De gemeenteraadsleden van R. het stadje waar ik woon, maakten er een potje van, vond hun nieuwe burgemeester. Hij wilde ze naar een seminar sturen. Eindelijk! Er zat nog wat financiële ruimte in het potje trottoirs ophalen. De wethouders gingen er ten langen leste mee akkoord, als zij maar niet mee hoefden. De gemeenteraadsleden dachten dat het om een uitje ging, want ze zouden er met een touringcar naar toe gaan. Ook het nachtje slapen vonden ze spannend.
Ze vertrokken vroeg en de stemming zat er goed in; zelfs, ‘we hebben een potje met vet, al op de tafel gezet’, vond voedingsbodem.

Ze arriveerden op een grote boerderij en reeds na de koffie met bolus werd hen gevraagd een eerste opdracht uit te voeren. Ze kregen allen een overall, laarzen, handschoenen en schoonmaakmiddelen.
De VVD fractie dacht dat het een relatiegeschenk was en probeerden de spullen in hun tas te frommelen, zij kwamen echter van een koude kermis thuis.
‘Jullie opdracht is om deze schuur helemaal schoon te maken’, zei de cursusleider en wees op een stal, die van top tot teen onder de koeienmest zat.
Hij drukte op een stopwatch en verdween.
Veel vroeger dan hij gedacht had verscheen er al iemand om te melden dat de groep klaar was met de opdracht.
Toen hij de stal zag kon hij zijn ogen niet geloven. Hij blonk van top tot teen, van de vloer kon je eten en er was nergens een spoortje mest meer te bekennen.
Na de lunch, een stevige erwtensoep, was het tijd voor de tweede opdracht.

Ze werden naar een loods gebracht, in het midden ervan lag een grote hoop aardappelen.
‘Het is aan jullie om deze aardappelen te sorteren in vier afmetingen’, sprak de cursusleider; frietaardappelen, groot, middelgroot en krielaardappelen.
Hij activeerde zijn stopwatch, deed het licht aan en sloot de deur.
Toen de tijd al lang was verstreken hoorde hij nog steeds een gekrakeel van belang en opende hij de deur van de loods.
De hoop aardappelen was nog steeds even groot en de sorteerders ruzieden als gekken en trokken elkaar de aardappels uit de hand.
De D66 fractie had zelfs de overall al uitgetrokken en stelden een motie van afkeuring op tegen de PVV fractie, die stonden te roken in een hoek.
De PvdA schreeuwde om thee.

‘s-Avonds, na de boerenkool stamppot met klapstuk, werd de dag geëvalueerd.
‘Dit is zelden vertoond’, begon de cursusleider; ‘ zolang jullie in de stront kunnen roeren gaat alles prima, maar zodra jullie beslissingen moeten nemen loopt het gillend uit de hand’.
Alle aanwezigen vroegen het woord, maar hij kende zijn pappenheimers. ‘De bar is open’ , sprak hij snel.

Categorieën: Politiek

6 reacties

trawant · 4 november 2012 op 23:39

Hallo zeg Libelle..met alle respect.. maar dit is wel een beetje
een erg ouwe uitgerekte mop.
En dat terwijl er zoveel moois op je eigen kruk in het cafe ligt wat met een beetje extra aandacht tot prachtige columns kan worden opgetoverd. Je hebt al die aanzetjes gegeven, zoveel ontroerend materiaal.
Doe daar eens wat mee en verwen je lezertjes!

( je snapt dat ik je dit niet zou zeggen als ik je schrijven niet
zo hoog had zitten..)

:wave: :wave:

Sagita · 4 november 2012 op 23:43

Heel leuk! Alleen ineens is het afgelopen? Ze moeten nog een nachtje slapen? Ik ben zo benieuwd, wie slaapt er naast wie?
Maar goed de bar is open! Ik heb zin in een eenvoudige Côtes de Provence. Wie schenkt er in?
groet Sa!

Yfs · 5 november 2012 op 08:27

haha, ik sluit me geheel aan bij Trawant….vooral bij die laatste regel die tussen haakjes staat! 😉

arta · 5 november 2012 op 08:47

Grappig verhaaltje!

Ben het wel eens met vorige reageerders…

Ferrara · 5 november 2012 op 10:23

De heidag eindigt als zo vaak: Ze dronken een glas deden een plas en alles bleef zoals het was.
Ik vind dat aarappelen sorteren wel een leuke vondst.

linhaixie · 8 november 2012 op 07:35

Last but not least is the niece who lives with us. She’s in her final year of [url=http://www.northfacediscount.net]discount north face jackets[/url] and finishing nursing school. No more school backpack and definitely no bright colors… after all, this is college. Her choice is a leather backpack from Clava Leather. She chose the Clava Leather mid-sized [url=http://www.northfacediscount.net]north face jackets on sale[/url]. It is the perfect size, has lots of pockets and is a gorgeous leather bag.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder