Een losse schoen in de goot Hoe komt die daar? Wie heeft hem verloren? En waarom maar één en niet allebei? Ik zou mijn dierbare schoen toch missen denk ik. Een losse schoen in een goot schijnt een verloren speeltje te zijn van een hond aan de wandel. Aannemelijk. Mysterie opgelost en niks engs aan. Maar waarom liggen die schoenen dan ook op de vluchtstrook langs de snelweg? Niet meer aan denken. Loop in Utrecht rond in de Predikherenhof. In een boom hangen teddyberen. Teddyberen en kermisknuffels. (roze olifanten, blauwe giraffen en niet-gelijkende winnie-de-poehs.) Ze hebben geen kleur meer, groen van de algen of zwart beschimmeld. Sommigen zijn overleden, bij hen hangt de vulling uit de opengereten buik. Van anderen is niets anders meer te zien dan de vulling. Witte flarden die wapperen in de wind. Wat een bizar schouwspel. Wat is hier in Godsnaam gebeurd? Een nieuw mysterie meldt zich aan. Doe een rondvraag op het plein en wat blijkt; elk jaar word er een wedstrijd ‘beerwerpen’ georganiseerd door de plaatselijke bevolking. Degene die zijn of haar beer/olifant/giraffe/niet-gelijkende-winnie-de-poeh het hoogst in de boom kan werpen wint. Opbrengst gaat naar een goed doel, mysterie opgelost. Een goed doel. Denk daar aan als je door Utrecht loopt en een beschimmelde Ernie tegen je hoofd waait.

Loop in Amsterdam langs de grachten en kijk naar de lantaarnpalen. Fietswielen om een lantaarnpaal. En niet bovenin, nee helemaal op de grond. Hoe komt dat ding daar? Zou er nou echt serieus iemand een hele avond bezig zijn om een fietswiel om een lantaarnpaal te werpen? Ja, er zijn randdebielen die niks beters te doen hebben. Mysterie opgelost.

Het ene moment rijdt je op de snelweg met een lekkere vaart. Het andere moment rijdt je regelrecht een file in. Soms maar voor 10 minuten en als je dan aan het eind van de file bent gearriveerd (het begin van een file maak je vreemd genoeg zelf nooit mee.) zie je geen enkel spoor of clue waarom die file daar 10 minuten geleden begon. Mysterie. Waarschijnlijk gewoon een bejaarde zondagsrijder of een buitenlander in een Volkswagenbusje, of erger; een bejaarde buitenlandse zondagsrijder in een Volkswagenbusje. Mysterie opgelost.

Verstuur een smsje naar iemand. Soms komt ie niet aan. Gebeurt regelmatig. Waar blijven al die woorden? Sms is het ultieme relatiemedium; ruzies worden uitgevochten en liefde verklaard. Deals gesloten en afspraakjes gemaakt. Maar als het sms je niet aankomt, waar blijft het dan? Ergens in de atmosfeer zweven talloze emoties rond. Mysterie. Waarschijnlijk worden ze tijdelijk opgeslagen bij mijn bel-provider en is er een foutje in de computer geslopen waardoor mijn berichtje per ongeluk wordt verwijderd. Mysterie opgelost.

Maar er is één mysterie waar ik niet uitkom. Ik kan een heel nieuwe bus met 50 BIC-balpennen aanschaffen; binnen een maand heb ik er nog drie over en van de rest heb ik geen flauw idee waar ze gebleven zijn. Hetzelfde geldt voor aanstekers. Het vreemde is; vraag iemand anders naar dit probleem en hij of zij zal je precies hetzelfde beamen. Iedereen is altijd balpennen kwijt. Gisteren kreeg ik een balpen op een beurs, ik ben hem nu al kwijt. Maar je ziet ze nooit ergens terug. Je zal nooit eens op straat lopen of op kantoor zitten en een verloren balpen/aansteker zien liggen. Als iedereen die dingen kwijtraakt zouden ze toch overal verspreidt moeten liggen, lijkt me zo. Als je al een balpen vindt, is het een lege of zo’n vieze afgekloven. Alsof er een selectie wordt gemaakt. Ik schat dat er ergens, misschien onder onze aardkorst, een verborgen parrallel universum is waar de balpennen en aanstekers zich schuilhouden. Uit angst om gebruikt te worden. En anders geef ik de schuld aan de kabouters. Die deerniswekkende zielen krijgen toch al overal de schuld. Een oplossing voor dit mysterie blijft uit.

Categorieën: Actualiteiten

7 reacties

Li · 22 september 2003 op 22:18

Ik weet er alles van. Alleen in omgekeerde volgorde. Ik heb massa’s pennen en ik weet mijn God niet hoe ik er aan kom! 😳 😳

Casperio · 22 september 2003 op 22:21

Wellicht is die losse schoen in de goot wel van zwarte piet…

Je maakt wat mee in de grote stad! Je geeft een interessant straatbeeld weer. We zijn met ons allen knetter gek!

En wat die balpennen betreft; volgens mij worden die dingen ‘geleend’ door bekenden… Vooral bij TPG Post zijn ze gek op het jatten pennen.

LEUKE COLUMN FJAG2003! 😀

Godspeed · 23 september 2003 op 07:40

Volgens mij heeft de regering al jaren geleden een [b]balpennen[/b] opsporingsdienst in het leven geroepen. (in het geheim natuurlijk)

Vele Medelanders (gehersenspoeld) werken als mollen (net als vroeger in de DDR) voor deze dienst en verzamelen overal pennen en geven deze door aan de dienst.

Op een balpen zit namelijk een grote hoeveelheid bruikbaar DNA. (speeksel, oorsmeer, huidcellen)
en dit wordt opgeslagen in een DNA databank.

Wacht dacht je waar de schietpennen vandaan komen? Dat hoort bij de uitrusting van een mol, om zich te beschermen indien hij ontdekt wordt.

Eh, Li ik zou eens naar een hypnotherapeut gaan en eens onderzoeken of je niet ook een inactieve mol bent die voor de balpennen opsporingsdienst werkt.

Navraag bij de regering heeft geen zin, ze zullen het allemmaal ontkennen. 😛

En wie zaten achter dit alles?
[url=http://ion.eas.asu.edu/cool48_pentip/cool48_pentip_thumb.htm]Uitvinder van de balpen[/url]

R@@F · 23 september 2003 op 12:20

Een erg leuke column!!

Zo vraag ik me trouwens af waarom iedereen altijd maar één sok kwijtraakt en nooit beide???

R@@F

R@@F · 23 september 2003 op 12:20

Een erg leuke column!!

Zo vraag ik me trouwens af waarom iedereen altijd maar één sok kwijtraakt en nooit beide???

R@@F

Kees · 24 september 2003 op 18:09

Het heet “bal”pen. Een bal rolt. Vandaar dat je ze kwijt bent. Zoek eens op een voetbalveld? Dak van het schuurtje? Tuin van de buurkinderen?

Sarcasme · 24 september 2003 op 19:52

Simpelweg magnifiek!!!
Mijn Allergrootste complimenten!!

Sarcasme

Geef een reactie

Avatar plaatshouder