Verstopt onder de eettafel, als 6 jarige super intelligent gediagnosticeerde jongetje in korte broek en knuffellap, luisterde hij naar de verhalen en ontdekte 14 jaar later pas de verborgen boodschap van zijn eigen soort OSM.

De OSM’ers; Ons Soort Mensen voelen zich veilig in hun enclaves en vinden alles dat hun bestaan bedreigt maar flink aangepakt dient te worden. Zo gaan OSM graag met andere OSMers om uit de verder weg gelegen enclaves als Laren(Gld) met Laren in het Gooi. ‘Keummen jelui bij euns of wij bij jullie een vorkje prikken?’

Een ‘vorkje prikken’ is een populair tijdverspilling onder zakenmannen en vrouwen, maar… buitenshuis om na vele glazen drank even naar huis te appen dat het laat geworden is en vannacht een hotelbed wordt beslapen. Niet alleen, neuh dat doen OSM niet.

De eettafel, in huize toe Slampmper Verpest Verwentl, is nu een design versie van Jan des Boevier uit Naarden, maar eronder kruipen doet geen kind meer uit het OSM reservaat. No way!

Verslaafd aan gamen en netjes gekleed  zichzelf voorstellend, minimaal in merkkleding, een hand geven en ‘Dag meuvreu ik heet Gerrit toe Slampamper Verpest Verwent’.  Ga ma Gerrit en Gerrit vertrekt naar zijn eigen domein en laat zich niet meer zien.

‘ Wat is uw Gerrit beleefd zeg! (en van arme  adel, dat ook)

In enclaves van OSM overheerst de angst voor niet OSM’ers, vooral die bruin en zwartmens. Behalve de poets want die is bruin maar oh zo dienstbaar. ‘Ze heeft een verblijfsvergunning en heeft een eigen room hoor, dus don’t worry schat’. Hight tea?

Zeg, waar is jouw Harry eigenlijk? Harry, da’s oud. Harry heet nu Pieter. Pieter? Ja, much jaar jonger die mij bedient met zijn liefdes toverstok van 23.2 centimeter.

Euh, is dat Pieter van Inez uit Blaricum?

Nee,  mijn Pieter heb ik ontdekt in Emsterdâm in Hotel L’ Europe tijdens een plaspauze. Hij was de twalet cleaner maar heet eigenlijk Nkwabonda FortunSoekert en is een zwartmens uit donker Afrika. Ebbenhout zwart en glimmend.  Ik werd direct v e r l i e f d en hij ook. Jah, we hebben wat uitgespookt in het twalet.

Waar is jouw Pieter nu? Die is boodschappen doen in Bussum, even bij de traiturh de bestelling ophalen. Karlijn -Thea is mee.

Hoe oud is Karlijn -Thea? 18, beeldschoon en ze studeert iets op de Vrije Uni van Emsterdâm. Pieter en zij kunnen het goed met elkaar vinden. Pieter is 23.

En jij Beatries, hoe oud ben jij nu.. we zijn toch van dezelfde leeftijd? Ja, ook uit 1958.

Seg, waar blijft die High Tea? Geen hurry schat, eut kompt erân. Mooie jurk heb je aan… haute couture van…ik denk V&R?

Haha,  ja maar gewoon zelf bij elkaar genaaid. Pieter betaalt mij een bedrag om even van bil te mogen gaan. Hij zegt dat ik op zijn tante lijkt, oud en mooi lelijk. Pieter lacht zijn tanden blinkend wit onze donkere slaapkamer in.

Gerrit toe Slampamper Verwent heeft de enclave van OSM verlaten en vertrok op zijn bike met zijn anti depressiva naar onbekende bestemming (de heide), maar dit terzijde. OSM praten niet over afvalligen ook niet als het een eigen witmens is.

No way!

En, ondertussen op de Hilversumse Heide want Bussum is om de hoek.

Karlijn- Thea een beeldschone witmens en Pieter een aantrekkelijke zwartmens, zuigen, proeven en ruiken hun lichaamsnectar, zoals de in

secten dit op de Hilversumse Heide. Niemand die het zag, behalve….

 

 


Nummer 22

Verwarde, inmiddels Anno 2021 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de eigenheimer onder de eigenheimer, maar dat alles geheel terzijde.

4 reacties

van Gellekom · 13 juni 2018 op 16:48

Mijn vriend Wiebe was beschermheer van Ons Soort Mensen. Ging je zo’n dingetje toch anders bekijken.

    Nummer 22 · 14 juni 2018 op 06:57

    Eindelijk terug van Gellekom! OSA; ons soort absurdisten weten wat OSM doen! ‘ So bakkertje, doe maar een halfje wit (..) en zet ut mar op de rekening’. Ja, mijn Jean is geslaagd voor t VWO exam en heeft nu ook haar rijbewijs kun ze mooi in haar nieuwe scootmobiel gti rijen. Kadootje van heur vader en me’

    De stichting ‘ Voor t behout van OSM , opgericht in 1815,’ klaagt steen en been over t program ‘Zo Heurt Het’ want er wordt niets verteld over de geestelukke armoede under OSM, maar dit terzijde. Aldus Mejuffrouw Zwets van Drakensteijn de Weg Altijd Kwijt (86)
    Waarvan akte!?

Arta · 14 juni 2018 op 07:46

??

Geef een antwoord