Het wordt hoog tijd dat ik een ernstig probleem ga behandelen. Oubolligheid in columns is van tijd tot tijd erg geestig, maar laten we de wereldproblemen vooral niet uit het oog verliezen. Zo maak ik mij al enige tijd zorgen over het T-shirt. Niet over het T-shirt zelf maar over de wijze waarop het gedragen dient te worden. Jarenlang heb ik mijn T-shirts IN de broek gedragen. OVER de broek heen was not done.
Tot enkele jaren geleden! Toen werd ik plotseling bij voortduring gewezen op het ‘foute’ van het IN de broek dragen. OVER de broek dragen werd ineens IN. Gezien mijn eigenzinnige karakter verzette ik mij tijdenlang tegen deze, in mijn ogen, onmogelijke dracht en volhardde in het dagelijks proppen van mijn shirts IN de broek.
Uiteindelijk zwichtte ik toch maar voor alle spottende opmerkingen en ging over tot een revolutionaire stap: Ik liet het T-shirt over mijn broek hangen.
Tot mijn niet geringe verbazing moet ik opmerken dat vrouwen geheel vrij schijnen te zijn in de wijze waarop zij de shirts dragen. In of Over de broek mag voor vrouwen allebei. Een potsierlijk detail, maar toch…

Mijn gedachten dwalen naar dit ernstige probleem omdat ik naar de TV staar waarop een partij voetbal zich voltrekt. Al eerder meldde ik dat ik van voetbal absoluut niets begrijp. Neem nu het interview met een voetballer na de wedstrijd waarin deze verkondigt dat: “wanneer dat eerste doelpunt van de tegenpartij niet gevallen zou zijn, de wedstrijd heel anders gelopen was”. Met zo’n opmerking kan ik niets. Deze valt in de categorie:”als je in de regen loopt word je nat!”
Wat mij echter zeer verontrust is dat de spelers VERPLICHT zijn om hun shirt IN de broek te dragen! Kan dat nog in deze tijd? Moeten de regels van deze pseudo vechtsport niet eens grondig gerenoveerd worden? Of zie ik iets over het hoofd?
Geschokt vraag ik mij af of dat altijd zo is geweest. Werd het shirt, binnen deze legale criminele tak van sport altijd IN de broek gedragen of paste de mode zich, buiten mijn waarnemingsveld om, weer aan tot het dragen van het shirt IN de broek, zowel binnen het voetbalwereldje als daarbuiten.
Want dan zie ik mij namelijk weer genoodzaakt tot het terugdraaien van mijn T-shirts beleid.

Even later zie ik op TV de heer D. Bergkamp , voetballer van professie, in Engeland kortweg “de zoon van God” genoemd, zich naar de kant van het veld spoeden. Hij balleteert elegant naar de trainer van de tegenstander, ene heer Maradonna, voormalig beste voetballer ter wereld, die zich op de trainersbank, kennelijk uit verveling onledig houdt met het jongleren van één zijner ballen.
Breed grijnzend laat heer Maradonna zijn ballen los teneinde de heer D. Bergkamp een hand te geven wat op zich al een klein wonder mag worden genoemd gezien het feit dat begroetingen tussen voetballers onderling voornamelijk met de ellebogen worden beslecht.
Met een zucht van opluchting laat ik mij terugzakken in mijn stoel. De heer Bergkamp draagt zijn T-shirt namelijk OVER zijn broek. Precies zoals het hoort. Vooral wanneer je als zoon van God de hand van God zelf mag schudden…


19 reacties

Martijn · 23 augustus 2005 op 20:18

:-D:-D[b] LOL! [/b]:-D:-D

Zie aan! ‘uit-de-broek-dragers’ verenigt U!
Hulde aan ‘uit-de-broek-dragers’! [i]It takes a nation of suits to hold us back!![/i]

Ik voel hier een vereniging in oprichting aankomen.
Eentje met de ene echte beschermheer!

Briljant Kees!

Ma3anne · 23 augustus 2005 op 20:19

[img]http://www.sportmania.be/data/thumbnails/9/penalty.jpg[/img]
Dit iets voor jou?

prikkels · 23 augustus 2005 op 20:22

Een heerlijke over de top, pardon broek, column. Ik hoop dat je gerustgesteld bent. Ben blij dat de sympathieke heer Bergkamp je een eventuele gang naar de t-shirt psychiater heeft bespaard.

😛

Li · 23 augustus 2005 op 20:24

Er gaat een wereld voor mij open.
Ik kende tot dusver alleen UIT-de-broek-hangers en In-de-broek-Hangers. 😀

Li

Domicela · 23 augustus 2005 op 20:40

[quote]Wat mij echter zeer verontrust is dat de spelers VERPLICHT zijn om hun shirt IN de broek te dragen[/quote]

Nee hoor, de beleidmakers in het voetbal weten nooit zo goed wat ze willen: bovenstaande regel is inmiddels weer afgeschaft voor zover ik weet …. 😛

Hij was weer leuk,

Mila

Maurits · 23 augustus 2005 op 20:58

Ik heb slecht nieuws voor je Keezz. Er is namelijk nog een derde optie. Als het shirt te kort is om in de broek te stoppen. Kan ook zijn dat de broek te laag is. En meestal is het een combinatie. Je ziet dat vaker bij vrouwen dan bij mannen. Meestal staat het vrouwen ook beter. Hoewel het sommige vrouwen helemaal niet staat. Maar het mag wel bij vrouwen. Bij mannen is het een beetje Not Done alhoewel sommigen zich daar niets van aantrekken. Dus je hoeft er niet perse een punt van te maken. Maar voor mannen die aan triathlon doen of aan atletiek is het juist heel normaal. Niet dat het altijd mooi is maar het zijn sportlieden en bierbuiken komen er in ieder geval meestal niet tevoorschijn. Ik weet niet of ik je met deze toevoeging een dienst bewezen heb of dat het nu juist extra moeilijk is geworden. Maar in ieder geval is de volledigheid ermee gediend.

groet Mauritzz

KawaSutra · 23 augustus 2005 op 21:14

Ik stop nog steeds mijn T-shirt in de broek, een jurk staat mij niet zo. Wel weer lastig bij toiletbezoek want er is nooit bedacht om er een gulp in te maken. 😀

Leuke column.

Wright · 23 augustus 2005 op 21:26

Leuk Kees! 😀
Ik heb het idee dat de meeste mannen ‘in de broek beginnen’,’maar uit de broek’ eindigen. 😉

WritersBlocq · 23 augustus 2005 op 21:32

Gewoon: UIT DAT SHIRT!!! Geef je bloot man, kejjâh ut scheilûh

EDIT: UIT DIE BROEK!!!!! mag ook 😀 😀

mrcrash · 24 augustus 2005 op 02:24

Of je shirt dragen zoals jij het lekker vindt. En je lekker niks aantrekken wat de mode voorschrijft dat kan ook een optie zijn.

Maar ik ben het met je eens dat zo’n wereldprobleem als dit, duidelijk van alle kanten bekeken én gedragen moet worden.

Louise · 24 augustus 2005 op 07:57

Haha, Kees, erg geestig geschreven! 😀 Die gortdroge humor van jou af en toe.

En wat dat shirt van je betreft; ik ga absoluut voor echt, nonchalant en niet gemaakt. Dus over je hoofd dat ding en vervolgens volledig vertrouwen op de zwaartekracht. Hoe het valt, zo valt het. De natural look; niks mis mee toch?!;-)

Kees Schilder · 24 augustus 2005 op 10:22

Bedankt voor al het meedenken en Mauritzz, ik laat het maar los.Het probleem bedoel ik. Je hebt mij de ogen geopend 😀

Eddy Kielema · 24 augustus 2005 op 10:29

Prachtige column! Echte mannen dragen m.i. hun shirt uit de broek. Mijn grote voorbeeld daarin was Ruud Krol:[img align=left]http://www.planetworldcup.com/LEGENDS/krol.jpg[/img]

Kees Schilder · 24 augustus 2005 op 10:32

Toegegeven Eddy, maar zoals je ziet kan daar echt geen hemd meer bij 😀

Shitonya · 24 augustus 2005 op 11:17

Ik geef de voorkeur aan het shirt erover laten hangen. En hopelijk blijft dat zo.
Een “normale” column…en toch nog steeds even leuk om te lezen. Geweldig 🙂

Troy · 24 augustus 2005 op 13:38

Een T-shirt moet inderdaad over de broek. Tenminste, niets moet, maar het staat wat losser. Bij een wat nettere gelegenheid is het beter om je T-shirt in je broek te dragen,mocht je daarover een colbert dragen ofzo.

Jezus, ik lijk wel zo’n gatverdegatver RTL4 stylist!

Weet je wat: gewoon doen wat je zelf wilt;-)

En een leuke column weer, maar schrijf jij ook ooit niet-leuke columns?

Troy

Stanislaus · 24 augustus 2005 op 14:10

Kees, wat dacht je van IN de broek en dan een deel weer optrekken welk dan UIT de broek hangt!
Prima column weer.

Geertje · 24 augustus 2005 op 15:19

[quote]Het wordt hoog tijd dat ik een ernstig probleem ga behandelen.[/quote]

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Als je haar maar goed zit! 😛

bert · 27 augustus 2005 op 10:50

Weer wat geleerd 😀 😀 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder