieuwd óf en welke reactie je krijgt! 😀 )
Goed geschreven column weer!

WritersBlocq · 27 februari 2007 op 22:59

[quote]Laten we wel wezen, jouw ‘gedachtegoed’ en vrijheid verhouden zich als een pik tot slagroom. [/quote] Juist.
Laten we wel wezen, ‘Vogens’ bestaat niet 😛

EpMeijer · 28 februari 2007 op 00:00

Een typefout! Minstens tien keer heb ik er overheen gelezen. Kan gebeuren, maar onvergeeflijk. Ik maak mezelf van kant. Vaarwel, wrede wereld.
Alle gekheid op een stokje, ik heb niets tegen fundamentalisten, zolang ze elkaar het hoofd op hol jagen en mij niet lastig vallen. Iedereen moet vooral doen wat men niet laten kan. Eigenlijk wil ik Geert Wilders alleen maar duidelijk maken hoe eenzijdig hij denkt. Dus heb ik hem deze brief inderdaad gestuurd. Tot dusver heeft hij niet gereageerd.

Hartelijks,

Ep

SIMBA · 28 februari 2007 op 08:14

Ik ben benieuwd of hij reageert en zo ja, hoe hij reageert.

Mup · 28 februari 2007 op 14:15

Omdat ik te weinig over politiek weet, kan ik daar niet echt over oordelen, maar het sarcasme is goed overgekomen. Sowieso al klasse dat je brief een discussie opwekt.
En die pik met slagroom, best een mooie ‘verhouding’ maar smaken verschillen,

Groet Mup.

pally · 28 februari 2007 op 14:17

Ik vind dat je die twee groepen niet echt met elkaar kunt vergelijken, maar hier moet je wel chargeren. En dat doe je goed.
Ben benieuwd of je een reactie krijgt en zo ja, laat je ons dan meelezen? Graag!

groet van Pally

ilvy · 28 februari 2007 op 20:20

Op zich goed geschreven column, maar wat ik nou weer zo jammer vind is dat je juist doet wat Geert Wilders propageert nl. haat zaaien.
Naar mijn bescheiden mening is het echt niet nodig om de kachel aan te maken met ‘refo’s ‘zoals jij deze mensen meent te moeten noemen, om duidelijk te maken dat je het niet eens bent met Wilders. Je doet dan hetzelfde als hij, alleen naar een andere bevolkingsgroep die overigens ook vrijheid van godsdienst heeft. Is het soms wel oké om deze groep, waar je blijkbaar maar bitter weinig van af weet, te beledigen? Wie is er dan fout bezig??

EpMeijer · 28 februari 2007 op 21:47

Haat zaaien? Ik probeer eerder het tegendeel, door mensen spiegels voor te houden, in dit geval Geert Wilders, door over gereformeerden te schrijven in exact dezelfde kortzichtige termen als die waarmee hij en zijn aanhangers over moslims denken en praten. Wel eens van satire gehoord, Ilvy?

Li · 28 februari 2007 op 22:20

Elk woord dat aan Wilders wordt besteed, is er één teveel. Hij is dol op aandacht en het maakt niet of dat positief of negatief is.:-x

Li

Dees · 1 maart 2007 op 11:54

Mooie column. De vergelijking is niet alleen logisch, maar ook zeker gerechtvaardigd. En het is voor mij niet alleen satire. Ik ben niet zo gecharmeerd van het christenoffensief van nu en ben bang dat het in antwoord op islamofobie nog wel eens dichterbij huis kan zijn dan het nu lijkt, het christenfundamentalisme (en nu ga ik me ff verstoppen voor Trudy en Siebe, if u don’t mind ;-))

ilvy · 3 maart 2007 op 15:40

Het begrip satire is mij uiteraard bekend, maar het is wel zo dat bij echte satire het direct duidelijk is dat hetgeen gezegd wordt, niet serieus bedoeld is. In jouw column kon ik dat niet bespeuren.

Natuurlijk heb je recht op je mening en vooroordelen over een bevolkingsgroep, maar het jammere met dit soort dingen is altijd dat het zich zo makkelijk uitbreidt. Vandaag de moslims, morgen de refo’s, daarna de homo’s en ga zo maar door. Van een Geert Wilders kun je dit soort dingen verwachten, maar ik neem toch niet aan dat dit jouw bedoeling was.

Als je Geert Wilders een spiegel wilt voorhouden, kun je hem misschien beter vragen hoe hij het zou vinden als alle slecht geblondeerde Limburgers gediscrimineerd werden 😉

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder