De laatste maanden heb ik een nieuwe hobby gevonden: schrijven. Allerlei onderwerpen komen aan bod. De ideeën haal ik overal en nergens vandaan. De ene keer over een beeld dat door mijn hoofd schiet, de andere keer over een gesprek en soms baseer ik het op een enkel woord. Vaak betreft het anderen of staat het onderwerp wat verder van mij af. Deze keer is het echter wel heel persoonlijk. Een verzameling woorden en leestekens geheel in het teken van mijn huidige gevoelens, een open hartoperatie waar jullie mogen meekijken. Een kijkje in mijn hart dus. Het gaat over de liefde. De laatste jaren ben ik niet zo vaak verliefd geweest. Echt verliefd bedoel ik dan. Als je het te pakken hebt weet je het meteen. Je voelt je sterk en zwak tegelijk, je hoort haar naam overal en je grijnst niet eens meer terug als een mooie vrouw naar je lacht. ‘Hoe bedoel je, ze zit met mij te flirten?’ Dat bedoel ik. Het zijn vaak intense tijden die je niet snel vergeet.

Een paar weken geleden was het weer raak. Ik ontmoette een prachtige vrouw, ze had humor en een dijk van een persoonlijkheid en ik werd verliefd. Écht verliefd bedoel ik.
Ik werd nog wel gewaarschuwd: ‘Daar krijg je gezeik mee Jan, die is niet makkelijk.’ Alsof ik mij daar iets van aantrok. ‘Dat bepaal ik zelf wel,’ dacht ik. Ze mocht van mij ook best moeilijk zijn want mijn god wat was ze mooi.

De weken daarna waren als het huidige zomerweer: de ene dag scheen stralend de zon en was er geen wolkje aan de lucht maar de volgende dag regende het weer pijpestijlen. Van die smerige vieze pisregen. Hoe dan ook, een tijd van stabiel mooi weer brak niet aan.
Diep in mijn hart wist ik wel dat dit niet veel kans op slagen had. De dingen die ze soms zei hielpen daar ook niet aan mee. Toch bleef ik haar vast houden, want ik ben hardleers en geef niet gauw op. Ondanks het gejojo en heen en weer geslinger voelde het in haar armen te goed om zo snel al weer los te laten.

Sinds gisteren hebben de vlinders plaats moeten maken voor vleermuizen. De echte verliefdheid van haar kant bleef uit. Zelf wilde ze gewoon ook nog lekker rondfladderen. Onbeantwoorde liefde doet pijn. Het is een hartverscheurend gevoel dat je niemand gunt. Behalve degene na mij dan. Sorry, dat meende ik…niet. Natuurlijk, ik kom er wel weer overheen. Tijd hebben we het gegeven en tijd heelt alle wonden. Tot die tijd schrijf ik het lekker van mij af.


7 reacties

KingArthur · 10 augustus 2008 op 10:54

Eigenlijk gaat je tekst niet over verliefd zijn maar over schrijven. Je eerste alinea vind ik niet sterk. Het heeft een hoog nieuw-avontuur-van-dikkie-dik-gehalte. Je ‘open hartoperatie’ vond ik daarentegen weer wel leuk gevonden.

Alhoewel ik vind mager weinig van deze open hartoperatie te hebben gelezen.

Nimrod1979 · 10 augustus 2008 op 11:43

Arthur, bedankt voor het reageren. Het gaat eigenlijk net zo goed over schrijven, daar heb je gelijk in.

Ik schreef dit stuk destijds vanuit mijn hart. De woorden om[i]schrijven[/i] eenvoudigweg mijn gevoelens. Het is een simpel stuk geworden, geheel gekleurd door mijn toenmalige emoties en geheel ontdaan van enige poespas of onnodige zinnen.

De vergelijking met Dikkie Dik ontgaat mij om eerlijk te zijn, tenzij je bedoelt dat het simpeltjes is.

Prlwytskovsky · 10 augustus 2008 op 14:57

Over, verliefd zijn!
Zo had je het ook kunnen noemen?

arta · 10 augustus 2008 op 19:27

Ik ben het eens met King, maar wel met een toevoeging. Ik vind nl dat in elke column van jou wel een paar mooie vondsten staan, die veelbelovend zijn of me aan het denken zetten.
Het is trouwens ook erg prettig te zien dat jij de reacties op jouw stukjes serieus neemt en er echt iets mee doet.
🙂

Dees · 10 augustus 2008 op 20:37

Over vlinders en vleermuizen. Zo’n beeld kan mijn dag goed maken. Enne, sterkte.

Nimrod1979 · 10 augustus 2008 op 23:42

Leuk om te lezen, thx.

Ik ben begin mei begonnen met schrijven. (daarvoor schreef ik eigenlijk wat liedjes en af en toe een gedichtje) Deze site heeft mij al goed geholpen in mijn schrijfproces. Echt inspirerend!

Nimrod1979 · 10 augustus 2008 op 23:44

Over, verliefd zijn!

en

Over vlinders en vleermuizen.

Waarom kom ik daar niet op, veel beter!
(wederom loop ik tegen de restricties aan om niets te kunnen editen)

Geef een reactie

Avatar plaatshouder