Er raast een storm over Nederland. Een storm in een glas water.
Terwijl Bos en Balkenende met man en macht proberen de financiële en economische bomen in het bedreigde park overeind te houden, wieden een paar gristelukke minderbroeders het onkruid. Onderschoffelen, heet het in Haags jargon.
Tabak, wiet en paddo’s moeten het ontgelden. Wetgeving en strenge straffen zorgen ervoor dat tevreden rokers, kasteleins en koffieshophouders boos zijn en de gebruikers van een joint of een paddootje ondergronds moeten. Voor paddestoelen is dat overigens al de gewoonste zaak van de wereld, maar dat terzijde. Werkers in de auto-industrie, maar ook bankemployees, ontslagen adviseurs van LuchtbellenRita en ministers die GeenStijl geen stijl vinden, mogen hun zenuwen of hun werkloosheid niet meer onderdrukken met een sjekkie in de stamkroeg, en omdat de handel in wiet illegaal moet blijven van Klink is een joint voor de groeiende nieuwe doelgroep onbereikbaar, want te duur.
Berooide aandeelhouders, IJslandavonturiers en andere slachtoffers van de kredietcrisis staat het water tot aan de lippen. En wat is er dan prettiger dan een joint op te steken, een bruine kroeg in te duiken met een pakje zware Van Nelle of op een paddootje te kauwen? Beter dan op een houtje te bijten achter de geraniums. Bij deze laatste sector is het trouwens ook al kommer en kwel.
Waarom niet dat nieuwe leger werklozen in gemeentelijke wietkassen laten werken. (Er staan nog miljoenen vierkante meters kantoorruimte leeg.) Je vangt dan twee vliegen in één klap: goedkope wiet met Klinkkeurmerk en de drugrunners brodeloos.

Onder invloed van het eten van een vliegezwammetje of elfenbankje is een meisje uit het raam gesprongen. Denkt de politie, die nooit iets zeker weet maar voortdurend in het duister tast. Tot overmaat van ramp was zij een Amerikaanse. Als zij een Nederlandse was geweest van Antilliaanse afkomst, had er geen haan naar gekraaid.
In de ruilhandel die ‘Coalitie’ heet, zijn de mannenbroeders Klink en Rouwvoet aan de beurt om te scoren. Nee, niet in de koffieshop maar in het Wetboek van Strafrecht.
Een meisje springt uit het raam. Niemand weet of zij dat sowieso al niet van plan was maar nee, zij had net een inktzwam gescoord. Dus: verbieden.
Moeten ze dan ook niet aspirine verbieden? Je zal ze de kost moeten geven die hun eind hebben gevonden na het slikken van tweehonderd paracetamolletjes.
Om maar te zwijgen van treinen. Bijna wekelijks rijdt er wel eentje over een wandelaar op de rails. Keukentrapjes? Verbieden!


3 reacties

KawaSutra · 9 december 2008 op 00:15

Verbieden? Of beschermen…..
Ik kom ze liever niet tegen achter het stuur.

Ma3anne · 9 december 2008 op 10:38

Weet je wat ik dit jaar niet heb gehoord?

Sinterklaas
Wiedewiedewiet
je hoort hem wel
maar je ziet hem niet.

Mag dat misschien ook niet meer?

Mien · 9 december 2008 op 18:36

Niks verbieden.
Verplichten is het devies.
Alle politieagenten van NL op een verplichte cursus: Het opsporen van rode paddestoelen met witte stippen.
Locatie: Winter Efteling
Cursusleider: Paulus de Boskabouter
Meenemen: keukentrap
Uitgesloten van deelname: (vieze) premier(s)

Mien

Geef een reactie

Avatar plaatshouder