He, kijk, daar loopt Miss Piggy! Wat leuk dat Miss Piggy ook op de oscaruitreiking gekomen is en dat ze muppets toelaten! Maar wat bleek: Het was Nicole Kidman!!! En kwamen daar ook nog eens een stel Hobbits achteraan gelopen zeg! Een daarvan was Phil Collins en de rest was de gehele cast van The lord of the rings. nou, bijna de gehele cast.De boze tovenaar was er niet, want die was nu echt boos geworden omdat die uit het derde deel geknipt was. De Hobbits misdroegen zich stierlijk en er sjokte nog een andere ouwe tovenaar achteraan. Maar daar is de mooie -maar o,zo herzenloze- Liv tyler. De dochter van de zeer lelijke zanger Steven Tyler.[Die hadden ze eigenlijk ook wel in The lord of the rings kunnen gebruiken!] maar Liv begint een beetje op haar vader te gelijken, want tijdens de uitreiking zette ze mij daar toch een grote, lelijke, antieke bril uit het jaar nul op haar neus! Nee, dit was geen elfje meer, maar meer de Texas chainsaw masacre! Daar komt Renee Zelweger langs-ook niet de allerknapste- Maar haar vind ik toch wel erg leuk en erg netjes en beschaafd ook.[waar ik o,zo opval!] Het beeld schakeld over op Pierce Brosnan. De immer knappe Pierce begint erg grijs te worden en je kan nu toch echt wel zien dat deze opa geen James Bondje meer kan spelen. George Clooney kan zijn grijze haar hebben, maar Pierce niet.Dan komt er nog een dikke, grote, blauwe, zwangere hobbit voorbij, maar dat bleek Marcia gay harden te zijn en zij zat niet in lord of the rings. Maar volgens mij heeft er wel een Gollem op haar gelegen. Over Gollem gesproken, ik vondt dat dat wezentje genomineerd had moeten worden voor beste acteur. Het is de fantastischste speler die ik ooit heb gezien! Maar goed, wie krijgt ditmaal de oscar voor'”beste acteur”: De onaardige zakkenwasser, Sean penn. Zich niet op de rode loper laten zien, maar wel een duur gouden beeld mee naar huis sjouwen! Ik had hem liever Bill Murray gegunt voor de leuke film”Lost in translation” Die ik onlangs gedownload heb. Ook al zag Bill er deze avond uit alsof hij zojuist uit zijn graf getrokken is. Waar zijn de mooie sterren gebleven?
Ach, kijk daar eens. Angelina Jolie. Ze is in elke film van haar wel naakt geweest, maar toch, wat een klasse! Zo mooi, zo leuk, zo stijlvol en erg verlegen. Angelina moest ergens op de drieendertigste rij zitten omdat zij niet genomineerd was en ook maar een gratis kaartje thuisgestuurd had gekregen. Zij heeft deze avond haar langharige dwergpinkster meegenomen. o,nee, dat is Benicio del toro die naast haar staat te praten.Het lijkt ook allemaal zo op elkaar. Michael Douglas is achter de schermen allerlei jonge actrices in de billen aan het knijpen. Die actrices lijken tegenwoordig ook allemaal op elkaar. bijvoorbeeld al die leeggelopen opblaaspoppen zoals een Charlize Theron, Naomi watts of een Scarlett Johanson. Julia Roberts dacht: Ïk hoor er niet meer bij!!!”Dus daarom had ook zij haar haar zo snel mogelijk blond geverfd.
Bij Sandra Bullock staken er allemaal enge botjes boven haar jurk uit. Het was de bedoeling dat dat borsten waren, maar dat was niet gelukt. Catharina zeta jones was vorig jaar zwanger maar inplaats van drie, paste ze nu weer in een stoel.
Ze had haar overgrootvader meegenomen en die heette Michael Douglas. Vroeger waren filmsterren perfect maar nu heb je Adrien brody met zijn neus als een slagschip en Sofia Coppola met tandjes als een konijn met een kaakontsteking! En Diane Keaton die genomineerd is omdat ze met haar oude gratenkont naakt is gegaan in “Somethings gotta give”. Ook was er een veertienjarig verwaand snotneuskind die genomineerd was als beste actrice voor de film “Whale rider”. Nou, van mij had ze door een walvis opgevroten mogen worden!
En helemaal schandalig is dat wij niet gewonnen hebben met De Tweeling! Oorlogsfilms doen het toch altijd zo goed? wat moeten we voortaan dan gaan insturen? Als het maar niet “Reuniun”is, want daar verliezen we zeker als een baksteen mee.
maar even niet het songfestival en de oscars door elkaar halen. Alle verkeerde actreutels wonnen helaas, het enige goede was dat mijn Renee zellweger het beeldje mee naar huis mocht slepen.
Maar over enkele jaren revangeerd nederland zich met: The oscar goes to…….Martin fokkema!!!!

Categorieën: Media

8 reacties

Kees Schilder · 6 maart 2004 op 08:10

Dat gaat dan nog een toer worden Martin,alsje dat beeldje in USA moet ophalen.Hoe spreken ze jouw naam daar uit? LADYS AND GENTLEMAN,THE OSCAR GOES TO….. MARTIN FUCKEMA ?
Geweldig geschreven.

Ma3anne · 6 maart 2004 op 08:59

Je hebt het goed bekeken allemaal! Leuk, nu krijg ik er toch iets van mee, want ik heb het gemist (als kiespijn).

Jammer dat De Tweeling niet gewonnen heeft. De beste Nederlandse film die ik de laatste jaren heb gezien. Misschien dat de Amerikaanse juryleden de hele film niet hebben uitgezeten, omdat ze zich beroerd van wroeging voelden en ziek de zaal moesten verlaten, toen ze geconfronteerd werden met de gevolgen van een oorlog voor gewone, individuele mensen. En ja, als je een film niet helemaal gezien hebt, kun je hem geen Oscar geven, natuurlijk.

pepe · 6 maart 2004 op 11:16

Leuk om te lezen, ook ik heb niets met oscars.
Ik wens je suc6 met het binnenhalen van een oscar 😉

viking · 6 maart 2004 op 14:39

Nou, nou Martin Fokkema. Het zal mij benieuwen. Héél erg benieuwen…

Farfalla · 6 maart 2004 op 14:51

Leuk geschreven. Eindelijk wordt het eens vanaf de andere kant bekeken.

Mup · 7 maart 2004 op 01:06

Poppenkast, maar dan een die zelfs voor kids niet leuk is. Leuke column,

Groet Mup.

Eftee · 7 maart 2004 op 23:57

Hier m’n reaktie ook al weg…. verdwenen in cyberspace. Maar goed ook maar weer opnieuw plaatsen dan.

Ik heb het Oscar mediacircus niet gezien, maar weet wel dat ik, “The Lord of the rings – The return of the king” net zo goed vind zonder Oscar als met Oscar.

Ik hoop voor je dat je je gewenste Oscar ooit gaat krijgen, maar dat je je dan niet boven iedereen verheven gaat voelen.

Mien · 29 februari 2016 op 08:05

Jammer, weer geen oscar voor Martin Fokkema. Maar het blijft wel een leuke column. As time goes by.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder