Ik sta enigszins strategisch opgesteld, met mijn kont richting muur gedraaid. Het moment dat ik mijn badjas uit moet trekken en plein public, blijft lastig. Iemand heeft me ooit de Indiaanse naam: vrouw-kont-molenpaard gegeven. Dag zelfvertrouwen, hallo complexje, sluit maar achteraan in de rij. Maar desalniettemin sla ik de badhanddoek om mijn blote lijf, zet mijn zelfverzekerde blik op, duw mijn borsten parmantig vooruit en als helpende gedachte beeld ik me in dat ik Pamela Anderson ben. Zo stap ik het voetenbadje in. Althans, dat probeer ik. Ik ontdek al gauw dat dat gemakkelijker gezegd is dan gedaan, want ik moet over een vrij breed muurtje stappen met mijn korte beentjes, terwijl ik uit alle macht probeer mijn handdoek bijeen te houden. Ondertussen probeer ik voet aan vaste grond te krijgen en niet uit te glijden, waardoor ik pijnlijk met mijn muts op het muurtje terecht zou komen. Of in een ander scenario, ik met een soort snoekduik in het pierenbadje zou belanden – geheel nakend – en zo dus ongewild de aandacht zou trekken. Voorzichtigheid is geboden dus. Uiteindelijk lukt het om mét de handdoek zorgvuldig voor de strategische plekken geslagen, plaats te nemen in het walgelijk warme voetenbadje. Om me voor te bereiden op het echte werk: de sauna.

Ik ben trouwens altijd blij als ik meer dikkerds zie rondlopen in de sauna en ik ben helemaal gelukkig wanneer ik niet de dikste blijk te zijn! Want om mijn blote fat ass aan iedereen te laten zien, is bepaald geen kleinigheidje! En dat ‘men dat niet ziet’ in een sauna, is een leugenachtige geruststelling voor iedereen die zich ongemakkelijk voelt in zijn blootje! Op een enkeling na misschien, is het óók in een sauna kijken en bekeken worden. Of ik moet de bekende uitzondering op de regel zijn…

Want ik zie zelf namelijk álles! Iedere verloren strijd met de zwaartekracht, de nadrukkelijke sporen van zwangerschappen, slappe buiken en hangborsten. Moedervlekken, wratjes, vergroeiingen of amputaties, ik registreer het allemaal. Goed verzorgde voeten, of kalknagels. Grote, kleine en kromme piemels. Besneden of niet. En soms verbaas ik me alleen maar en denk er ondertussen het mijne van. Blijft de vraag: ben ik de uitzondering of de regel?

Zo weet ik na een saunabezoek ook altijd weer wat er in de mode is, down under. Kaal blijkt nog steeds hip. Bij vrouwen is dat geen probleem, daar zit een duidelijk begin en een einde aan. Maar je ziet dat de heren worstelen met het bepalen van het grensgebied. Waar trek je de lijn, wanneer je borst en buik wel behaard wilt hebben, maar het hygiënischer vindt om de intieme plaatsen te scheren? Lastig. Maar natuurlijk zijn er ook nog altijd mensen die zich in de jaren zeventig wanen. Denk: oerwoud. Weelderige krullen van top tot teen. Behaarde driehoeken tot aan de buik en in het ergste geval ook nog aan binnenkant bovenbeen.

Ondertussen doorloop ik het hele saunaritueel meerdere keren. Ik weiger te dompelen in het ijskoude bad, maar ga wel braaf buiten onder de neveldouche staan. Ik schud mijn natte haren uit á la Pamela en besef plotseling dat ik haar al even niet meer bij me heb. Ergens onderweg is ze afgehaakt, blijkbaar vindt ze dat ik mijn mannetje wel sta. Zélfs in Eva kostuum.

Categorieën: Mannen & Vrouwen

11 reacties

Mien · 15 maart 2012 op 00:20

Ik vind het een leuke ontwapende column.
Niks mis met Rubiaanse vrouwen en mannen.
Laat ze lekker kijken.
Het duurt gewoon wat langer, maar ach dan heb je ook wat, toch, in ieder geval de aandacht?
Genieten is het devies in de sauna.
Maar wel in het koude badje de volgende keer.
Is veel gezonder en goed voor de zowel de dikke als dunne bloedsomloop!!!

Mien 90 graden celcius

Libelle · 15 maart 2012 op 08:36

Ademloos gelezen. Heb me altijd al afgevraagd hoe het zou zijn in een publieke gemengde sauna.(‘Doe maar wat extra eucalipta Willem’) Nu weet ik het; lekker thuis blijven en moed verzamelen voor een echte sexclub.

BlogBoy · 15 maart 2012 op 09:17

Herkenbaar! Al ben ik geen dikkerd, het duurde ook even voordat ik me op mijn gemak voelde. Daarna was het een bevrijding..

Boukje · 15 maart 2012 op 09:18

Ik geniet mateloos van jou bad en sauna avonturen. En geloof het of niet, ook als magere spriet is het best effe lastig om zonder gene in je blootje een publieke ruimte te betreden… :oeps: 😀

Meralixe · 15 maart 2012 op 10:39

Zelfs met een perfecte body (met matras) en piersing in de rechter tepel en een voor de rest bij David Beckham aanleunend benenspel voel ook ik me niet op mijn gemak….. :oeps:

pally · 15 maart 2012 op 12:19

Leuk geschreven. Ooit schreef ik ook een column over saunabezoek met vriendinnen ‘Bloot van achter’.(Ben te suf om te weten hoe te linken).
Misschien ging je voor het eerst? Lekker af en toe doen. Je gaat je steeds meer op je gemak voelen. Enne geweldig toch, de diversiteit van al die bloteriken? Er bestaat geen standaard gelukkig, waar je aan moet voldoen.

groet van pally

arta · 15 maart 2012 op 13:00

Ontwapenend schreef Mien en dat was ook het woord wat bij mij opkwam.
Zelfkritisch schrijven leest zó lekker en dát kun jij!

Mien · 15 maart 2012 op 13:41

Off topic @ Pally:

Daar zijn hulpjes voor Pally! 😀

[b][u][url=http://examedia.nl/columnx/modules/news/article.php?storyid=9225]Bloot van achter[/url][/u][/b]

Mien Linkt

JoeyvG · 15 maart 2012 op 17:05

Je moet maar zo zien, ze zijn meestal banger voor jou dan jij voor hen. Blij dat mijn kale jodokus nog in de mode is 😀

Marja · 15 maart 2012 op 17:25

Met veel plezier gelezen.

pally · 15 maart 2012 op 17:50

wederom off topic) Mientje, ik dank je zeer 😀

Pally

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder