Terwijl mijn hond pitbull vredig aan mijn schoen ligt te knagen, neem ik nog een slokje links en rechtsdraaiende chocolademelk. Een door kroegbaas zelf gecomponeerd brouwsel op basis van biologisch verantwoorde macrochaotische ingrediënten . Niet dat ik er een woord van geloof maar dat maakt niet uit. De smaak heeft wel iets en er zit wodka doorheen dus mij hoor je niet klagen. Volgens mijn tweelingziel Ab, die naast mij op een kruk hangt, heeft kroegbaas er vers lijkenvet doorheen geslingerd want: ” hoe moet je anders de stank verklaren die om jou heen hangt.” Dit gezellige onderwerp van discussie wordt verstoord door mijn dochter die binnenkomt.
Stralend als altijd vraagt ze waarom ik verdorie nooit te bereiken ben. En waarom ik mijn mobieltje niet opneem. “Omdat dat kreng thuis aan het infuus hangt om op te laden schat” Terwijl ik het zeg blijft er een druppel chocolademelk in mijn mondhoek hangen. Het beweegt een beetje en ik vraag aan Ab of hij kan zien of het een links danwel rechtsdraaiende druppel is. Ab bestudeert mijn mondhoek met samengeknepen ogen: “geen van tweeën, het is definitief een druppel vet”, luidt zijn diagnose. Dat bezorgt mij een koude rilling.
Zou deze nakomeling van de Cro- Magnonmens, dan gelijk hebben met dat lijkenvet?
Je vriendin Carmen wil je spreken, onderbreekt mijn dochter.Ze wil met jou naar een paranormale beurs waar ze aura’s fotograferen.
Ja, zegt Ab .Dat is hier om de hoek. 30 euro voor je aura! Is wel wat voor jou. En voor jou kost die foto een stuk minder.
Waarom? vraag ik terwijl er nu ook in mijn andere mondhoek een druppel hangt en ik mij echt zorgen ga maken.
Omdat jou aura geen kleuren bevat, legt Ab uit. Jouw aura is puur zwart., kan niet anders.Dus kost de foto jou maar een scheet.
Ik moet Ab serieus nemen want die weet dingen die voor anderen verborgen blijven Ab heeft een neusje voor paranormale zaken. Met zijn derde neusgat staat hij direct in verbinding met RTL Hemel.
Ondertussen vraag ik me af waarom ik altijd vriendinnen tref die voortdurend bezig zijn met e bullshit zoals, alle parabnormale beurzen in het land afstropen op zoek naar de waarheid of iets wat daar voor door moet gaan. Niet dat ik nergens in geloof want daar heb ik teveel voor gezien en meegemaakt. Wat mij zo irriteert is, dat er zoveel mensen zijn die alles maar klakkeloos aannemen wat de eerste de beste zichzelf helderziende noemende randviool, hen op een beurs op de mouw spelt.
Ik bedoel maar, ken je zo’n helderziende? Weet je dan niet dat zo’n helderziende zijn of haar informatie uit de astrale wereld haalt. Nou, ik kan je verzekeren dat ze in de astrale wereld echt niet beter of slechter zijn dan jij hier op de aarde. En dat de info die daar, meestal vertekend en vaag, vandaan komt echt niet zaligmakend is. …
Dus vraag ik me af waarom veel mensen gaan leven naar wat zo’n helderziende beweert.
Een echte helderziende gaat niet op een beurs zitten om zijn kunstjes te vertonen.Bij een echte helderziende komen de mensen vanzelf wel. Die zijn er alleen om mensen in nood te helpen.
Die lopen niet te koop met hun gave.
Zo’n beurs lijkt Goddomme wel een circus!! En dan die kwijlende muziek op de achtergrond.Muziek die je ervan moet overtuigen dat de zich hier bevindende helderziende zich volledig in harmonie bevindt.
Ja,daaag.Waarom kijken die kwakzalvers aan de tafeltjes, waar geen rijen achterstaan,dan zo afgunstig naar hun collega’s met rijen wachtenden?
Hier word ik dus cynisch van. En ik word helemaal cynisch als ik even later een aurafotograaf bezig zie. Maar daarover een volgende keer meer..

Categorieën: Gezondheidszorg

12 reacties

viking · 14 november 2003 op 08:30

Ben wel benieuwd naar zo’n aurafoto. Lariefarie? Bel maar eens een helderziende en vraag hem met wie hij spreekt 😛

Godspeed · 14 november 2003 op 08:54

Hier een foto van een aura.

[img]http://fotoboek.fok.nl/userpics/54957_erik.jpg[/img]

Je kunt het ook zelf leren, om met je eigen ogen een aura te zien.

[quote]Een aura foto is dus een elektronisch gegenereerde illusie, maar geen echte foto van de aura.[/quote] Quote komt uit de cursus.

[url=http://www.bovennatuurlijk.com/artikelen/6.html]Cursus aura zien[/url]

Als je hem dan kunt zien, moet je hem wel nog kunnen uitleggen.

[url=http://www.jhk1.nl/page/aurakleur.htm]Aura kleuren uitleggen[/url]

Kees, de kleur zwart, die je volgens Ab zou hebben, wordt hier ook uitgelegd.

Gr. Godspeed:pint:

Kees · 14 november 2003 op 09:05

Mijn vorige camera’s kon aurofoto’s maken. Ik kwam er bij toeval achter. Ik kreeg argwaan toen ook gebouwen aura’s bleken te hebben. Bleek het door die val te komen, lens kapot. Afval dus.
Achteraf dom gedaan. Met een beetje gladde babbel had ik op een p-beurs goudgeld kunnen verdienen met die foto’s.
Heb ik weer.

Ben benieuwd naar je vervolgcolumn!

Groetjes, Kees

deZwarteRidder · 14 november 2003 op 10:37

Kijk hier kan ik nou zo pissig over worden…
19 % van de mannen heeft een K.O.V. zo ook ik dus!! En om dan met een column te komenover aura’s neeeee das nie leuk hoor !!
weet ook niet of ik inderdaad uit moet zien naar het tweede deel van de column.. 😕
Rich@Rd

Kees Schilder · 14 november 2003 op 11:22

wat is een k.o.v, zwarte ridder?
Overigens kan ik zelf ook auras zien.En die lijken voor geen meter op die aurafotos, dus ik praat wel uit ervaring.

deZwarteRidder · 14 november 2003 op 12:41

Ha die Kees..
Heb ik er toch maar even een militair/medische term tegenaan gegooid.
Maar goed, K.O.V. of eigenlijk K.O.V.O. staat voor voor Kleur Onderscheidings Vermogen en de laatste O staat voor Onvoldoende.. het bekende gegevendat 19 % van de mannen een “kleurafwijking ” heeft.. en dat is dus knap rot als we het hebben over Aura’s kijken, wat mij wel goed lukt is ARA’s kijken; dus als je een foto hebt van een papagaai of de column aanpast, maak je van mij weer een gelukkig mensch!!!
Rich@Rd

Kobus · 14 november 2003 op 12:43

Moest het ook even opzoeken Kees :

Gestoord kleurenzien
Men spreekt over kleuronderscheidingsvermogen (KOV). De mens ziet met hoog gespecialiseerde zenuwcellen in het netvlies. Daarvan hebben we twee soorten:
kegeltjes: gevoeliger in rood, m.n. voor overdag-zien;
staafjes : gevoeliger in blauw, m.n. voor ’s nachts.
Vandaar wordt een elektrisch signaal doorgegeven, dat eindigt in de achterhoofdskwab van de grote hersenen, waar de ervaring “zien” wordt geïnterpreteerd.
Hoe kleurenzien tot stand komt, blijft een moeilijke zaak.
Kleurenblindheid = kleurenzwakte of gestoord kleurenzien.

Ik kan me wel iets voorstellen bij de gevoelens van de edele zwarte ridder, toch denk ik dat je er als schrijver nauwelijks rekening mee kunt houden dat er altijd mensen zijn voor wie bepaalde uitspraken en verhalen c.q. columns gevoelig liggen. (Is vaak ook juist de bedoeling)Die discussie is ook al zovaak gevoerd bij liedjesteksten en niet in de laatste plaats over satires. Of moeten we ons aansluiten bij het Gilde der Oppervlakkigen / Stem van Zal me Reet Roesten ?

pepe · 14 november 2003 op 14:36

Een toffe column Kees en ik ben benieuwd naar het vervolg 😉

R@@F · 14 november 2003 op 17:18

Kees jij hebt zoveel van dit soort shit gezien en meegemaakt dat het tijd wordt dat jij je zelf eens “verlicht” gaat zien. En jou kennis omzet in ping ping… Ab en ik regelen het opzetten van de tenten wel in plaatsen als Muggebeet, Ossezeil, vattegat, Budel, Volendam, Tilburg, Emmen ETC. Dus kom op Kees er is vast nog wel een blauw pak te krijgen in Herenmode zaak Hogere Sferen…

Oh ja natuurlijk ga ik en neukfout AB over de merchandising en andere inkomsten (zoals gedragen ondergoed door Swami Paco himself)

Toppertje weer ouwe
R@@F

Kees Schilder · 14 november 2003 op 18:12

HAHAHAHAH.Goed idee raaf. Ab staat al klaar met een wegwerpcamera en een blauw pak.Hij gaat aantonen dat hij, met zijn heldere aura, geen licht meer nodig heeft op zijn fiets

Li · 14 november 2003 op 18:41

Een Au Au Aurafoto? Breek me de bek niet open. Ik heb er zefs een trauma aan overgehouden.
Li;-)
[url=http://www.examedia.nl/columnx/modules/news/article.php?storyid=484]auratrauma[/url]

Ab · 15 november 2003 op 21:14

Kees goeden column over die geld aftroggelende rand figuren die aura foto’s maken. Trouwens het idee van R@@f spreekt mijm wel aan, alleen dat blauwe pak word moeilijk want jij haalt je kleren toch bij het leger des heils, nu dat hebben ze daar niet. Kan ook niet want een zwart aura past niet bij een blauw pak. Kunnen beter vuilniszakken gebruiken, en ook over je kop kunnen de mensen dat zwarte aura niet zien. je huis goeroe AB.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder