Hebben jullie ook zoveel last van voorjaarsmoeheid? Heel mijn natuur heeft er last van. De natuur in mij en de natuur buiten mij. Erg lastig hoor. Ik weet ook helemaal niet hoe ik mij moet kleden. Daar heeft niet alleen mijn natuur last van maar ook de natuur van buiten. Zo zag ik een compleet naakte ijsbeer rond sjokken in mijn bos. Zonder jas. De idioot. Hij zij dat ie de oceaan was overgezwommen, op zoek naar warmte. Ik zei hem dat ik die wel wilde geven, maar niet voor niets. Voor wat hoort wat. Daar had ie wel oren naar.

Raakhout, die zijn winterslaap niet vatten kon, voelde de bui al hangen en keek me boos aan. Ik fluisterde de ijsbeer in zijn oren dat ie niet bang moest zijn voor die rare pad. Maar garanderen durfde ik niets. Als Raakhout kuren kreeg dan was er geen kruid tegen gewassen. Maar Raakhout schikte zich in zijn lot. Waarom zou hij ook niet de paddenpoel met deze wollige grote witte beer delen? Hij kon dan lekker in de beer zijn pels kruipen. Dat sliep veel lekkerder dan in de koude modder. Zo gezegd zo gedaan. Al gauw werden de ijsbeer en Raakhout dikke vrienden.

Het paste allemaal maar net. De ijsbeer had het niet meer koud en Raakhout vatte eindelijk zijn slaap. Om de rust en de vrede te bewaren was het nu de kunst om de ijsbeer te beletten zijn favoriete bezigheid uit te laten oefenen. U raad het al. Het ijsberen. Maar hoe kon ik dat nu het beste aanpakken? Neem een ijsbeer zijn ijsberen af en je hebt de poppen aan het dansen. Dat geeft dan weer opnieuw onrust en daar kan Raakhout absoluut niet tegen. Een duivelsdilemma. Ik zag dat de ijsbeer al een beetje ongerust begon te worden. Raakhout snurkte inmiddels zo hard dat de pels van de ijsbeer telkens opveerde. Wat moest ik doen?

Brizl djeu. Natuurlijk. Als je een schaap kunt scheren dan kan dat vast ook bij een ijsbeer. Snel haalde ik het scheerapparaat te voorschijn. In korte krachtige bewoordingen legde ik aan de ijsbeer uit wat mijn plan was. Ik zou hem bevrijden van die lawaaierige pad door hem weg te scheren uit zijn nekvel. Daarna zou ik Raakhout met huid en haar opsluiten in de kelder van mijn hut. De ijsbeer vond het een prima plan.

Helaas ging het scheren me niet vlekkeloos af. Ik raakte per ongeluk het pootje van Raakhout en het bloed gutste over de witte pels van de ijsbeer. Shit. Raakhout schreeuwde moord en brand en riep keihard: “Scheer je weg!” Overdonderd door de situatie kon ik slechts uitbrengen: “Daar was ik net mee bezig!” De ijsbeer kon het amper boeien. Hij was in diepe slaap gevallen. Voordat ie wakker zou worden dat kon nog wel effe duren. De winter moest eigenlijk nog beginnen. Als troost gaf ik Raakhout een flinke kus en een pleister. Hij kon niet anders dan zich schikken in zijn lot. Maar ik moest wel beloven dat hij over een paar maanden de ijsbeer wakker mocht maken. Dan zou de poel daarna weer van hem zijn.

Categorieën: Gein & Ongein

Harrie

Tijdreiziger

10 reacties

troubadour · 14 januari 2014 op 13:21

Ik voelde ze al aankomen Harrie; ‘IJsberen’ en ‘scheer je weg’.
Het gaf me een voldaan gevoel..

Mien · 14 januari 2014 op 14:51

Oud nieuws in een nieuwe jas. Leuk. Wel oppassen dat je de Bont voor Dieren niet op je nek krijgt Harrie.

  troubadour · 14 januari 2014 op 19:47

  O Mien, by the way. Ik heb je verteld dat ik je graag eens wilde ontmoeten. Maar ik had al een afspraak met Harrie. Daar heb ik ooit eens een cocolumn mee geschreven. Dat gaat voor, vind je ook niet? Harrie is zo fijn down to earth, belangrijk toch?
  Daarna.., graag!

   Mien · 15 januari 2014 op 08:54

   Geen probleem … het eiland loopt niet weg! 😉
   Laat maar even weten via PM wanneer je er aan toe bent.
   Wel zo handig.

   Ferrara · 16 januari 2014 op 22:13

   Ik dacht in het café gelezen te hebben dat Harrie in het buitenland zat rond 12 januari.

    Harrie · 16 januari 2014 op 23:04

    Klopt helemaal. Wie denk je dat die ijsbeer een zetje gegeven heeft aan de overkant? Ennehhh … schrijf jij nooit over de grens??? Grizl djeu. 😉

Nachtzuster · 15 januari 2014 op 00:04

Een lieflijk verhaaltje voor het (winter)slapen gaan. Had de beer nu wel of geen jas aan? Aangezien Raakhout zich verschool in zijn pels? Oja, één spelfoutje (mierenneuker die ik ben):

[quote]Hij zij dat ie de oceaan was overgezwommen, op zoek naar warmte[/quote]
Woordje ‘zij’ even laten aanpassen door ‘zei’ ?

  Spencer · 15 januari 2014 op 11:58

  Dus ‘zei’ moet ‘zij’ aanpassen? Dat is ook niet goed, haha! Het valt ook niet mee..

   Nachtzuster · 15 januari 2014 op 23:11

   Heel scherp, Spencer. Ik dacht: ik blijf in de stijl van Harry 🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder